Ważne pytania

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Ayako

Ważne pytania

Post autor: Ayako »

Oto kilka pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi:

1. Czy zwoje, które odpieczętowałeś nadają się do użytku? Chodzi mi tutaj dokładnie czy można pieczętować przedmioty czy wodę czy cokolwiek w zwoju, którego odpieczętowaliśmy. Ogólnie to oglądałam Naruto, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, stąd moje pytanie.

2. Czy woda zapieczętowana w wodzie jest małym zbiornikiem czy średnim?

3. W technice:
Obrazek
Nazwa
Suiton: Mizukiri no Yaiba
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Dodatkowe
Dowolna powierzchnia wody
Opis Tym razem coś dla szermierzy korzystających z Uwolnienia Wody. Poprzez przyłożenie dłoni do wody, użytkownik może z niej wyciągnąć spore, dobrze ukształtowane ostrze miecza utworzonego z nam wiadomej cieczy. Broń ta jest dosyć wytrzymała i dostatecznie ostra, by pozwolić użytkownikowi na ścięcie młodego drzewka, lecz w zamian łatwo ją uszkodzić za pomocą technik Dotonu - a zetknięcie go z narzędziem naładowanym Raitonem również nie jest dobrym pomysłem.

Możemy w niej tworzyć ostrze, ale czy dałoby się również z tego stworzyć dzidę albo coś w tym stylu? Czy trzeba by to było dodać do własnych technik.

4. Czy da się w jakiś sposób zdobyć metal do broni? A nawet jeśli to czy dałoby się go włożyć do na przykład kija jako dzida, patyka jako strzały itp?

5. Czy wykonując misję wysokiej rangi typu A czy S, albo w fabule lub na wyprawie, da się zdobyć truciznę, którą potem można zastosować?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Ważne pytania

Post autor: Jawa »

Odpowiadam zatem:

1) Jeśli dobrze rozumiem, to chodzi ci o to czy można pieczętować zwoje w zwojach? Tak, ale jeśli zapieczętowane zwoje są puste.

2) Nie klasyfikuje się jako zbiornik.

3) Tylko miecz, jak pisze w technice.

4) Teoretycznie da się zdobyć. Tylko po co tworzyć prymitywne dzidy i strzały?

5) Trucizny tworzy się samemu bądź zdobywa od innych graczy.
0 x
Ayako

Dziękuję :D
0 x
Ayako

1. Kolejne Pytanie :| Czy można robić techniki, które wyglądają tak jak inne, ale różnią się małymi szczegółami??
0 x
Arinori

Post autor: Arinori »

Zależy od skali podobieństwa. Jeśli masz technikę tworzącą miecz, to możesz zrobić technikę tworzącą włócznię. Staramy się nie wchodzić w techniki innych klanów za bardzo ;3
0 x
Meido

Post autor: Meido »

Źle rozumiesz.

Chodzi o to czy zwoje są wielorazowego użytku czy ulegają zużyciu? Przykładowo: pieczętujesz w zwoju katanę i ją odpieczętowujesz to czy w tym samym zwoju możesz coś innego zapieczętować?
0 x
Ayako

Tak. Dokładnie
0 x
Meido

Post autor: Meido »

Prosiłbym o odpowiedź na to pytanie, bo widzę, że temat został zapomniany.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

Nie wiem jak z wodà ale jak odpieczentujesz kunai to mozesz zapoeczetowac cos nowego.
0 x
Ayako

Dzięki Meido za przypomnienie, bo sama zapomniałam kappa
No i dzięki za odpowiedź Midori
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości