Fūinjutsu: Seishin enerugī

Moderator: Souei

Shigeru

Re: Fūinjutsu: Seishin enerugī

Post autor: Shigeru »

Kan - to ma tyle wspólnego z tymi technikami, że pozwala TYLKO I WYŁĄCZNIE pieczętować na skórze.
Co do tego, że czyni mnie nieszkodliwym na Genuserów - proste rozwiązania są najlepsze, a to jest banalne rozwiązanie. Nie moja wina, że nikt tego nie opatentował i nie wpadł na to, a teraz chce się to zgnoić. Bo tak to właśnie w waszym podejściu to odbieram.

Jeśli nie zamierzacie odpuścić to technikę proszę wyrzucić. Bo jeśli to ma wylądować na randze A lub S to mnie żółć prędzej zaleje niż na to przystanę.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Ja to widzę tak:
1. Proces nakładania będzie powolny, niemożliwe niemal będzie więc użycie tego w walce.
2. Dodaj z 20 pieczęci kappa
3. Punkt 2 jest żartem kappa
4. Do tego max. 2 tatuaże na ciało (albo jeden, sam nie wiem).
5. Jeden tatuaż uwalnia z jednego genjutsu i znika.

Jeśli tak będzie, to masz mojego akcepta. Reika, coś w tym jest - "najprostsze rozwiązania są najlepsze". Trzeba tylko jakoś dostosować to do ogólnego balansu i będzie dobrze. Ranga C mogłaby być odpowiednia, o ile nałożenie tego byłoby czasochłonne.
0 x
Shigeru

To może kompromis i ranga B, oczywiście uwagi co do znikania tatuaży zostają. Ale wtedy mógłbym więcej niż dwie nałożyć na ciało.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

To z możliwością jednego wykorzystania na walkę nie ma uzasadnienia w mechanice. Czemu 2, a nie 5 albo 10? W poście do Ichirou podawałem czemu nagle wszystkie się nie aktywują.

Co do rozmiaru, jest mi to obojętne, powiedzmy może, że wielkości ograniczenia przeklętej pieczęci - nałożonej przez Kakashiego na Sasuke? A wzór.. kompletnie dla mnie bez znaczenia.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

Hmm, chciałbym w końcu dojśc do jakiegoś konsensusu, ale za każdym razem część z Was opowiada się za czymś innym. Już pisałem też, że to nie jest omijanie. To między innymi ja z Arafinwe ustalałem rangi poszczególnych technik podczas I edycji, a to że Ty interpretujesz to Reika w sposób zgoła inny ode mnie to już inna sprawa. Nie zamierzam się wciąż przed tym co piszesz bronić. Powtórzę jeszcze raz, że to, że jest taka a nie inna ranga tamtych technik wynika z tego, co pozwala zrobić dana technika a nie dla tego że nakłada się to na skórę. Już na randze C jest Jutsu, które pozwala ryć w jakimkolwiek materiale pozostawiając wiadomość - również na skórze.

Do pozostałych, w takim razie jak to rozwiązujemy? Rozbijamy działanie techniki i od rangi B pozwala to nałożyć dwie pieczęci, a na randze A już dowolną ich ilość o ile na siebie nie nachodzą?
Jeśli tak to teraz zastanówcie się ile powinienem płacić za to chakry (za pieczęć), bo obecnie koszt na zapieczętowanie 1% czyjeś chakry nie jest wygórowane (obecny koszt jest za jedną pieczęć), ale jak zrobimy z tego pieczęć rangi A... to koszty rosną do takiego stanu, że szkoda gadać.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

ja bym proponował poczekać aż Arafka się wypowie
0 x
Shigeru

Arafka Tsukune już od dawna nie jest administratorem.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

*wzdycha*

Czy możemy zrobić to w taki sposób:
C do 1 tatuaża
B do 2 tatuaży
A do 5 tatuaży
S do 10 tatuaży?

Albo jak koniecznie pomijamy rangę C, to żeby na tej randze B były dwie pieczecie na ciało?
I co z kosztami chakry? W technice rangi S mam za jeden koszt 10 tatuaży, czy też za każdy pojedyńczy płacę koszt technik rangi S..?
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support

Ukryty tekst
0 x
Shigeru

Wydaje mi się, ze skoro tworzymy technikę Fuuinjutsu to ona już pobiera wystarczająco chakry przy tym tworzeniu, aby mogła w odpowiednim dla danego momentu techniki zadziałać. Bo w innym przypadku technikom z dziedziny Fuuinjtusu musielibysmy podopisywać dodatkowe koszty - np. Jigen Mahi no Jutsu.

[PS] Rozumiem pozostałe warunki i oczywiście na nie przystaje. Zresztą chyba sam wspominalem wczesniej, że to jutsu uzytkowane będzie w spokojnym miejscu, prawdopodobnie w domu, gdzie zostanie przygotowane.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości