- [center][img]http://i.imgur.com/uG8EZhY.jpg[/img][/center]
- Nazwa
- Buki o sakusei
- Dziedzina
- Jiton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- 10 metrów
- Koszt E: 10% | D: 8% | C: 7% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% + 1% za utrzymanie (Małe przedmioty, takie jak kunai czy shuriken)
E: 35% | D: 30% | C: 25% | B: 10% | A: 8% | S: 7% | S+: 5% + 2% za utrzymanie (Duże przedmioty, takie jak miecze, tarcze i wielkie shurikeny)
W przypadku stworzenia rzeczy zbitej na stałe płacimy + 5 % które nie zregeneruje się dopóki takowa broń trzyma kształt.(Za każdy) - Dodatkowe
- Wymagany metaliczny pył
- Opis Technika polega na tworzeniu metalowych przedmiotów o różnej długości. Mogą to być bronie jak miecze czy kunaie a nawet wiadra, patelnie czy szczućce. Wytworzone tak przedmioty zachowują się jak ich pierwowzory. Nie odstają niczym od swoich oryginałów. Na takiej patelni można smażyć kunaiem ciąć itd.
- Link do tematu postaci KLIK!
Drugie zderzenie z WT
Moderator: Souei
Drugie zderzenie z WT
0 x
Re: Drugie zderzenie z WT
Skoro tak to ok :P Nie widziałem tam zmanki o zbijaniu i formowaniu trwalych przedmiotów ale skoro tak mówisz to nie będę się kłócił. Możesz w takim razie przenieść do archiwum
0 x
No to teraz i ranga może być kontrowersyjna. Ja bym dał C. Mimo że na C to metalicznego pyłu mieć bym nie powinienem mimo że techniki z jego użyciem mam od D ale to już sobie ogarnę na jakieś osobnej fabule. W każdym razie dał bym C a co do wielkości. To czemu nie może być wieksze? Też dał bym większe. Od kunai po jakieś wielkie gary jak ten co miał na plecach ten najstarszy genin z mojego podpisu. Chcę mieć taki i go rozsypywać jak będzie okazja xD DO tego chcę sobie zrobić Staff jak to mają czarodzieje. A do tego dużej wielkości potrzebuję tworów. Nie bój się :d
0 x
12!? >_< Za 100 chakry zrobię Coś o wadze 40 ... Tosz to Dwa tanto i umieram z braku chakry
0 x
E: 20% | D: 15% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (5% Rozsypanie) - Max 20 Fuin
E: 40% | D: 30% | C: 20% | B: 10% | A: 6% | S: 2% | S+: 2% (10% Rozsypanie) 21 - 130 Fuin
E: 40% | D: 30% | C: 20% | B: 10% | A: 6% | S: 2% | S+: 2% (10% Rozsypanie) 21 - 130 Fuin
0 x
Nazwa: Kij
Typ: Broń drzewcowa
Objętość: Przedmiot musi być noszony na plecach, maksymalnie 2 sztuki naraz.
Waga Fūin: 70
Ninpō: Kijutsu
Opis: Jedna z najstarszych broni, z których korzysta człowiek. Zwyczajny drewniany kij, który może mierzyć od półtora do nawet dwóch metrów. Może nie potrafi zadać wielkich obrażeń kłutych, jednak jest doskonały, jeśli chodzi o zadawanie ran jak bronią obuchową. Można wykorzystywać go także do podpierania się i ułatwiania sobie wędrówki.
Chciał bym móc stworzyć prosty kij za 60 % chakry na E.
E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( Za każde 35 wagi Fuin przedmiotu)
E: 15% | D: 13% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (W przypadku przedmiotów do wagi Fuin 10)
Myślę że najlepsze.
A rozsypywanie rangę niżej bo jest napisane że jest to łatwiejsze bo tworzymy z proszku. Tak to bym nawet wzmianki nie pisał. Umożliwi mi to rozsypywanie swoich broni więc za dużo pyłu nie zdobędę. Też jest to ok
Typ: Broń drzewcowa
Objętość: Przedmiot musi być noszony na plecach, maksymalnie 2 sztuki naraz.
Waga Fūin: 70
Ninpō: Kijutsu
Opis: Jedna z najstarszych broni, z których korzysta człowiek. Zwyczajny drewniany kij, który może mierzyć od półtora do nawet dwóch metrów. Może nie potrafi zadać wielkich obrażeń kłutych, jednak jest doskonały, jeśli chodzi o zadawanie ran jak bronią obuchową. Można wykorzystywać go także do podpierania się i ułatwiania sobie wędrówki.
Chciał bym móc stworzyć prosty kij za 60 % chakry na E.
E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( Za każde 35 wagi Fuin przedmiotu)
E: 15% | D: 13% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (W przypadku przedmiotów do wagi Fuin 10)
Myślę że najlepsze.
A rozsypywanie rangę niżej bo jest napisane że jest to łatwiejsze bo tworzymy z proszku. Tak to bym nawet wzmianki nie pisał. Umożliwi mi to rozsypywanie swoich broni więc za dużo pyłu nie zdobędę. Też jest to ok
0 x
Emm.Co do tego ze pierwsze stałe rzeczy robię na S.
Nie wiem gdzie to wyczytałeś. Kolce na C są stałe. Bloki na B też co jest nawet wyraźnie zaznaczone " duże ilości żelaznego pyłu w jednym miejscu, po czym kompresuje je razem pod ogromnym ciśnieniem. Efektem techniki jest powstanie dużego żelaznego bloku w kształcie ostrosłupa. "
Więc mit obalony
Nie powinieneś nerfić.
Na B mam ogromny blok z metalu za 35% chakry na kontroli E.
Jako, że na B jest tak ogromna rzecz za taki koszt chakry a ja chcę robić coś maksymalnie wielkości kosy mógł bym się upierać że 35% powinno być ale. Jako że wiem o tym jak wielkie ego masz i nie będziesz potrafił się na to zgodzić mimo że zaznaczyłem twój błąd i pokazałem fakty które powinny mi to umożliwić zwiększę koszt. Mimo ze to przedmioty kolosalnie mniejsze. Ale zwiększę.
E: 45% | D: 40% | C: 35% | B: 20% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( W przypadku przedmiotów wagi 10-160)
Nie wiem gdzie to wyczytałeś. Kolce na C są stałe. Bloki na B też co jest nawet wyraźnie zaznaczone " duże ilości żelaznego pyłu w jednym miejscu, po czym kompresuje je razem pod ogromnym ciśnieniem. Efektem techniki jest powstanie dużego żelaznego bloku w kształcie ostrosłupa. "
Więc mit obalony

Nie powinieneś nerfić.
Na B mam ogromny blok z metalu za 35% chakry na kontroli E.
Jako, że na B jest tak ogromna rzecz za taki koszt chakry a ja chcę robić coś maksymalnie wielkości kosy mógł bym się upierać że 35% powinno być ale. Jako że wiem o tym jak wielkie ego masz i nie będziesz potrafił się na to zgodzić mimo że zaznaczyłem twój błąd i pokazałem fakty które powinny mi to umożliwić zwiększę koszt. Mimo ze to przedmioty kolosalnie mniejsze. Ale zwiększę.
E: 45% | D: 40% | C: 35% | B: 20% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( W przypadku przedmiotów wagi 10-160)
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość