Nowa technika

Moderator: Souei

Support nr 6
Support

Re: Nowa technika

Post autor: Support nr 6 »

W sumie to wersja Rybki jest bardziej prawilna
0 x
Osamu

Post autor: Osamu »

Gotowe:)
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Nie do końca ogarnąłem o co chodzi z tym zamrażaniem tej wody, ale nawet te 4 tury utrzymania tego nie są jakieś przesadzone. Na tą chwile akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Osamu

Trochę zmieniłem, mam nadzieję, że teraz jest wszystko ok;)
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

A ja trochę nie rozumiem sensu tworzenia takiej techniki. Nie dość, że ranga niższa od wersji kanonicznej z suitona (wrzucę ją na dole uhide dla zerknięcia), to koszty później również są niższe. Nie rozumiem również rozdzielenia długości działania techniki w zależności od oddychania przez nos czy usta. Wydaje się to dodane dla teoretycznego nerfa, ale praktycznie nigdy nerfem nie będzie, bo nie dochodzi do sytuacji, w której nie można by oddychać nosem. Druga sprawa, że nie da się oddychać nosem, jeśli gardło będzie zablokowane, bo to tak jak z jednoczesnym piciem i oddychaniem.

Jak dla mnie technika do wywalenia. Techniką rangi C można zrobić to samo, ale wymaga otwarcia suitonu na wyższą rangę, niż Twoje WT. Swojej klanówki też możesz utrzymać, bo aby utrzymać bicz z suitonu w jednej formie nie potrzebujesz przelewania chakry, więc bez problemu możesz użyć kolejnej techniki. To takie omijanie rozwoju jednej dziedziny za parędziesiąt PH poprzez stworzenie WT.
Nazwa
Suiton: Suiben
Pieczęci
Szczur → Pies → Wół
Zasięg
Długość bicza - 10 metrów
Koszt
E: 15% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za jeden bicz)
Dodatkowe
Woda w pobliżu / wilgotna dłoń
Opis Ciekawa umiejętność, którą można wykorzystać do wiązania przeciwników lub smagania ich, zadając średnie obrażenia. Poprzez dotknięcie powierzchni wody (aczkolwiek wystarczy mieć wilgotną dłoń) i wprowadzenie w jej strukturę swojej chakry shinobi może później wystrzelić w kierunku oponenta solidny bicz stworzony z wody. Smagnięcie może bez problemu rozciąć skórę, a także spętać go. Jeżeli techniki używa więcej niż jedna osoba, pęta są silniejsze.
0 x
Osamu

W ta technika nie ma na celu zrobienia jakiegoś biczu. Dlatego nie ma rangi C. Tworzy tylko przekaźnik chakry, który zostanie użyty do tej techniki:
Nazwa
Chakra Heāt
Pieczęci
Przelanie chakry do przekaźnika
Zasięg
Zależny od długości przekaźnika, nie większy, niż 20 metrów
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (3% na turę utrzymania)
Dodatkowe
Kontakt przewodnika (włosy, liny etc.) z przeciwnikiem
Opis Prosta technika, będąca w niewielkim stopniu związana z umiejętnością przejmowania ciała, opanowaną przez klan Yamanaka. Użytkownik dzięki nasyceniu swoją chakrą lino podobnego przedmiotu (dobrze przewodzące chakrę, np. własne włosy, żyłki, sznury i łańcuchy - trzy ostatnie możliwe do stworzenia w kuźni) a następnie schwytaniu nim przeciwnika zaczyna finalny etap technik. Jest to skrępowanie ruchów oponenta na tak długo, jak Yamanaka będzie przelewał chakrę przez przekaźnik. Wadą jutsu jest konieczność stania w miejscu, inaczej technika zostanie anulowana, nie wyklucza to jednak używania innych jutsu klanowych. Przy równym poziomie KC wykonawcy i celu, ofiara ma szansę odzyskać wolność, jednak dopiero po turze walki. By mieć pewność wyrwania się z pułapki, ofiara musi mieć wyższą (co najmniej o poziom) KC od użytkownika, bądź gwałtownie uwolnić duże ilości chakry (aktywacja AnK, SM, bijuu itd.), inaczej będzie zdana na łaskę telepaty.
Nie mam zamiary tworzyć z wody jakiejś broni, tylko przekaźnika chakry, którym posłużę się aby zatrzymać wroga.
0 x
Chuichi

Tak, ale dla mnie jest to samo. Tworzysz cienką żyłkę, która utrzymuje swój kształt przez ileś tur. W technice suitonu z C robisz linę, która też taki kształt utrzymuje. Jedyna różnica w takim razie polega na tym, że techniką suitonu możesz jeszcze uderzać. Przez suitonową również użyjesz swojej klanowej techniki.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Dla mnie to WT jest po prostu słabszą wersją tej z C. Nie można nią uderzać, machać, związać kogoś, ogólnie jest cieńsze i mniej wytrzymałe (wystarczyłoby przecięcie kunai i po żyłce, ale jeśli Osami najpierw zrobi tą swoją klanówkę zanim ktoś przetnie to już wygrywa ; ))

Ja dalej na tak.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Chuichi

Tak tylko dla jasności. Ode mnie brak akcepta na technikę, która jest w zasadzie taka sama jak technika z rangi C, ale dzięki niższej randze gracz unika wydania 100PH na rozwinięcie dziedziny.
EDIT:
Nie wiem czy ma ją rozwiniętą. To sytuacja hipotetyczna. c;
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Jak wyżej, ale jeśli Osamu tak chce ów wt posiadać to akceptos
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości