- [center][img]http://i.imgur.com/WnOhnXQ.jpg[/img][/center]
- Nazwa
- Jiki no kaminari
- Dziedzina
- Raiton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Wąż -> Tygrys
- Zasięg
- 12
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 15% | B: 10% | A: 5% | S: 2% | S+: 2%
- Opis Technika polega na wytworzeniu wielu małych wyładowań wokół nas. Nie zadają one żadnych obrażeń a styczność z takim sprawi jedynie nieprzyjemne uczucie. Celem tej techniki jest zwiększenie pola magnetycznego w obszarze o promieniu 12 metrów. Dzięki temu przez kolejne trzy tury techniki związane z magnetyzmem są o połowę tańsze. (Max trzy techniki bo utrzymuje się 3 kolejne tury po czym słabnie do normalnej formy)
- Link do tematu postaci KLIK!
Trzecie zderzenie z WT.
Moderator: Souei
Trzecie zderzenie z WT.
0 x
Re: Trzecie zderzenie z WT.
Jak dla mnie technika jak najbardziej do przejścia, tylko nie pasują mi tutaj dwie rzeczy, mianowicie:
1) Zmniejszyłbym zasięg z 20 metrów na 8 metrów.
2) Zmieniłbym czas trwania techniki jeśli chodzi o tury. Bo teraz wygląda to tak, że odpalasz sobie tą technikę, walisz sobie 2 techniki rangi A i jedną S(cały twój asortyment na tych rangach) i zostaje Ci jeszcze chakra. Trochę nie halo moim zdaniem. Zmieniłbym to, że przez 1 turę możesz używać technik w cenie połowy KC.
1) Zmniejszyłbym zasięg z 20 metrów na 8 metrów.
2) Zmieniłbym czas trwania techniki jeśli chodzi o tury. Bo teraz wygląda to tak, że odpalasz sobie tą technikę, walisz sobie 2 techniki rangi A i jedną S(cały twój asortyment na tych rangach) i zostaje Ci jeszcze chakra. Trochę nie halo moim zdaniem. Zmieniłbym to, że przez 1 turę możesz używać technik w cenie połowy KC.
0 x
Pamiętaj o tym ,że ta technika kosztuje 25%. Jeśli po niej rzucę technikę która kosztuje 50 % to wyjdę na zero. Bo 50 / 2 = 25 + 25 za te pierwszą wychodzi no na zero. A technik które kosztują 50 % jest mało. Tym bardziej jeśli mam wyższą KC bo wtedy koszta się zmniejszają takich technik również. Poza tym technika ta też wiąże się z pewnym ryzykiem bo nagania bym zużył te 60 % chakry minimum jak najszybciej a potem? Potem zostanie mi mało na techniki jeśli nie zdążę wykończyć przeciwnika. Więc jest i to mocno ryzykowne.
Co do 3 tur. Jest to po to bo właśnie technik za 60% chakry lub droższych no nie ma. I dlatego jak rzucę trzy techniki za 30% to też mi się to opłaci.
Co do 3 tur. Jest to po to bo właśnie technik za 60% chakry lub droższych no nie ma. I dlatego jak rzucę trzy techniki za 30% to też mi się to opłaci.
0 x
Moja propozycja.
Zasięg do maksimum 12 metrów wokół postaci.
Techniki tańsze o 1/3 przez te trzy (czy nawet cztery) tury.
Zasięg do maksimum 12 metrów wokół postaci.
Techniki tańsze o 1/3 przez te trzy (czy nawet cztery) tury.
0 x
1/3? po technice zostaje mi 75%. zostawmy sobie bezpieczne 10 % by nie zemdleć. Zostaje mi 65%. Więc tak naprawdę by to zużyć mogę wydać na techniki 86%. Gdybym zużył te 86% normalnie zostało by mi 14% a nie 10%. To miało być taniej a nie drożej!
Co do zasięgu. Moje techniki są mocno zależne od zasięgu. Jestem dystansowcem w końcu. Poza tym gdyby to było 12 metrów wokół przez 3 tury nie mógł bym się ruszyć za daleko. Po 6 krokach byłbym już poza zasięgiem.
Czy wy nigdy nie potraficie zaakceptować techniki taką jaką jest? Trochę myślałem nad tym by była zbalansowana ...
Co do zasięgu. Moje techniki są mocno zależne od zasięgu. Jestem dystansowcem w końcu. Poza tym gdyby to było 12 metrów wokół przez 3 tury nie mógł bym się ruszyć za daleko. Po 6 krokach byłbym już poza zasięgiem.
Czy wy nigdy nie potraficie zaakceptować techniki taką jaką jest? Trochę myślałem nad tym by była zbalansowana ...
0 x
Cholera. Brzmi to w miarę przemyślanie i szczerze zmień tylko te trzy tury na dwie i ja daje akcepta. Co na to reszta?
0 x
Ale dlaczego mówisz ciągle o tych 25%? Przecież KC możesz rozwinąć.
Zasięg 20 metrów jest za duży jak na raiton C, gdzie 20 metrów ma skupiony ładunek idący w określonym kierunku. Tu masz słabszy raiton ale na znacznie, zncznie większym obszarze, który wykracza poza możliwości. ~ Takiego zasięgu nie dostaniesz na C, maksimum 15 metrów.
Może być i mniejszy koszt o połowę przez trzy następne tury. ~
I dorzuć do tego pieczęcie, sztuk dwie minimum.
Zasięg 20 metrów jest za duży jak na raiton C, gdzie 20 metrów ma skupiony ładunek idący w określonym kierunku. Tu masz słabszy raiton ale na znacznie, zncznie większym obszarze, który wykracza poza możliwości. ~ Takiego zasięgu nie dostaniesz na C, maksimum 15 metrów.
Może być i mniejszy koszt o połowę przez trzy następne tury. ~
I dorzuć do tego pieczęcie, sztuk dwie minimum.
0 x
Dwie pieczęcie.
"Celem tej techniki jest zwiększenie pola magnetycznego w obszarze o promieniu 20 metrów. " - zmniejsz do 15.
A jeśli chcesz mieć wzrost z rangą raitonu to na S masz 45 metrów wokół postaci. Dość sporo jak na taki boost do klanówek.
Kan?
"Celem tej techniki jest zwiększenie pola magnetycznego w obszarze o promieniu 20 metrów. " - zmniejsz do 15.
A jeśli chcesz mieć wzrost z rangą raitonu to na S masz 45 metrów wokół postaci. Dość sporo jak na taki boost do klanówek.
Kan?
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości