Rak #1

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Re: Rak #1

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Co do Kasumi Jusha bym się sprzeczał, bo akurat w moim przekonaniu jest to iluzja rzucana na otoczenie a nie na ofiarę. Różnica jest taka, że każdy kto wejdzie na dany obszar, będzie widział te klony, a to z kolei sprawiłoby, że i twój klon byłby widoczny dla każdego.
Chyba lepiej byłoby to zrobić jako osobną, niezależną technikę.
No i nasuwa się pytanie - czy ten klon już po stworzeniu może kontynuować rozmowę z twoim sojusznikiem, udzielać mu wskazówek, rad, prowadzić wspólną taktykę? To dość ważna kwestia bo zrobiłaby z tego prawie telepatię dzięki której mógłbyś rozmawiać z innymi nawet lepiej niż Yamanaka :P
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

Technika C o zasięgu 100 metrów, dodatkowo medium w formie dźwięku - jako Uchiha?
Powiem tak - takiego zasięgu nie ma praktycznie nic, a już na pewno nie genjutsu, które nigdy nie było i nie będzie dziedziną, w której spotkać można techniki dalekiego zasięgu.

Zgodzę się co do tego, że temat z techniką ma bardzo adekwantną nazwę =) Zgodziłabym się na 15-20 metrów i jako genjutsu wzrokowe bądź pięczeć. W tej formie daje dużego X
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

@Seiki W anime mogło to wyglądać na iluzję otoczenia, ale pokazali to tak, a nie inaczej ponieważ każdy z nich był w tej iluzji, mógłbym (o ile się nie mylę), rzucić Kasumi Jusha no Jutsu, na jedną osobę i inni by tego nie widzieli, jeżeli bym nie chciał, tylko że po to robię to WT, żeby nie robić pieczęci, za to mam inne wymagania; gwizdnięcie i widzenie celu. Po stworzeniu nie może on kontynuować rozmowy, bo wtedy byłoby to chyba najlepsze jutsu do komunikacji na niewielkich odległościach, może jedynie przekazać ustną wiadomość celowi, bez ograniczeń co do treści, ale ma być to "myśl" użytkownika, przed rzuceniem, a nie w trakcie.
@Yuuhi Jest to technika D, a zasięg 100 metrów to raczej maksymalna odległość pomiędzy użytkownikiem a ofiarą, w której klon jeszcze będzie działał, niż zasięg rzucenia, bo wymaga ono widzenie celu i usłyszenie przez cel gwizdnięcia (właśnie przez to gwizdnięcie max 100m, ale i tak trzeba cel widzieć, a lunety ani Byakugana, to ja nie mam). W genjutsu mogą być techniki które nie tyle rzuca się z dalekiego zasięgu, ale mogą być np widziane, aktywowane etc po przejściu dalekiego zasięgu od rzucenia, do tego jeszcze dochodzą niektóre techniki które naprawdę mają spory zasięg, jak np Nehan Shōja no Jutsu, a takie np Magen: Narakumi no Jutsu, w ogóle nie ma zasięgu. Więc jak widzisz prawdziwym zasięgiem rzucenia jest widoczność i zasięg gwizdnięcia, a te 100 metrów to ograniczenie, jakbym np taką lunetę zdobył kappa.
0 x
Hoshigaki Seiki

Dokładnie o to mi chodziło, lepiej to w słowa dobrałeś :P
Warto to dodać do opisu, żeby misjodawca/sędzia wiedział jakie informacje (czyli tą jedną myśl konkretną) może dostać sojusznik czy inna osoba na którą to rzucisz.

Co do ukazania Kasumi Jusha to ja zawsze sugerowałem się sceną, w której Sasuke spogląda Sharinganem na klony i widzi ich chakrę. Jeśli byłaby to iluzja rzucona na osoby, nie byłoby widać chakry klonów bo byłyby one tylko w głowach ofiar, a tam stały one przed nimi jako element otoczenia, na które właśnie jutsu zostało rzucone. Ale wiem, ciężko to jednoznacznie określić, każdy może inaczej to interpretować :P

Podsumowując - dla mnie może być na randze D (iluzoryczny klon to żadna trudność), niekoniecznie musi nawet mieć wymóg Kasumi Jusha ale jeśli pozostali chcą to niechaj będzie, zasięg 100m... tutaj mam wątpliwości ale może to z przyzwyczajenia po innych forach, gdzie na randze D zasięg to był max 10-15m więc po prostu pozostawię to pozostałym do oceny :P
Ogólnie póki co byłbym za tą techniką :)
0 x
Jiro

@Seiki Poszedł edit, czyli mam już akcept większości modów i admina? :D
0 x
Yuuhi

Gwindu ani randomowego dźwięku jako medium nie przepuszczę, podobnie zasięgu 100 metrów. Nie dość, że pluje to w logikę świata Naruto, to zaburza równowagę gry. Musisz ograniczyć zasięg do maks.. niech będzie 30 metrów. I pieczęcie albo wzrokowe.
0 x
Jiro

Nie wiem o co Ci chodzi z "gwindem", co do randomowego dźwięku, już dawno zedytowałem technikę i jest to tylko i wyłącznie gwizdnięcie, które ma za zadanie być "znakiem iluzji" (czy jak się to tam nazywało), chodzi tu o to, że każde genjutsu musi mieć coś co wprowadzi cel w to genjutsu, może to być dźwięk, pieczęcie, kontakt wzrokowy/fizyczny, lub jakaś rzecz, więc nie pluje to w logikę świata Naruto, ani nie zaburza równowagi gry. Co do zasięgu, to prawdziwym zasięgem jest widoczność i nierozumiem dlaczego się tak przyczepiłaś do tych 100 metrów, są one tylko ograniczeniem jakbym jakimś cudem miał powiększony zasięg widoczności, a chodziło też o to że niektórzy potrafią mocno gwizdać, więc żebym nie mógł gwizdnąć na więcej niż te 100 metrów, ale teraz i tak muszę widzieć cel.
0 x
Jiro

Emm, podsumowując... Mam okejkę od Musa, Ichiego, Avarice (tak?), Hoshigaki Seikiego (tak?), Ayato i Yuuhi jeszcze nie odpisali.
0 x
Hoshigaki Seiki

Dla mnie ok
Chociaż z tymi sposobami rzucania Genjutsu to już szalejecie ostro w tych WT, chyba już tylko zostało puszczenie za przeproszeniem bąka żeby kogoś w coś złapać xD
0 x
Yuuhi

Skonsultowałam swoje stanowisko z głównym adminem i ten przyznał mi rację, tak więc pozostaje przy swoim. A gwizdu nie uznam jako medium, wybacz. I to z prostej przyczyny - uznając go za teraz pozbawiłabym się argumentu na dużo silniejsze warianty z użyciem tego nic nie wymagającego medium.
Podobnie zasięg. Zapomnij o 100 metrach.

Wciąż jestem na nie i jestem zasmucona krótkowzrocznością pozostałość ciała moderatorskiego. Chlip.
0 x
Jiro

Po raz kolejny, powtarzam iż praktycznie KAŻDY dźwięk (oczywiście nikt nie będzie robił np pierdnięcia, jak to wymienił Seiki xD), może być "znakiem iluzji" i w nią łapać, radzę poczytać w wiki o tego typu genjutsu i znakach, to że tobie się to nie podoba, nie ma żadnego znaczenia, przynajmniej według mnie, jako że nie podałaś żadnych argumentów. Co do zasięgu, jest to zasięg widzenia...
0 x
Yuuhi

To bez znaczenia. Nie przepuszczę tego w takiej formie. Zbyt op.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Jiro

Op? Zwykłe genjutsu, przez które przekazujesz wiadomość, pewnie zniszczę tym świat qappa.
Zostało, chodzi o to że muszę widzieć cel, by tylko on wpadł w to genjutsu, inni usłyszą tylko gwizdnięcie.
0 x
Yuuhi

Otóż to. Przepuszczając Ci tą technikę pozbawiłabym się koronnego argumentu na negowanie tuzina podobnych technik opierających się na tej zasadzie. W tej technice następstwa są niegroźne, ale zaraz potem możesz zrobić mordercze genjutsu działające na podobnej zasadzie i przyklepując Ci to, nie miałabym żadnej możliwość powiedzenia Ci, że tak nie wolno.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości