Nowa technika
Moderator: Souei
-
- Support
Re: Nowa technika
Nie do końca ogarnąłem o co chodzi z tym zamrażaniem tej wody, ale nawet te 4 tury utrzymania tego nie są jakieś przesadzone. Na tą chwile akcept.
0 x
A ja trochę nie rozumiem sensu tworzenia takiej techniki. Nie dość, że ranga niższa od wersji kanonicznej z suitona (wrzucę ją na dole uhide dla zerknięcia), to koszty później również są niższe. Nie rozumiem również rozdzielenia długości działania techniki w zależności od oddychania przez nos czy usta. Wydaje się to dodane dla teoretycznego nerfa, ale praktycznie nigdy nerfem nie będzie, bo nie dochodzi do sytuacji, w której nie można by oddychać nosem. Druga sprawa, że nie da się oddychać nosem, jeśli gardło będzie zablokowane, bo to tak jak z jednoczesnym piciem i oddychaniem.
Jak dla mnie technika do wywalenia. Techniką rangi C można zrobić to samo, ale wymaga otwarcia suitonu na wyższą rangę, niż Twoje WT. Swojej klanówki też możesz utrzymać, bo aby utrzymać bicz z suitonu w jednej formie nie potrzebujesz przelewania chakry, więc bez problemu możesz użyć kolejnej techniki. To takie omijanie rozwoju jednej dziedziny za parędziesiąt PH poprzez stworzenie WT.
Jak dla mnie technika do wywalenia. Techniką rangi C można zrobić to samo, ale wymaga otwarcia suitonu na wyższą rangę, niż Twoje WT. Swojej klanówki też możesz utrzymać, bo aby utrzymać bicz z suitonu w jednej formie nie potrzebujesz przelewania chakry, więc bez problemu możesz użyć kolejnej techniki. To takie omijanie rozwoju jednej dziedziny za parędziesiąt PH poprzez stworzenie WT.
- Nazwa
- Suiton: Suiben
- Pieczęci
- Szczur → Pies → Wół
- Zasięg
- Długość bicza - 10 metrów
- Koszt
- E: 15% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za jeden bicz)
- Dodatkowe
- Woda w pobliżu / wilgotna dłoń
- Opis Ciekawa umiejętność, którą można wykorzystać do wiązania przeciwników lub smagania ich, zadając średnie obrażenia. Poprzez dotknięcie powierzchni wody (aczkolwiek wystarczy mieć wilgotną dłoń) i wprowadzenie w jej strukturę swojej chakry shinobi może później wystrzelić w kierunku oponenta solidny bicz stworzony z wody. Smagnięcie może bez problemu rozciąć skórę, a także spętać go. Jeżeli techniki używa więcej niż jedna osoba, pęta są silniejsze.
0 x
W ta technika nie ma na celu zrobienia jakiegoś biczu. Dlatego nie ma rangi C. Tworzy tylko przekaźnik chakry, który zostanie użyty do tej techniki:
- Nazwa
- Chakra Heāt
- Pieczęci
- Przelanie chakry do przekaźnika
- Zasięg
- Zależny od długości przekaźnika, nie większy, niż 20 metrów
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (3% na turę utrzymania)
- Dodatkowe
- Kontakt przewodnika (włosy, liny etc.) z przeciwnikiem
- Opis Prosta technika, będąca w niewielkim stopniu związana z umiejętnością przejmowania ciała, opanowaną przez klan Yamanaka. Użytkownik dzięki nasyceniu swoją chakrą lino podobnego przedmiotu (dobrze przewodzące chakrę, np. własne włosy, żyłki, sznury i łańcuchy - trzy ostatnie możliwe do stworzenia w kuźni) a następnie schwytaniu nim przeciwnika zaczyna finalny etap technik. Jest to skrępowanie ruchów oponenta na tak długo, jak Yamanaka będzie przelewał chakrę przez przekaźnik. Wadą jutsu jest konieczność stania w miejscu, inaczej technika zostanie anulowana, nie wyklucza to jednak używania innych jutsu klanowych. Przy równym poziomie KC wykonawcy i celu, ofiara ma szansę odzyskać wolność, jednak dopiero po turze walki. By mieć pewność wyrwania się z pułapki, ofiara musi mieć wyższą (co najmniej o poziom) KC od użytkownika, bądź gwałtownie uwolnić duże ilości chakry (aktywacja AnK, SM, bijuu itd.), inaczej będzie zdana na łaskę telepaty.
0 x
Tak, ale dla mnie jest to samo. Tworzysz cienką żyłkę, która utrzymuje swój kształt przez ileś tur. W technice suitonu z C robisz linę, która też taki kształt utrzymuje. Jedyna różnica w takim razie polega na tym, że techniką suitonu możesz jeszcze uderzać. Przez suitonową również użyjesz swojej klanowej techniki.
0 x
Dla mnie to WT jest po prostu słabszą wersją tej z C. Nie można nią uderzać, machać, związać kogoś, ogólnie jest cieńsze i mniej wytrzymałe (wystarczyłoby przecięcie kunai i po żyłce, ale jeśli Osami najpierw zrobi tą swoją klanówkę zanim ktoś przetnie to już wygrywa ; ))
Ja dalej na tak.
Ja dalej na tak.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Tak tylko dla jasności. Ode mnie brak akcepta na technikę, która jest w zasadzie taka sama jak technika z rangi C, ale dzięki niższej randze gracz unika wydania 100PH na rozwinięcie dziedziny.
EDIT:
Nie wiem czy ma ją rozwiniętą. To sytuacja hipotetyczna. c;
EDIT:
Nie wiem czy ma ją rozwiniętą. To sytuacja hipotetyczna. c;
0 x
-
- Support
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości