Moja pierwsza technika, przeczuwam rakotwórczość.

Moderator: Souei

Masaru

Moja pierwsza technika, przeczuwam rakotwórczość.

Post autor: Masaru »

Nazwa
Ningyō no kōkan
Dziedzina
Ayatsuri
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
25m
Koszt E:25% | D: 20% | C: 15% | B: 10% | A: 5% | S: 5% | S+: 5% Wykonanie pieczęci
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% Użycie
Dodatkowe Fūinjutsu D, 2 lalki bądź inny podobnej wielkości przedmiot z nałożoną pieczęcią ( wszystko połączone z użytkownikiem żyłką czakry)
Opis Technika polegająca na nałożeniu na kukłę, bądź inny przedmiot wymiarami podobny do kukły (np.duży shuriken), pieczęci. Dzięki niej podczas walki można zamienić ze sobą miejscami te obiekty. Pod warunkiem że w tym momencie są one pod kontrolą użytkownika dzięki żyłką czakry. Działa jak zwyczajne Kawari, ale można go użyć kiedy kukła nie jest zagrożona jeśli tylko warunki są spełnione.
Link do tematu postaci http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 614#p30614

Na początku chciałem zrobić bez tej pieczęci, ale byłaby zbyt kozacka i można by było nią zamieniać prawie wszystko. A tak tylko przedmioty wcześniej przygotowane. To moja pierwsza własna technika więc proszę o wyrozumiałość, wszelkie uwagi mile widziane :).
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Moja pierwsza technika, przeczuwam rakotwórczość.

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Oj :( Robiąc ją nie myślałem nawet o tej technice Minato. Dobra to zmiany jakie można by było zrobić to tak:
1. Usunąć fragment z pieczęciami. I warunkiem by były tylko nici czakry. Kawari zwykłe w obliczu zagrożenia dla lalki jest na rangę D. To tutaj zwiększamy rangę do B albo i nawet A, i jeszcze wprowadzamy obowiązek że muszą być połączone żyłkami czakry.
2.Co do zmiany miejsca to chyba nie da się nic zrobić bo na tym polega ta technika.
3.Co do momentu, to można dodać kilka pieczęci żeby nie dało się wykonać od razu, oraz ograniczenie w postaci tego że na danych 2 rzeczach można przeprowadzić wymianę raz na 5 tur.
4. Tak pomyślałem że można by było jako obowiązek zrobić, że przed podmianą należy stanąć w bezruchu na 5 sekund w celu zebrania czakry. A po tym zabiegu podmiana musiałaby nastąpić w ciągu 10 sekund inaczej przepada koszt czakry.

Jak masz jakieś propozycję na kolejne zmiany do mów. po tych zmianach to mamy technikę która najpierw unieruchamia lalkarza na 5 sekund, co prawda kukłami by mógł dalej ruszać ale nie wykona żadnego uniku, a jeśli tak to punkty czakry i przepadną. Potem musi wykonać ją w 10 sekund, a po wymianie nie może jej powtórzyć przez 5 tur. Więc niema dowolności czasu zmiany, niema dowolności przedmiotów, niema nałożonej pieczęci.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Masaru

Nazwa
Ningyō no kōkan
Dziedzina
Ayatsuri
Ranga
B
Pieczęci
Świnia→ Wąż→ Wół → Pies → Baran
Zasięg
35m
Koszt
Dodatkowe 2 lalki bądź, inny nie mniejszy niż 1/2 wielkości kukły, przedmiot.( wszystko połączone z użytkownikiem żyłką czakry)
Opis Technika polegająca na podmianie miejsc między kukłami lub przedmiotami minimum połowy wielkości ciała lalki (np duży shuriken). Żyłki czakry (tyczy się obu obiektów) przed wymianą zlepiają się w jedną dużą, poruszenie nią nie powoduje już ruchu lalką, służy ona tylko do przesłania czakry. Po złożeniu pieczęci następuje zamiana miejsc, po zamianie należy rozkleić żyłki aby móc znowu korzystać z pełni zdolności kukły. Czas potrzebny do rozłączenia to do 15m-1s, 15m do 25m to 2 sekundy, 25m do 35m to 3 sekundy.
Uwaga: Problem rozlepiania żyłek znika w przypadku gdy: mamy rangę S i korzystamy tylko z jednej żyłki na lalkę, lub gdy niezależnie od rangi obiekt który podmieniamy jest przez nas kierowany tylko 1 nicią czyli np duży shuriken.
Poprawiłem kierując się wskazówkami, co teraz o tej wersji sądzicie ? Podczas walki wykonanie takiej techniki to sporo roboty, pierw trzeba unieruchomić wszystkie ze swoich kukieł na czas składania pieczęci ( no bo co z tego ze wymiana jest na 2 kukłach jak wszystkie trzeba zablokować) co już samo w sobie jest mega problematyczne. Do tego czas po zmianie miejsc, 3 sekundy w przypadku powyżej 25m, w walce gdzie liczy się szybkość reakcji, to już będzie masakra. Kolejną wadą tej techniki jest to że gdyby ktoś zaatakował lalki stojące w bez ruchu, to właściwie wszystkie na które trzeba przynajmniej 2 sekund czekać na ponowne poruszenie mają przechlapane, mocna technika i jest po lalce jeżeli jest oddalona. Wychodzi że jedyna zaletą tej techniki jest atak korzystający z elementu zaskoczenia w odległości około 15m od lalkarza. Sens użycia tej techniki jest wtedy gdy np. rzucamy Fuma shurikena i podczas jego lotu zamieniamy go z lalką koło przeciwnika bo shurikenem nie można wtedy kierować przez ten kilka sekund, no ale on samoistnie leci przecież. A drugim zastosowaniem by była zamiana lalek w celu szybkiego kontrataku, co dopiero jest możliwe do sprawnego wykonania mając rangę S. Więc wydaje mi się że jest to mocno zbilansowane, bo technika ma teraz sporo wad. {Jeżeli pozbawienie lalkarza kontroli nad lalkami na kilka sekund jest tylko wadą, bo wydaje mi się że w niektórych wypadkach to samobójstwo :v }
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru

Em nie, już poprawiam. Chodziło że w wypadku gdy do przedmiotu jest podłączona tylko 1 żyłka oraz można nim poprawnie manipulować. To wtedy niema tego rozłączania i co zatem idzie z tych kilku sekund. A taka możliwość jest wtedy gdy mam range S lub gdy kierujemy przedmiotem, bo nim sterujemy za pomocą tylko jednej żyłki. Strasznie zagmatwane to tłumaczenie :v
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Ta druga tabela jest na czysto po przeróbkach. A co do tych 70m to pamiętaj że czas po zamianie potrzeby do wrócenia do walki to 3 sekundy. Lalkarz nie może w tym czasie, ani używać techniki żadnej ani walczyć jakąś bronią. Jest po prostu na 3 sekundy uwalony i może tylko uciekać. Ale czekajmy kolejne opinie :D
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru

A pytanie pro po tego impulsu. Nie da się go wywołać inaczej niż przez atak wroga? Czy w tej technice impulsem może być na przykład przesłanie czakry w postaci małego uderzenia przez żyłki w obiekt ? Jest uderzenie? Jest :D
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru

To teraz zaczyna się robić zwyczajne podmianie marionetek, tylko że to ma jeszcze pieczęcie, zatrzymanie wszystkich lalek na kilka sekund :v. Co sądzisz o takim czymś odpuszczamy pieczęcie i działa to jak normalna podmianka lalkarska tylko że tutaj jest ta zabawa z linkami i asortyment rzeczy do przenoszenia jest większy bo lalki i duże rzeczy ( np duże shurikeny). Wtedy miało by to trochę większy sens, była by to tak ulepszona podmiana klanu Ayatsuri. Tylko że tutaj sens miał być taki aby kukła atakowała z zaskoczenia. Co byś powiedział o tym jak powiedziałem że same linki oraz ten impuls, tylko że mógłby on być sztucznie( prze zemnie zrobiony). Na przykład takie sytuację, opisze żebyś wiedział mniej więcej o co mi chodzi:
Stoją sobie 2 lalki koło mnie A i B, i lalka C koło wroga. Lalka A uderza lalkę B ( np wbija w nią ostrze , oczywiście nie żeby ją rozwalić tylko żeby wbić na głębokość np kilku cm w miejsce gdzie niema żadnych rzeczy, tak że po walce można to naprawić). Kiedy lalka B obrywa, następuje ta technika i zamienia się ona miejscem z lalką C. Wtedy lalka B przy wrogu musi odczekać te sekundy i może zaatakować.

Ta sama sytuację co wyżej tylko jedna lalka stojąca przy mnie jest właściwie tanim drewnianym śmieciem za grosze, który jedyne co ma fajnego to notki wybuchowe i jakieś ostre odłamki na sobie . Wtedy odpalam te notki przy mnie, lalka A uderza w nią i następuje zamiana, która skutkuje że przeciwnik ma przed sobą lalkę ,, samobójcę" który wybucha przednim zabijając lub raniąc. A cenna kukła która była przy nim jest bezpieczna koło mnie i ,, dochodzi do siebie" przez te kilka sekund.

No i ostatnia. Koło mnie są 2 lalki A i B. Oraz trzymam w ręce dużego shurikena którego rzucam kierując za pomocą żyłki czakry. Wróg robi unik i wtedy gdy jest koło niego ( ten shuriken), następuje to co wcześniej czyli lalka jedna krzywdzi drugą i przeciwnik ma za sobą moją kukłę a ja mam koło siebie moją broń z powrotem. Troszkę bez sensu, ale gdyby przeciwnik nie widział moich kukieł (np były by zza drzewem) a potem shuriken by go minął i był zanim, i wtedy by była zmiana to element zaskoczenia jest porażający.

Troszkę wariacja ale lepiej napisać niż żeby potem sędzia myślał czy jest ok czy nie jest ok. Lalka jest koło przeciwnika, a wokół mnie lata shuriken sterowany przez moją żyłkę czakry. Gdy kukła obrywa jakimś mieczem, kunaiem czymkolwiek, to następuje zmiana i zamiast kukły jest shuriken który już sam w sobie leci bo latał cały czas, a po tych sekundach można nim manewrować. To tez zaskoczenie niezłe by było.

Wiesz lepiej napisać wszystkie warianty wykorzystania jakie mam w głowie teraz, niż żeby w czasie walki trzeba było rozpatrywać czy takie zagrania da się zrobić tą techniką czy nie.
0 x
Masaru

Pamięta ktoś o mnie :D ? Proponuje takie coś. Zasięg możne faktycznie za duży, zmniejszyć można do 25m czyli do 50 makasymalnie
[
Nazwa
Ningyō no kōkan
Dziedzina
Ayatsuri
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
25m
Koszt
Dodatkowe 2 lalki bądź, inny nie mniejszy niż 1/2 wielkości kukły, przedmiot.( wszystko połączone z użytkownikiem żyłką czakry)lalkarz musi widzieć o ataku idącym w stronę kukły.
Opis Technika polegająca na podmianie miejsc między kukłami lub przedmiotami minimum połowy wielkości ciała lalki (np duży shuriken). Żyłki czakry (tyczy się obu obiektów) przed wymianą zlepiają się w jedną dużą, poruszenie nią nie powoduje już ruchu lalką, służy ona tylko do przesłania czakry. Po złożeniu pieczęci następuje zamiana miejsc, po zamianie należy rozkleić żyłki aby móc znowu korzystać z pełni zdolności kukły. Czas potrzebny do rozłączenia to do 15m-1s, 15m do 25m to 2 sekundy.
Uwaga: Rozlepianie żyłek w przypadku posiadania rangi S lub tylko jednej żyłki do przedmiotu zmniejsza się do czasu do 15m-0,5 sekudny 15m-25m 1 sekunda.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości