OP powraca

Moderator: Souei

Kamiru

OP powraca

Post autor: Kamiru »

[center][img]http://i.imgur.com/JLTwSml.png[/img][/center]
Nazwa
Aisugōremu アイスゴーレム
Dziedzina
Hyoton
Ranga
A
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Dowolny (powstaje do 5 metrów od twórcy)
Koszt E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (wielkość człowieka)
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5% (wielkość człowieka + czarny lód)
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5% (większe od człowieka)
C: 50% | B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10% (większe od człowieka + czarny lód)
Opis Proste w założeniu jutsu, pozwalające na stworzenie lodowego sługi, golema. Stwór ten robi wszystko to, co mu telepatycznie przekażemy. Im bardziej szczegółowy rozkaz, tym lepiej, bo twór jako taki nie posiada własnej inteligencji pozwalającej mu na modyfikację planu w razie nagłych komplikacji. "Atak." I nie ważne, że pomiędzy nim a przeciwnikiem płynie rzeka magmy, ruszy do ataku. Podczas tworzenia jego "bazę" można lekko modyfikować tak, by zamiast człowieka przypominał lodowego olbrzyma (obrazki wyżej), czy też przekształcić mu ręce w młoty/maczugi itp. a nawet stworzyć go z dodatkowymi kończynami. Sam proces kreacji odbywa się szybko (jak to Hyuoton, szybkość powstania kosztem wytrzymałości), im większa wersja ma powstać, tym dłużej to trwa (około tury w przypadku olbrzymów). Największym minusem owych sług jest... Topienie się. W normalnych warunkach bez trudu wytrzymają około kilku godzin, potem topią się powoli, tracąc siły, by po dziesięciu/piętnastu (w przypadku dużych) została z nich tylko kałuża. Nie wspominając już o tworzeniu ich na pustyni, gdzie zginą po godzinie, maksymalnie dwóch. Jedynie warunki zbliżone do tych panujących na Hyuo pozwalają im istnieć tak długo, jak zażyczy sobie tego ich twórca.
Mechanika Wielkości człowieka:
  • Szybkość i percepcja - 110
    Siła - 60
    Wytrzymałość - 80
Większe od człowieka (kliknij mnie) (poglądowo, Onoki tworzył większe, a pasyw Yukich też podaje większe wartości, więc 20 metrowy gigant jest jeszcze możliwy):
  • Szybkość i percepcja - 70
    Siła - 150
    Wytrzymałość - 120
Użycie czarnego lodu podnosi wytrzymałość o 40, a siłę o 30 punktów.

B - Maks dwa golemy
A - Maks cztery golemy
S - Maks sześć golemów
Można zwiększyć liczbę dzięki artefaktowi (do omówienia w kuźni)
Link do tematu postaci Kliknij mnie!
0 x
Support nr 6
Support

Re: OP powraca

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Percepcję dałem dlatego, że gdybym podał im konkretne rozkazy "Idąc tam staraj się unikać ognia / magmy / luj wie czego" to percepcja by im załatwiała kwestię szansy na unik (bo sama szybkość w tej kwestii nie nie zadziała).

Jeśli koszta pasują innym, to spoko, zmienię ~
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Telepatia na nieograniczony dystans? Nie, nie, nie, nie... Nawet z własnym sługusem. Dałbym chociaż ograniczenie w stylu "w obszarze jednego kraju" czy coś takiego. Dalej golem będzie mógł sobie istnieć, jednak nie będzie mógł odbierać od ciebie nowych rozkazów.

No i -2% maksymalnej chakry za każdego golema póki istnieje (żeby nie było, że spamisz sobie całą armię). Ale pozwolę ci to ominąć innym wymaganiem, np. stworzenie golema nie odbierającego ci części chakry wymaga poświęcenia jakiegoś artefaktu do zdobycia na misji rangi B w ilości 1-3 (zależne od jakości twoich postów). Wtedy masz dowolnie wielką armię, jednak musisz się trochę nabiegać by ją zdobyć.

A co z telepatią wsteczną? Czy golem może wysłać ci jakiś impuls telepatyczny?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kamiru

Ah, i po planie zabunkrowania Hyuo ;-; kappa

To mam jakieś zmiany do wprowadzenia czy nie, bo trochę gubię się w wywodach, gdzie Jiro daje okejkę, Kari ma coś do zmiany a Ichi popiera przedmówców xD

Albo to tylko ja nie ogarniam ~
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Dla mnie jest akcept
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Support nr 6
Support

Dobra, akcept.
0 x
Arinori

Post autor: Arinori »

~Akceptooo
0 x
Support nr 6
Support

Niech będzie, akcepto
0 x
Kamiru

Do przeniesienia?
0 x
Kari

Post autor: Kari »

A ja dalej będę się upierał przy odjęciu tego 1% chakry na golema. Działałoby to na zasadzie cienistych klonów - nie zregeneruje ci się część tej chakry, bo będzie zamknięta w obiegu w innym obiekcie (KBnJ w klonie a tu w golemie). Wiem, że dostałeś już akcepty od reszty ale dalej staram się przemówić tobie (i im) do rozsądku, zaznaczając, że ja się pod tym nie podpiszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość