PKT1 Też miałem zagwozdkę co do tego ciężaru, lecz w technice podstawowej kawarimi jest napisane: „Otóż jest to technika podmiany która pozwala w momencie ataku podmienić nasze ciało z zawczasu przygotowaną podmianą z beczką, kłodą bądź innym przedmiotem który znajduje się luźno na powierzchni oraz rozmiarami jak i wagą nie przekracza ½ naszego ciała.”W sumie tu masz racje, że pieczęci można jakieś dać, np. 3 pieczęci a potem ten strzał chakry w kierunku punktu zamiany. Koszty chakry zwiększałem w oparciu o zwykłe kawarimi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby je jeszcze nieco zwiększyć.
PKT2 Strzał chakry, chodzi mi o wysłanie chakry do obiektu z notką z którym mamy się podmienić.
PKT3 Faktycznie, jak o tym wspomniałeś to mi się przypomina, że II i IV nałożyli na siebie swoje pieczęcie i jednocześnie je aktywowali co spowodowało ich zamiane miejscami… Ale do tego potrzebne jest II ninja, każdy z opanowanym Hirashinem, i mają nieograniczony zasięg. U mnie zamieniam się z przedmiotem nieożywionym na odległość max wymienionej w zasięgu. Powiem szczerze, że nie przypuszczałem, że to była osobna technika tylko poprostu jednoczesne aktywowanie dwóch Hirashinów XD.
PKT4 Faktycznie, umknęło mi to, niech pomyślę… hmmm pierwsze co mi do głowy przyszło, to napisanie symbolu normalnie tuszem i wykonanie sekwencji pieczęci, która nadawałaby jej tą właściwość… aczkolwiek nie wiem czy to nie podlegałoby za bardzo pod fuin… jeśli nie, to może to być taka metoda, a jak podlega – to się zaraz pomyśli

.
PKT5
1 Racja, aczkolwiek wystarczy, że umieści znacznik na pniu drzewa obok, którego stoi i już ma punkt teleportacji, ta technika tak nie może, bo podmienia się z konkretnym przedmiotem.
2 Z tym się do końca nie zgodzę, bo Minato wie np. że pieczęć ma na Naruto, to nie musie go widzieć/wiedzieć gdzie się znajduje, nie ma dla niego różnicy czy znajduje się w Konoha czy może w wiosce piasku, on teleportuje Się do Naruto, a nie do miejsca gdzie się znajduje owy chłopczyk. U mnie musisz trafić chakrą w obiekt podmiany, czyli musisz znać dokładne położenie sprzętu.
3 Tu nie ma co dodawać
4 Chodziło mi bardziej o to, że po zebraniu wszystkich narzędzi tracę możliwość „skakania” po polu bitwy, technika IV-go nie ma czegoś takiego, bo wystarczy znacznik na pniu czy kamieniu.
5 On nie tylko używa kunai do skoków, może to być dowolny przedmiot, nawet budynek do którego się teleportuje i wystarczy dotyk aby stworzyć punkt skoku.
6 Jakie zasady ignoruje? Jedyna to taka, że nie trzeba czekać na nadchodzący cios aby wykonać podmianę. Zresztą nie jest to identyczna kopia techniki tylko jej rozwinięcie. Mało tego, ten brak czekania zastąpiłem właśnie strzałem chakry – w zwykłej technice kawirimi nie jest to potrzebne, zamiana następuje od razu przed ciosem. Co do ciężaru i wielkości podmienianego ciała to było już pisane.
Wiem, że jest to hmmmm kontrowersyjna technika lekko mówiąc, więc na wszystko będę zwracał uwagę, aż do jej zrównoważenia, ale jakbym teraz wymienił różnicę pomiędzy nimi:
Kawarimi – Moja
Pieczęci: 5 – po zmianie np. 3+strzał chakry
Zasięg: 30m – 100m i powiększany
Koszt: E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 1% | S: 1% | S+: 1% - Hmm można zwiększyć np. E: 15% | D: 13% | C: 11% | B: 9% | A: 7% | S: 5% | S+: 4% (Hirashin ma od razu 5%)
Dodatkowe: Przedmiot do podmiany – specjalne narzędzie z notką+znajomość zwykłego kawarimi
Czekamy na cios i automatycznie się podmieniamy – nic nie dzieje się automatycznie, za wszystko sami jesteśmy odpowiedzialni i możemy np. nie zdążyć się podmienić i oberwać, co nie jest możliwe w przypadku zwykłego kawirimi, ale nie musimy czekać na cios.
Mamy przedmiot to po prostu go używamy, może być dowolny byle nie przekraczający ½ naszego ciężaru – przedmiot musi być specjalnie wcześniej przygotowany i tylko z nim możemy się podmienić, na dodatek istnieje ryzyko niepowodzenia (gdy spudłujemy chakrą, technika nie zadziała, a w przypadku kawirimi nie ma takiego ryzyka)
Tak to mniej więcej wygląda moim okiem, pewnie będzie tu sporo dyskusji. Jeśli chodzi rangę techniki to jestem skłonny podnieść ją do rangi B (ale raczej nie wyżej) ze względu właśnie na Hirashin i na to, że jest zakazana.