Nowa technika

Moderator: Souei

Katsuko

Re: Nowa technika

Post autor: Katsuko »

Mam spojrzeć na techniki klanu Yamanaka? Spoko, spójrzmy na wszystkie i je przeanalizujmy.

1) Chakra Heāt - unieruchamiasz przeciwnika. Potrzebujesz do tego linki/włosów. Zasięg nie powala.
2) Shintenshin no Jutsu - wchodzisz do umysłu przeciwnika. Nie możesz mu wyrządzić żadnych obrażeń, bo inaczej przejdą na ciebie. Zasięg może i długi, ale tylko w linii prostej. Nie trafisz, jesteś w dupie.
3) Kanchi Denden - przykładasz rękę do czyjejś głowy i dajesz mu swojego sensora. Zero zastosowań ofensywnych.
4) Terepashī Sanchū - możesz porozumieć się z jedną osobą na znaczny dystans. Zero zastosowań ofensywnych. Jeśli chcesz z większą ilością osób, musisz mieć "specjalne mechanizmy".
5) Doku Shinjutsu - badasz umysł przeciwnika. Jesteś wtedy tak samo bezbronny jak on. Zero zastosowań ofensywnych. Wymagany ciągły kontakt fizyczny.
6) Shinranshin no Jutsu - perełka, czyli przejmujesz kontrolę nad ciałem przeciwnika. Aby używać, musisz trzymać pieczęć. Zasięg 15 metrów. Dotyka jednej osoby.
7) Shinten Kugutsu Juin no Jutsu - przeciwnik musi zauważyć specjalnie przygotowaną kukiełkę. Przejmujemy świadomość, wady jak w Shintenshin no Jutsu.
8) Shinten Bunshin no Jutsu - można kontrolować aż dwa ciała, które mają swoje odrębne statsy. Trzeba cały czas trzymać pieczęć. Zasięg krótki.
9) Shinran Enbu no Jutsu - kolejna perełka, czyli przejęcie kontroli nad ciałami przeciwników. Zasięg znowu 15 metrów. Możliwe kontrolowanie wszystkich w tym zasięgu. Aha, i to jest technika zakazana, a podpieranie się nimi w WT jest... niekoniecznie mile widziane.

Dobrze, a teraz oceńmy twoje jutsu - ranga C, zasięg 20m, tworzysz z przeciwnika amebę, która nie jest zdolna do obrony, a więc możesz go położyć zwykłym rzutem kunaia. Możesz używać na różnej ilości osób.

Czyli z tego co widzę, obrażenia w porównaniu do technik klanowych są mniej więcej między C a B, natomiast zdolność łapania osób między poziomem A a S. Aha. Naprawdę nie mam ochoty tego dalej komentować, ale moderatorem jestem nie bez powodu.

Widzę to jutsu. Naprawdę. Na randze B, dotyczące jednej osoby. I musisz trzymać pieczęć, żeby obrażenia dalej były aktywne. Spoko, tak to przejdzie. Chcesz w innej formie? To daj rangę A, albo najlepiej S, bo to się naprawdę niewiele różni od obecnego Kinjutsu Yamanaka. Możesz położyć grupkę osób stojących obok ciebie tak, że rzucając shurikeny ninja niezależnie od poziomu [taki Madara na przykład] i tak nie będzie się w stanie obronić. SUPER. BRZMI REALISTYCZNIE, CO NIE?
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Jak Naoki.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Osamu

Post autor: Osamu »

Naoki masz rację:). W miarę poprawiłem technikę . Tylko, że nie zgadzam się w jednej rzeczy. W Shinranshin no Jutsu trzymanie pieczęci jest koniecznością, przejmujemy całą kontrolę nad ciałem, więc możemy kazać by osoba popełniła samobójstwo. Technika genialna. W mojej niestety czegoś takiego nie zrobimy, jak będziemy trzymać cały czas pieczęć pieczęć to co się stanie, gdy jesteśmy sami? Nie pokonamy przeciwnika. Może on bez problemu uciec z pola 20m, my tylko zakócimy jego percepcje, stracimy chakrę i tyle. Dlatego proponuje, aby w tym przypadku nie trzeba było trzymać złożonej pieczęci. Aby można było zadać jakieś ciosy wrogu jak w Shinranshin no Jutsu.
Mam także jeszcze jedno pytanie: Co to są specjalne mechanizmy w technice w Yamanace? Wiem, że to nie ten dział, ale nadarzyła się chyba stosowna chwila;)
0 x
Katsuko

Shinranshin no Jutsu wcale nie daje możliwości zadawania ciosów wrogowi, umożliwia natomiast kontrolowanie jego ciała.

Poprawiłeś swoje jutsu i przyznam, że wygląda znośnie, jednak standardowo mam kilka uwag:
  • Podtrzymywanie pieczęci - nie uwzględniłeś tego, a szkoda, bo wszystkie/większość technik Yamanaka musi mieć ją podtrzymaną. Tutaj wyjątku również nie ma.
  • Łapanie paru osób naraz [niby w tych przypadkach fabularnych] - tylko jeden cel, niezależnie czy w czasie walki, czy w czasie randki.
  • Twoje jutsu zniża percepcję do takiego poziomu, że przeciwnik nie jest w stanie normalnie kontaktować. Twierdzisz, że może uciec z twojego zasięgu. Ciekawe jak? Cytuję: "Jego rzuty shurikenem są nie celne, obrona, uniki nie są poprawne, a wykonywanie bardziej złożonych pieczęci jest bardzo trudne. (mówiąc w skrócie zakłócane są zmysły, przez co odbiór środowiska nie jest prawidłowy)". Jeśli osoba nie potrafi czymś rzucić to niby jak ma zacząć biec w inną stronę? No raczej nie może.
  • Możesz używać techniki na czas trwania tego jutsu - odpada z tego samego powodu co w przypadku innych jutsu Yamanaka.
  • Specjalna pieczęć - określ jaka.
PS: "specjalne mechanizmy" zostały napisane przez kogoś kto aktualizował/robił ten klan. Podejrzewam, że chodzi tutaj o takie maszynki jakimi posługiwał się Yamanaka w czasie wielkiej wojny shinobi ukazanej na kartach mangi.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Osamu

Poprawiłem, mam nadzieję, że teraz wszystko ok.
Teraz postaram się odpowiedzieć na wasze pytanie dotyczące jak to się dzieje? Techniki Yamanaka (większość) polega na przejmowaniu ciała przeciwnika w różny sposób poprzez połączenie się z jego umysłem. W taki sposób przejmujemy jego układ ruchu. Przeciwnik słyszy, widzi itd. ale nie może się poruszać. W mojej technice przejmujemy nie jego układ ruchu, ale jego zmysły, czyli percepcje i zakłócamy ją. Niestety zmysły tylko odbierają, a nie wykonują jakiś czynności. Dlatego przeciwnik traci kontrolę nad wszystkim, ponieważ zabrane jest mu to bez czego jego układ ruchu nie może poradzić sobie. A np: przez Shinranshin no Jutsu zmysły wroga są bezużyteczne, bo nie działa układ ruchu. Można powiedzieć, że Shinranshin no Jutsu, a moja technika są praktycznie tak samo dobre oraz są podobne w działaniu. Jednak występuje moim zdaniem jedna bardzo duża różnica. Otóż podczas wykonywania Shinranshin no Jutsu możemy zadać obrażenia naszemu przeciwnikowi, ale jak? Z powodu na trzymana pieczęć my nie możemy zadać mu obrażeń, ale przez technikę już tak. Skoro mamy kontrolę nad jego układem ruchów, możemy kazać mu, by wziął ze swojej torby jakąś broń i wbił ją w swoje serce, czemu nie? W mojej technice, kiedy będę trzymać pieczęć nie zadam żadnych obrażeń przeciwnikowi. Brak jego percepcji będzie bezsensowny jeżeli ja z tym nic nie będę mógł zrobić. Oczywiście, kiedy będę sam na sam. Ale także rozumię, że przy takiej technice trzymanie pieczęci jest wymagane, dlatego wymyśliłem taką rzecz. Że pieczęć będzie się trzymało tylko jedna ręką, a drugą będzie można np: rzucać shurikenem w stronę wroga. I teraz w Shinranshin no Jutsu i w mojej własnej technice można zadać obrażenia wrogu, a nawet go zabić. Te dwie techniki mają trochę inne działanie, ale za to w obu nich można unicestwić wroga. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie. Ale pewnie cały czas zastanawiacie się dlaczego chcę tą technikę skoro jest Shinranshin no Jutsu, a jak mówiłem są te same skutki techniki. Otóż istnieje np: klan Hōzuki. Jeżeli użyje na jego członka techniki Shinranshin no Jutsu to tak naprawdę nic mu nie zadam, jeżeli każe, aby przeciwnik sam siebie zaatakował, to zamieni się w wodę. A przy mojej technice, jak przeciwnik Hozuki nie będzie mieć percepcji to mój rzut shurikenem go zniszczy, bo w wodę się nie zamieni, ponieważ nie ma percepcji. Mam nadzieję, że teraz wszystko wam wytłumaczyłem i, że z techniką także jest wszystko ok.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Osamu

Poprawiłem, jednak uważam to za ogromny minus tej techniki. Co sądzicie aby zmienić te jutsu na rangę C lub chociaż zmienszyc koszt chakry?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ciężka sprawa. Technika to taki otumaniacz, a w klanówkach Yamanaka są na randze B silniejsze techniki więc chyba byłbym gotów przyklepać o ile nikt nie zwróci uwagi na jakiś niezauważony wcześniej błąd.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Podzielam zdanie Rybki w tej kwestii
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Osamu

Mam nadzieję, że jest teraz ok. Zrobiłem, że podtrzymywanie pieczęci dzieje się tylko z jedną ręką, aby można było drugą zadać jakiekolwiek obrażenia. Tłumaczyłem to 2 posty wyżej.
Hoshigaki Seiki napisałeś: Ciężka sprawa. Technika to taki otumaniacz, a w klanówkach Yamanaka są na randze B silniejsze
Co myślicie o zmniejszeniu kosztu chakry albo zmianie na rangę C i podwyższeniu kosztu chakry?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Katsuko

Popraw opis i wyrzuć pieczęć jedną ręką.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości