Nagle ujrzałam znajomą mi twarz, wiedziałam już że szykuje się rozmowa..... Oczywiste jest to że nie narzekałam na to że spotkałam ją, chociaż się nie będę nudzić. Gdy tak sobie spokojnie rozmawiałyśmy, nagle usłyszałyśmy głośny przeraźliwy krzyk kobiety a po nim jeszcze tylko szepty innych. Heiji w jednej chwili spojrzała w tamtą stronę, gdzie powstawało obecnie zbiorowisko przechodnich, po czym coś do mnie powiedziała i zaczęła się zbliżać w tamto miejsce.
"Czy ją to na serio interesuję? No cóż, chciał nie będę się nudziła.....
". Z takimi myślami, podążyłam spokojnym jednak czujnym krokiem za Heiji. Przecież gdy ktoś zabił jedną osobę, może skorzystać z okazji i zabić kogoś jeszcze lub zaatakować..... Zabójca, mógł dosłownie czaić się pośród nas. A my, o tym nie wiemy. Co gorsza, Heiji chce zaryzykować i podejść do trupa by go zobaczyć z bliska. Jednak zanim to zrobiła, powiedziała mi po cichu żebym ją osłaniała. Miałam taki zamiar, przecież jak by się coś stało to idealnie pasuje tutaj ja by odeprzeć atak wroga. Powoli przecięłam się przez tłum, tylko w ten sposób bym nie zwracała na siebie niczyjej uwagi i oglądała rozwój wydarzeń. Oczywiste jest to że nie chciałam by coś się stało mojej..... Koleżance? Przyjaciółce? A no tak. Na te pytania, nie znałam odpowiedzi. Nie wiedziałam czy jesteśmy z Heiji przyjaciółkami, czy tylko koleżankami. Lecz długo tym sobie, nie zaprzątałam głowy. W obecnej chwili, najważniejsze było skryte i uważne obserwowanie otoczenia. Wytężyłam swoje zmysły do maximum, by być czujną na każdy atak i obronę Heiji moimi nićmi.
•Klanowe-B
•Szybkość-50|60
•Percepcja-1|11
•Szybkość nici-36
•Wytrzymałość nici-30,1
•KC-C
Nazwa:Jiongu:Reberu Bi (B)
Opis:Trzeci z poziomów tego Hijutsu. Następują kolejne modyfikacje ciała. Przede wszystkim, pozostają tylko trzy narządy: serce, mózg i płuca. Dodatkowo wzmacniają się możliwości nici. Są one o wiele dłuższe niż wcześniej, a także można nimi wykonywać lepsze manewry. Daje to pole do popisu wszystkim użytkownikom Jiongu. Warto dodać, że od tego momentu zostają wzmocnione czynności życiowe Kakuzu. Do czego to potrzebne? Dowiemy się tego na następnej randze.
Chakra:KC E - 15%, KC D - 12%, KC C - 8%, KC B - 5%, KC A - 4%, KC S - 2%, KC S+ - 1% (na turę)