1) Chakra Heāt - unieruchamiasz przeciwnika. Potrzebujesz do tego linki/włosów. Zasięg nie powala.
2) Shintenshin no Jutsu - wchodzisz do umysłu przeciwnika. Nie możesz mu wyrządzić żadnych obrażeń, bo inaczej przejdą na ciebie. Zasięg może i długi, ale tylko w linii prostej. Nie trafisz, jesteś w dupie.
3) Kanchi Denden - przykładasz rękę do czyjejś głowy i dajesz mu swojego sensora. Zero zastosowań ofensywnych.
4) Terepashī Sanchū - możesz porozumieć się z jedną osobą na znaczny dystans. Zero zastosowań ofensywnych. Jeśli chcesz z większą ilością osób, musisz mieć "specjalne mechanizmy".
5) Doku Shinjutsu - badasz umysł przeciwnika. Jesteś wtedy tak samo bezbronny jak on. Zero zastosowań ofensywnych. Wymagany ciągły kontakt fizyczny.
6) Shinranshin no Jutsu - perełka, czyli przejmujesz kontrolę nad ciałem przeciwnika. Aby używać, musisz trzymać pieczęć. Zasięg 15 metrów. Dotyka jednej osoby.
7) Shinten Kugutsu Juin no Jutsu - przeciwnik musi zauważyć specjalnie przygotowaną kukiełkę. Przejmujemy świadomość, wady jak w Shintenshin no Jutsu.
8) Shinten Bunshin no Jutsu - można kontrolować aż dwa ciała, które mają swoje odrębne statsy. Trzeba cały czas trzymać pieczęć. Zasięg krótki.
9) Shinran Enbu no Jutsu - kolejna perełka, czyli przejęcie kontroli nad ciałami przeciwników. Zasięg znowu 15 metrów. Możliwe kontrolowanie wszystkich w tym zasięgu. Aha, i to jest technika zakazana, a podpieranie się nimi w WT jest... niekoniecznie mile widziane.
Dobrze, a teraz oceńmy twoje jutsu - ranga C, zasięg 20m, tworzysz z przeciwnika amebę, która nie jest zdolna do obrony, a więc możesz go położyć zwykłym rzutem kunaia. Możesz używać na różnej ilości osób.
Czyli z tego co widzę, obrażenia w porównaniu do technik klanowych są mniej więcej między C a B, natomiast zdolność łapania osób między poziomem A a S. Aha. Naprawdę nie mam ochoty tego dalej komentować, ale moderatorem jestem nie bez powodu.
Widzę to jutsu. Naprawdę. Na randze B, dotyczące jednej osoby. I musisz trzymać pieczęć, żeby obrażenia dalej były aktywne. Spoko, tak to przejdzie. Chcesz w innej formie? To daj rangę A, albo najlepiej S, bo to się naprawdę niewiele różni od obecnego Kinjutsu Yamanaka. Możesz położyć grupkę osób stojących obok ciebie tak, że rzucając shurikeny ninja niezależnie od poziomu [taki Madara na przykład] i tak nie będzie się w stanie obronić. SUPER. BRZMI REALISTYCZNIE, CO NIE?