Henshoku Shimasu Kurei

Moderator: Souei

Soh

Re: Henshoku Shimasu Kurei

Post autor: Soh »

Kamiru:
→ Z rangą można się dogadać, to nie problem.
→ Czas też może być, ale nie zawsze, bo na przykład przy trafieniu w cel muszą i tak od razu wybuchnąć:-P

Arafinwe:
→ No właśnie. Z chakry i gliny. Dokładnie tak, jak wszystkie inne twory mojego klanu. No właśnie, konkretna specyfika - i właśnie to chcę osiągnąć tą techniką, dopasować specyfikę technik do tego, co już zostało przedstawione w moim klanie. Dlatego nie rozumiem czemu piszesz, że moje wytłumaczenia nie mają prawa bytu czy też mijają się z prawdą..o.O
→ Przygotować pole? No jasne, już widzę jak nikt nie zwraca uwagi na nowe elementy otoczenia, czy dziwne zbliżanie się do niego zwierzaka podczas walki. A żeby przygotować pole, to musiałbym robić to w fabule, a potem jeszcze zaciągnąć tam ofiarę, fajnie że coś takiego zrealizuje, a nawet gdyby, to byłaby to przemyślana i długo przygotowywana pułapka, nie wiem co w tym złego, to świat brutalności i podstępu, świat ninja~
→ Mało widoczne nie oznacza niewidoczne (hmm Meisaigakure na twory xD) i każdy normalny zajmie się unikiem, gdy dziwnym trafem zaczniesię zbliżać do niego 20 wezow, zareaguje dokładnie tak samo, jak wtedy gdy zobaczy je białe..
→ I nie techniką rangi E, a techniką konkretną, ta technika ma jedynie zmienić wygląd, reszta jest przecież taka sama. A jak ranga to problem, to mówiłem, że można o tym dyskutować. >.>
→ To, że nie mają jednolitej barwy w żadnym wypadku nie oznacza, że są one niewykrywalne. To nie kameleony zmieniające barwy, tylko twór już z konkretnym, nadanym kolorem.
→ Nie próbuję nakłonić, a wytłumaczyć i dogadać, o to chyba chodzi w wt? Ale spoko, to już jedna z ostatnich moich technik, będziecie mieć spokój ode mnie. XD
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Klony albo mają jeden, jednolity kolor albo proponujesz inną ceche ktora pozwoli je odróżnić bez problemu od ich realnych odpowiedników. Na technike która pozwoli ci upodabniać twory do realnych rzeczy i to wykorzystywać na swoje potrzeby w tak łatwy sposób daję...
kappa Brak Akcepta.
0 x
Soh

Jaki jednolity kolor klonów? Klon wygląda jak człowiek z każdym szczegółem ubrania. Rozpoznać? Tak, sensorzy, lub po trafieniu. Skoro twór może wyglądać jak człowiek, to czemu ptak ma nie wyglądać jak ptak? Mechanika wykrywania i działania jest identyczna co w klonach mojego klanu. Ja już naprawdę nie rozumiem o co wam chodzi. xP
0 x
Kaien

To może skoro tak upierasz się na tego idealnie odwzorowanego klona to do wymagań Nendo, ta z C i ta z A, z klonem wybuchającym? No i na każdy zmieniony twór koszt równy technice douhito na C.
0 x
Soh

Nie upieram, tylko tak po prostu jest.
→ Dałem rangę C,
→ Dałem wymaganie Nendo Bunshin,
→ Dopisałem, że przed wybuchem wraca kolor (chyba, że trafi w cel, wtedy przez zburzenie konstrukcji gliny musi i tak wybuchnąć),
→ Zwiększyłem ilość chakry, ale bez przesady, że standard. I tak płacę koszt za stwora i tylko dopłacam za modyfikację wyglądu.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Te wymagania wyglądają już bardziej sensownie i jestem skłonny dać akcept nawet. Ktoś coś?
0 x
Kaien

W tej wersji akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kakizashi

Post autor: Kakizashi »

Mam mieszane uczucia co do tej techniki, więc się wstrzymam. Pomęcz się z Arafem, który słusznie zwrócił uwagę na kilka problemów.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Soh

→ Kłamstwo, technika uległa sporemu przeobrażeniu jeśli porównamy ją z pierwotnym zapisem.
→ Zaproponowane przez Kaiena koszty uznałem za lekko wygórowane, jednak i tak poszybowały one w górę. Więc punkt ten spełniłem i sam moderator się ze mną w tym aspekcie zgodził.
→ Bezsens wpisywać wymóg techniki rangi A, skoro efekt który chcę osiągnąć mam dostępny na niższej randze techniki, jakim jest Nendo Bunshin. Dlatego też pojawił się on w wymaganiach, on pozwala na to co ja chcę osiągnąć i dlatego też jest dodany.
→ I? Dalej nie rozumiem co z tego, że po uprzednim przygotowaniu wszystkiego będę mógł zaskoczyć przeciwnika? Chyba o to chodzi w tym uniwersum? Jak zrobię mgłę a ziemię zamienię w błoto, to zabronimy łączenia tego, bo ktoś może zostać zaskoczony? Równie dobrze mogę umiejętnie pochować na terenie notki wybuchowe (Shikamaru-Hidan?) i w ten sposób zaskoczyć i zabić ofiarę. Zabronimy notek? Damy je od poziomu Jounina? Sposób wykonania techniki leży w kwestii gracza, a oceniamy samą technikę, to też jest powód dla którego w opisie mają być tylko mechaniczne rzeczy. Naprawdę nie widzę tutaj problemu z tym i nie rozumiem z czym tutaj tak naprawdę masz problem.
→ Trawę? Chyba lekko przeceniasz moje kekkei genkai. Glizdy? Tak tylko raczej duże nie będą więc i ich siła wielka nie będzie. I musiałyby czekać na ofiarę, fajnie, że ktoś by olał zbliżające się do niego takie rzeczy w trakcie walki...

Tłumaczenie i dyskusja ma sens w wt. Duży~
W sumie to nawet nie wiem co Ty tutaj tak naprawdę chcesz. D;
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

→ A w ile czasu stworze choćby podane przeze mnie błoto&mgłę? W ile czasu rozłożę notki? Czas złożenia pieczęci? Kilku skoków by notki były w różnych miejscach? Do tego co ma to wspólnego z moją techniką, szybkość tworzenia tworów to ogólna cecha mojego klanu, nie tej techniki, chociaż widzę, że uparcie będziesz się trzymał odchodząc bezpośrednio od mechaniki techniki...
→ Może koszty chakry nie, resztę Ci dokładnie wytłumaczyłem czemu tak, a nie inaczej, no ale bez komentarza, przecież wiesz lepiej czemu i z jakich powodów zmieniłem w ten sposób. Ewentualnie pomijasz część moich postów.
→ O proszę, w końcu jakieś konkrety. Wymogi? Argumentuj, ja swoje powiedziałem wyżej. Ranga? Jaka, wszystko jest oparte na zasadzie klona rangi C, więc czemu i o ile ma ranga poszybować w górę? Jakie koszty? Przypominam, że płacę standard od techniki plus jeszcze dodatkowy tej techniki. Żeby nie skończyło się tym, że będę po 20% za technikę płacił, bo to by było lekko głupie.
Owszem, zaczyna się robić nudne.
Na chwilę obecną mam dwie akceptacje (Kamiru też niby miał dać już, ale albo ma dalej problemy z netem, albo zmienił zdanie), Twój brak, Kajlet się wstrzymał, Shigeru chciał żebym się z Tobą dogadał~
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

Jasne, że nie mają Cię ruszać. Ponownie źle mnie zrozumiałeś, chcesz by się inni wypowiedzieli, a ja Ci po prostu pokazałem, że każdy już wtrącił swoją kwestię. Ewentualnie Kamiru i Tamiko mogą coś tutaj dodać, ale nie bardzo ich, niestety, widzę w tym temacie.

Oczywiście, że Twoim obowiązkiem jest przedstawić propozycje. Póki co cała nasza rozmowa opiera się na tym, że przedstawiasz argumenty całkowicie nie związane z mechaniką mojej techniki, albo takie, które spokojnie odbijam i czarno na białym pokazuję Ci dlaczego jest tak, a nie inaczej. Gdzie więc, jak twierdzisz, omijam Twoje podpunkty? Chyba tylko te typu "nie dam akcepta". Jak narazie omówiłem każdy aspekt, do wszystkiego się odniosłem, wszystko uargumentowałem, a Ty dalej uparcie brniesz z tym brakiem akceptacji, bez powodu. Praktycznie każdy zarzucony mi wymóg został dodany, poza tymi pozbawionymi sensu, ale te akurat uargumentowałem, Ty tego odbić nie możesz, ani podać konkretnego powodu - o co więc chodzi?
Serio? Rozumiem, że sam mam się domyślać co się w technice nie podoba? Podałeś jakieś zmiany, ponownie sprawnie odbiłem piłeczkę, a także zapytałem o argumentację/powody - gdzie one są?

Zamieniasz rozmowę o technice w jakąś personalną, nie mającą związku, wymianę zdań. Proszę, zmień stanowisko, nie tak powinna wyglądać ta dyskusja.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości