Drugie zderzenie z WT

Moderator: Souei

Senshizu

Drugie zderzenie z WT

Post autor: Senshizu »

[center][img]http://i.imgur.com/uG8EZhY.jpg[/img][/center]
Nazwa
Buki o sakusei
Dziedzina
Jiton
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
10 metrów
Koszt E: 10% | D: 8% | C: 7% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% + 1% za utrzymanie (Małe przedmioty, takie jak kunai czy shuriken)
E: 35% | D: 30% | C: 25% | B: 10% | A: 8% | S: 7% | S+: 5% + 2% za utrzymanie (Duże przedmioty, takie jak miecze, tarcze i wielkie shurikeny)
W przypadku stworzenia rzeczy zbitej na stałe płacimy + 5 % które nie zregeneruje się dopóki takowa broń trzyma kształt.(Za każdy)
Dodatkowe
Wymagany metaliczny pył
Opis Technika polega na tworzeniu metalowych przedmiotów o różnej długości. Mogą to być bronie jak miecze czy kunaie a nawet wiadra, patelnie czy szczućce. Wytworzone tak przedmioty zachowują się jak ich pierwowzory. Nie odstają niczym od swoich oryginałów. Na takiej patelni można smażyć kunaiem ciąć itd.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Drugie zderzenie z WT

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Senshizu

Jak ja nienawidzę twojego "i zależy to od MG" xD
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Senshizu

Skoro tak to ok :P Nie widziałem tam zmanki o zbijaniu i formowaniu trwalych przedmiotów ale skoro tak mówisz to nie będę się kłócił. Możesz w takim razie przenieść do archiwum
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Senshizu

No to teraz i ranga może być kontrowersyjna. Ja bym dał C. Mimo że na C to metalicznego pyłu mieć bym nie powinienem mimo że techniki z jego użyciem mam od D ale to już sobie ogarnę na jakieś osobnej fabule. W każdym razie dał bym C a co do wielkości. To czemu nie może być wieksze? Też dał bym większe. Od kunai po jakieś wielkie gary jak ten co miał na plecach ten najstarszy genin z mojego podpisu. Chcę mieć taki i go rozsypywać jak będzie okazja xD DO tego chcę sobie zrobić Staff jak to mają czarodzieje. A do tego dużej wielkości potrzebuję tworów. Nie bój się :d
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Senshizu

12!? >_< Za 100 chakry zrobię Coś o wadze 40 ... Tosz to Dwa tanto i umieram z braku chakry
0 x
Senshizu

E: 20% | D: 15% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (5% Rozsypanie) - Max 20 Fuin
E: 40% | D: 30% | C: 20% | B: 10% | A: 6% | S: 2% | S+: 2% (10% Rozsypanie) 21 - 130 Fuin
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Senshizu

Nazwa: Kij
Typ: Broń drzewcowa
Objętość: Przedmiot musi być noszony na plecach, maksymalnie 2 sztuki naraz.
Waga Fūin: 70
Ninpō: Kijutsu
Opis: Jedna z najstarszych broni, z których korzysta człowiek. Zwyczajny drewniany kij, który może mierzyć od półtora do nawet dwóch metrów. Może nie potrafi zadać wielkich obrażeń kłutych, jednak jest doskonały, jeśli chodzi o zadawanie ran jak bronią obuchową. Można wykorzystywać go także do podpierania się i ułatwiania sobie wędrówki.

Chciał bym móc stworzyć prosty kij za 60 % chakry na E.
E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( Za każde 35 wagi Fuin przedmiotu)
E: 15% | D: 13% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (W przypadku przedmiotów do wagi Fuin 10)

Myślę że najlepsze.

A rozsypywanie rangę niżej bo jest napisane że jest to łatwiejsze bo tworzymy z proszku. Tak to bym nawet wzmianki nie pisał. Umożliwi mi to rozsypywanie swoich broni więc za dużo pyłu nie zdobędę. Też jest to ok
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Zgadzam się z Kanem obecnie ~
0 x
Senshizu

Emm.Co do tego ze pierwsze stałe rzeczy robię na S.
Nie wiem gdzie to wyczytałeś. Kolce na C są stałe. Bloki na B też co jest nawet wyraźnie zaznaczone " duże ilości żelaznego pyłu w jednym miejscu, po czym kompresuje je razem pod ogromnym ciśnieniem. Efektem techniki jest powstanie dużego żelaznego bloku w kształcie ostrosłupa. "
Więc mit obalony :v
Nie powinieneś nerfić.
Na B mam ogromny blok z metalu za 35% chakry na kontroli E.
Jako, że na B jest tak ogromna rzecz za taki koszt chakry a ja chcę robić coś maksymalnie wielkości kosy mógł bym się upierać że 35% powinno być ale. Jako że wiem o tym jak wielkie ego masz i nie będziesz potrafił się na to zgodzić mimo że zaznaczyłem twój błąd i pokazałem fakty które powinny mi to umożliwić zwiększę koszt. Mimo ze to przedmioty kolosalnie mniejsze. Ale zwiększę.
E: 15% | D: 13% | C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 2% (W przypadku przedmiotów do wagi Fuin 10)
E: 45% | D: 40% | C: 35% | B: 20% | A: 10% | S: 5% | S+: 5% ( W przypadku przedmiotów wagi 10-160)
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości