Trzecie zderzenie z WT.

Moderator: Souei

Senshizu

Trzecie zderzenie z WT.

Post autor: Senshizu »

[center][img]http://i.imgur.com/WnOhnXQ.jpg[/img][/center]
Nazwa
Jiki no kaminari
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Wąż -> Tygrys
Zasięg
12
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 15% | B: 10% | A: 5% | S: 2% | S+: 2%
Opis Technika polega na wytworzeniu wielu małych wyładowań wokół nas. Nie zadają one żadnych obrażeń a styczność z takim sprawi jedynie nieprzyjemne uczucie. Celem tej techniki jest zwiększenie pola magnetycznego w obszarze o promieniu 12 metrów. Dzięki temu przez kolejne trzy tury techniki związane z magnetyzmem są o połowę tańsze. (Max trzy techniki bo utrzymuje się 3 kolejne tury po czym słabnie do normalnej formy)
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Tsuyoshi

Re: Trzecie zderzenie z WT.

Post autor: Tsuyoshi »

Jak dla mnie technika jak najbardziej do przejścia, tylko nie pasują mi tutaj dwie rzeczy, mianowicie:

1) Zmniejszyłbym zasięg z 20 metrów na 8 metrów.
2) Zmieniłbym czas trwania techniki jeśli chodzi o tury. Bo teraz wygląda to tak, że odpalasz sobie tą technikę, walisz sobie 2 techniki rangi A i jedną S(cały twój asortyment na tych rangach) i zostaje Ci jeszcze chakra. Trochę nie halo moim zdaniem. Zmieniłbym to, że przez 1 turę możesz używać technik w cenie połowy KC.
0 x
Senshizu

Pamiętaj o tym ,że ta technika kosztuje 25%. Jeśli po niej rzucę technikę która kosztuje 50 % to wyjdę na zero. Bo 50 / 2 = 25 + 25 za te pierwszą wychodzi no na zero. A technik które kosztują 50 % jest mało. Tym bardziej jeśli mam wyższą KC bo wtedy koszta się zmniejszają takich technik również. Poza tym technika ta też wiąże się z pewnym ryzykiem bo nagania bym zużył te 60 % chakry minimum jak najszybciej a potem? Potem zostanie mi mało na techniki jeśli nie zdążę wykończyć przeciwnika. Więc jest i to mocno ryzykowne.
Co do 3 tur. Jest to po to bo właśnie technik za 60% chakry lub droższych no nie ma. I dlatego jak rzucę trzy techniki za 30% to też mi się to opłaci.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Moja propozycja.

Zasięg do maksimum 12 metrów wokół postaci.
Techniki tańsze o 1/3 przez te trzy (czy nawet cztery) tury.
0 x
Senshizu

1/3? po technice zostaje mi 75%. zostawmy sobie bezpieczne 10 % by nie zemdleć. Zostaje mi 65%. Więc tak naprawdę by to zużyć mogę wydać na techniki 86%. Gdybym zużył te 86% normalnie zostało by mi 14% a nie 10%. To miało być taniej a nie drożej!

Co do zasięgu. Moje techniki są mocno zależne od zasięgu. Jestem dystansowcem w końcu. Poza tym gdyby to było 12 metrów wokół przez 3 tury nie mógł bym się ruszyć za daleko. Po 6 krokach byłbym już poza zasięgiem.

Czy wy nigdy nie potraficie zaakceptować techniki taką jaką jest? Trochę myślałem nad tym by była zbalansowana ...
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Cholera. Brzmi to w miarę przemyślanie i szczerze zmień tylko te trzy tury na dwie i ja daje akcepta. Co na to reszta?
0 x
Kamiru

Ale dlaczego mówisz ciągle o tych 25%? Przecież KC możesz rozwinąć.

Zasięg 20 metrów jest za duży jak na raiton C, gdzie 20 metrów ma skupiony ładunek idący w określonym kierunku. Tu masz słabszy raiton ale na znacznie, zncznie większym obszarze, który wykracza poza możliwości. ~ Takiego zasięgu nie dostaniesz na C, maksimum 15 metrów.

Może być i mniejszy koszt o połowę przez trzy następne tury. ~

I dorzuć do tego pieczęcie, sztuk dwie minimum.
0 x
Senshizu

Zmieniłem zasięg i dodałem dwa zdania na samym dole opisu. Jest ok?
0 x
Kamiru

Dwie pieczęcie.

"Celem tej techniki jest zwiększenie pola magnetycznego w obszarze o promieniu 20 metrów. " - zmniejsz do 15.

A jeśli chcesz mieć wzrost z rangą raitonu to na S masz 45 metrów wokół postaci. Dość sporo jak na taki boost do klanówek.

Kan?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Senshizu

Zrobione :]
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Obrazek
0 x
Tsuyoshi

Post autor: Tsuyoshi »

Jak dla mnie teraz też akcept :)

<brawo>
0 x
Kamiru

Obrazek
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości