Cofnięcie jednej techniki Shigeru

Moderator: Souei

Kamiru

Cofnięcie jednej techniki Shigeru

Post autor: Kamiru »

Dobra... Araf miał to wrzucić do edycji/wyrzucić... Nie zrobił tego, więc robię ja w ostatnich godzinach kadencji.

Do nowych Modów jak i starych Adminów.
  • Mokuton potrafi kontrolować drewno. Tworzyć z niego przeróżne twory, także "ożywione", jakimi są drzewa, golemy, smoki czy bunshiny. (tak, jestem Sherlockiem)
  • Te ostatnie mają ludzki kształt, mogą mówić etc. Jednak, kiedy oberwą zmieniają się w drewno. Nie mają mięśni, nerwów, krwi, ścięgien etc. etc. etc.
  • Jak można odwrócić kg? Jak odwrócę hyoton to dostanę ciepło? Jak odwrócę kryształ to dostanę grafit-węgiel? I dlaczego wychodzimy w ogóle z założenia, że "odwrócony mokuton" to ludzkie ciało? Bo tworzono drewno z dłoni? Tak samo tworzono inne elementy, oznacza to, że mogę zrobić protezy z lodu/lawy?
  • Co ma mokuton do iryo? Serio. Hashirama potrafił się regenerować bez żadnych pieczęci, jednak nigdy nie zostało uzgodnione, dlaczego tak jest. Wiki (eng) podaje, że to dzięki chakrze jednego z braci rikudo sennina + "dużej sile życiowej".
  • Żadne iryo które nie jest kinjutsu nie pozwala na odtworzenie całych kończyn. Niektóre wymagają czterech medyków, inne uprzedniego "zabezpieczenia narządów" przed przyjęciem ataku.
Shig, sam w jednej z wt Kaiena (tej od osłabiania kości) napisałeś, że jego element tak nie działa, że nie można go odwracać.

Zrobicie z tym co będziecie chcieli, zwracam tylko uwagę na to, że weźmiecie to pod uwagę.
0 x
Shigeru

Re: Cofnięcie jednej techniki Shigeru

Post autor: Shigeru »

Fajnie wiedzieć, że coś miało zostać wyrzucone bez mojej wiedzy skoro dotyczy mojej postaci... Budujące doświadczenie.

Nie mam dużo czasu, aby się wypowiedzieć na ten temat z tego względu, że jeszcze jestem w pracy. Posiłkując się jednak "zarzutami" jakie wypisał tutaj Kamiru... Nie wiem po co mi wymagania Iryo w tym kierunku, skoro Hashirama robił to bez takich wymagań, a byl to jedyny prawdziwy przedstawiciel nie modyfikowany genetycznie Senju. Wprawię cię w kolejne osłupienie Sherlocku - ja też jestem takim przedstawicielem. Ja, Ryu, Toshio. Uświadomię Cie kolejny jednak raz - zgaduję, że są te wymagania nałożone z tego powodu, aby uargumentować możliwość regenerowania poszczególnych tkanek i żebym nie był takim bogiem jak Hashirama.

Pozwolę sobie tutaj odnieść do zdolności Senju. Posiadam w repertuarze technik kanonicznych techniki, które umożliwiają zmianę np. ramienia w rozgałęziony twór będący konarem/belą drewna. Co się dzieje Kamiru z zyłami, nerwami, mięsniami? Nie bylo to tłumaczone łopatologicznie ale przypuszczam, że transmutują w element drewna (yea, odkrywcze!). Czy po odcięciu takiego tworu użytkownicy tracili kończyny? Ciągły dopływ chakry pozwalał przecież w dalszym ciągu atakowac - regenerowało bądź mutowało rozgałęzienie powodując kontynuowanie ataku. Po wszystkim ow mutacja wracała do stanu faktycznego - reki.

Podobnie ma się z Tym Jutsu, tylko, że zastosowałem to równiez na inne aspekty ciała Z TEGO WZGLĘDU, że umożliwia to Mokuton. Nie wziąlem sobie tego z czapy. Nie zerznąłem od Kami umiejętności latania, nie zerżnąłem od Inuzuka wiru obrotowego. Skorzystałem z rozwiązania jakie daje technika kanoniczna, co robił Hashirama oraz tego, że element Mokuton jest nazywany elementem życia. Bo cytując tutaj POLSKĄ WIKI "Techniki drewna mogą być używane z każdego miejsca, w tym ciała użytkownika, jako że czakra użytkownika jest w stanie dosłownie przekształcić się w źródło życia. "

Tyle mam na chwile obecną do powiedzenia. Wracam do pisania konspektu.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Przeczytałem Cię Arafinwe i za głowę się łapię co piszesz. Jak można zignorować zdolności klanu o których wspomina WIKI, a ponadto posiada w repertuarze KANONICZNĄ TECHNIKĘ tylko dlatego bo takie jest Twoje widzimi się? Inni tworzą własne wyobrażenia klanu poprzez WT, bazują na zdolnościach innych klanów i to było puszczane, a tutaj bazuje na zdolności swojego klanu które jest a&m udowodnione, a Ty mi piszesz , że skoro wystąpiło jedynie raz i u Yamato to nie można tego wziąć pod uwagę. Jakby nie patrzeć kolego, mam połowe technik od Yamato, który tworzył również nasionka które nie jest drzewami, może to też powinno się wywalić, skoro pojawiło się tylko raz? Sugerowanie się tym, że jest eksperymentem jest według mnie nie trafione, bo w końcu i Danzo po przeszczepie gdy zużył zbyt dużo ilości chakry prawie zmienił się w drzewo, a więc de facto taka przemiana jest możliwa. Hashirama który był prawdziwym Mokutończykiem takich problemów nie miał, a jestem pewny, że mógł swoim ciałem dowolnie manipulować.

Kolejny Twój akapit, piszesz, że nie kierujemy się wiki tylko forum, no to do jasnej ciasnej :) co ja niby innego robię? Podpieram się kanoniczną techniką, która jasno pokazuje, że Mokutończyk potrafi zmieniać tkankę zwierzęcą w ludzką, a następnie to odczynić. Jest to technika kanoniczna forumowa (tak, powtarzam się po raz kolejny i będę do znudzenia), a Ty mi zarzucasz, że kierujemy się tylko... forum?

Poza tym jakby nie patrzeć, to Ty sam sobie przeczysz. Przed chwilą sam się zgodziłeś (click) na to by moje kończyny zmieniły się w pnie drewniane, którymi jestem w stanie walczyć i które mogę regenerować, a potem przywrócić do pierwotnego stanu! Nie rozumiem Twojego nagłego widzimisię. W poprzednim składzie technika została omówiona i zaakceptowana przez dwójkę administratorów (Itami i Ciebie). Z jakiej paki teraz ma to zostać zmienione? Bo od teraz na zawołanie ignorujemy kanoniczne techniki, które w klanie wystąpiły tylko raz? Mam szukać po innych klanach i też tak zaczniemy robić z klanami które tylko raz mają pokazaną daną technikę?

Wspomne jeszcze raz, że na ukazanej technice użytkownik drewna dowolnie przedłużył swoją kończyne po zmianie w element drewna. To znaczy, że użytkownik Mokutonu może naczynia krwionośne również transmutować w element drewna. A potem to przywrócić do właściwego stanu (potwierdza to choćby moja technika do której umieściłem tu link i którą przed chwilą przepuściliście!) W Iryo nie macie takiego materiału? Tak regeneracja następuje poprzez pompowanie chakrą, która stymuluje regenerację tkanki. U mnie jest wypełnienie! Jest zasadnicza różnica. Ale zgadzam się, że i tutaj jest Iryo potrzebne z tego względu, że przy regeneracji ważniejszych organów, potrzebna jest wiedza medyczna o tym. Z tymże, Iryo rangi B pozwala już leczyć poważne stany... czyli takie jakie dałem sobie w wymaganiach dodatkowo.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość