Yoshimitsu - poprawki

Moderator: Souei

Chuichi

Re: Yoshimitsu - poprawki

Post autor: Chuichi »

@edit na wstępie: przez przypadek edytowałem posta Yoshimitsu i w jego wkleiłem mój. Naprawiłem. Post Yośka jest w oryginale. W razie czego przeprowadźcie komisję śledczą. Pardon, mea culpa.

No tak. Różnica pomiędzy technikami jest jedynie taka, że to, co chcesz stworzyć musisz też od razu znać. WOW. Faktycznie! Gdyby tak je przy sobie postawić to Twoja technika wygląda jak maluch, a Utakata wygląda jak Volvo FH460. Nie wiem jak ja mogłem to przeoczyć, wybacz. </333

A tak serio, to hehe, nie.
A Henge pozwala zmieniać też innych i robić z nimi "fuzję". Nie ma w opisie? NIE MA. Więc nie robi. No chyba, że rzucisz rasenganem, bo Boruto rzucił, a w opisie nie ma. #legit (porównanie nie moje, ale trafne) Jeśli chcemy się poruszać w obrębie niedopowiedzeń, to do kazdej techniki można dodać wszystko. Plus w anime/mandze Utakata nigdy omdlenia nie spowodowała. Skąd taka informacja? Mogę się też mylić, ale w tym przypadku akurat nie sądzę.
Sporo? Mogę prosić o wymienienie tych WIELU technik robiących INSTANT paraliż czy uśpienie? Kojarzy mi się techniki z sharingana. Coś jeszcze? Kanashibari no Jutsu w ninjutsu, które jest tragicznie opisane i próbuję je wywalić. To Twoim zdaniem "sporo"? Gratuluję. I nie. Papka z mózgu nie powinna być liczona na podstawie samej różnicy między dwoma statystykami, a intensywnością iluzji i jej wpływem na daną osobę. Dalej poruszasz się w obrębie niedopowiedzeń. Coś, gdzieś ktoś powiedział, więc coś gdzieś wrzucę do techniki, bo przecież coś gdzieś jest. Gratuluję
Naprawdę nie próbuj ze mnie robić idioty. Jedna technika może oddziaływać na JEDNĄ osobę, druga technika może oddziaływać na KILKA osób. LEPSZA CZY NIE LEPSZA? Nie no. Pewnie, że gorsza, bo możesz złapać trzech przeciwników jednocześnie i bawić się z nimi w iluzji. Przecież ten wydatek chakry przesądza o wszystkim i sprawia, że technika jest kompletnie nieopłacalna. Przecież w takiej sytuacji na pewno jest gorsza! I nie. To nie Ty jesteś tak genialny i umiesz jej dobrze używać, tylko opis Twojej techniki ma tyle luk, że możesz je naginać. Ja się właśnie staram je w jakikolwiek sposób załatać, żeby to pole manewru Ci odebrać i przepuścić w miarę normalne jutsu. Gorsze od Genjutsu: Sharingan? Rozumiem więc, że bez skrupułó możemy technikę w takim razie wyrzucić, skoro i tak otwierasz genjutsu na A, i tak czy siak ma mniejsze możliwości, yep? Kocham takie "argumenty", które nimi nie są.
Może i iluzja będzie mniej różnorodna, niż samo genjutsu sharingana, ale sposób jej wykonania i ilość osób, które możesz sobie jednorazowo "chycić" sprawiają, że sama w sobie jest silniejsza od tej techniki.
Owszem, był. I co z tego? Też nie widziałem, ale również nie widziałem nigdzie nakazu zgadzania się ze wszystkim, co zostało napisane wcześniej i przepuszczania technik w kształcie, w którym przejść nie powinny. I Twoja trzecia technika jest właśnie tego doskonałym przykładem.
A oczy mają problem z tym, że muszą mrugać, więc kontakt wzrokowy może zostać przerwany. To zdanie ma sens? Nie. Tak samo, jak Twoje tłumaczenie. Te wybuchy i krzyki faktycznie zdarzają się tak często, że nigdy nie użyjesz techniki. I faktycznie głośny gwizd nie przebije się przez karczemne rozmowy czy zwykłe rozmowy na targu. Nie osłabiaj mnie Yoshi. Argumenty wymyślane na kolanie może i działały. Działały.
To, że jestem za kompletnym wywaleniem tego raka. Jeśli nie za wywaleniem, to za kompletnym jego przerobieniem. Między innymi zmniejszeniem zasięgu, dodaniem pieczęci, ograniczeniem ilości złapanych osób, uściśleniem tego jakie techniki możesz w iluzji pokazywać (nadal nie rozjaśniłeś moich wątpliwości w tym temacie, bo w wymaganiach techniki jest dopisek, że user musi "znać" techniki, które chce pokazać, a w opisie jest przykład z palami mokutonu. Znać, czyli umieć je wykonać czy znać, czyli widziałem jak babka robi rasengana, więc też go zrobię?), wywaleniem głupoty o omdleniu. Dziwne, że tak wnikliwie czytałeś cały post, a niczego nie wychwyciłes.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

A u mnie będzie krótko, bo już wcześniej chciałem tu napisać (w skrócie, popieram Grubaska) ~
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Zostałeś olany, bo się nie wypowiadasz i tyle (a Ava stwierdził, że można). A to czy Ty masz mnie w dupie czy nie, to mam na to wywalone.

Z Nibuiem pośmieszkowałem na discordzie, technika może być do wywalenia, a zostały dwie tak? No to jakoś tam niedługo wstawię, bo do mgły ma być zmieniony opis totalnie.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Nazwa
Kagenoyoshi
Dziedzina
Genjutsu
Ranga
A
Pieczęci
Wąż -> Smok -> Baran | Brak
Zasięg
35 metrów (pieczęci) | 20 metrów (gest)
Koszt
C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Opis Po złożeniu odpowiedniej ilości pieczęci użytkownik wysyła do oponenta impuls chakry, mający na celu stworzenie w jego głowie iluzji naszej osoby. Iluzja może mówić, poruszać się, rzuca cień itp... Zachowuje się jak prawdziwy człowiek. Może wyciągnąć kunai, shurikeny czy też wybuchową notkę. A także cisnąć tym wszystkim w przeciwnika! Co jednak po przez trafienie nie wywołuje bólu czy też obrażeń. Kunai mogą wbić się w ciało, tak jakby. Lecz nie spowodują krwawienia czy też wspomnianego bólu, co zaalarmować może przeciwnika o iluzji. Sam użytkownik techniki staje się niewidzialny, choć jeśli wykona jakiś "głośny ruch" czyli przykładowo krzyk ofiara techniki może go po prostu usłyszeć, lecz to samo w sobie nie niweluje techniki. Podczas dezaktywacji iluzji/wyjścia z niej itp. Klon zwyczajnie znika.
Link do tematu postaci KLIK!
To tutaj tylko ramka + dopisek na końcu o pufaniu.
Nazwa
Kirintuzo
Dziedzina
Genjutsu
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Promień 9 metrów | Zasięg techniki 50 metrów
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 2% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Opis Technika iluzji, mająca w sobie proste zastosowanie, a jest nim zdezorientowanie przeciwnika, skrócenie jego widoczności, osłabienie jego pola widzenia itp. Działanie techniki jest następujące, użytkownik wyzwala chakre, która wpływa na otoczenie, a dokładniej na promień o długości 9 metrów, tworząc w tym obszarze iluzję mgły. Mgła ogranicza zasięg widoczności do 3 metrów. Zasięg na jaki możemy użyć techniki to 50 metrów. Użytkownik musi cały czas przesyłać chakre do danego punktu by iluzja się utrzymywała. Ofiary Kirintuzo znajdujące się w obszarze techniki automatycznie wpadają w iluzję (jeśli oczywiście się z niej wyjdzie się z iluzji, a dalej stoi średnicy 18 metrów, to technika przestaje działać na ów uwolnioną jednostkę. Można również wyjść poza obszar działania techniki i również Genjutsu przestanie działać.) Dodatkowym elementem, jest to, że iluzja nie jest widoczna z "zewnątrz" znaczy to, że będąc poza obszarem nie widzimy mgły. W technikę mogą zostać złapani wszyscy w obszarze działania iluzji.
Link do tematu postaci KLIK!
Tutaj no, przeczytajta bo pisane jeszcze raz. Część jak Ava chciał, a część trochę inaczej. Może to też się spodoba (bo mi się podoba), jak nie no to się zmieni.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Kagenoyoshi - tutaj gryzie mnie w oczy jedna rzecz. Jesteś niewidzialny, możesz się poruszać, możesz składać pieczęci, możesz wykonywać techniki. Tak przynajmniej wynika z opisu, a właściwie braku sprecyzowania tych ostatnich czynności.
O ile można wykonywać techniki po wykonaniu tej iluzji, to już one same powinny być widoczne. Przykładowo łapiesz kogoś techniką po czym strzelasz jakiś Katon - powinien być widoczny od momentu gdy wypuszczasz go z ust.
Bez takiego zapisku technika daje ci 99,9% szans na wygraną jeśli tylko kogoś złapiesz.

Kirintuzo - brak pieczęci z jakiegoś konkretnego powodu? Oczywiście odpowiedź "bo tak" albo "bo mogę" jest nieakceptowalna xD
Też przyczepiłbym się do tego wykonywania innych technik w trakcie trwania iluzji, chociaż fragment "Użytkownik musi cały czas przesyłać chakre do danego punktu by iluzja się utrzymywała." powinien załatwić sprawę. Ale byłoby dobrze gdyby było czarno na białym i żeby nikt nigdy nie miał wątpliwości : )
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Yosiak na urlopie, techniki więc sobie poleżą.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości