怖恐 破壊者 食殺

Moderator: Souei

Sekki

Re: 怖恐 石膏 食殺

Post autor: Sekki »

Chodziło mi o to, że koszta masz lekko zawyżone, ale to szczegół.
Teraz koszty wyglądają ok, tylko zmień range.
Polecałbym gdzieś z boku rozpisać, dokładnie za co ile płacisz.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Zmienione, rozpisane, dodane
0 x
Sekki

No to akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Proszę byś jeszcze raz przeczytał opis techniki nim znów zaczniesz pisać bzdury, Arafinwe. Czekam na ponowną ocene.
By nie być gołosłownym...
Shikotsumyaku (屍骨脈, Literally meaning: Dead Bone Pulse, Meaning (Viz): Macabre Bone Pulse) is a kekkei genkai which gives its wielder the ability to manipulate their own skeletal structure (their osteoblasts and osteoclasts). By infusing their calcium with chakra, they could manipulate the growth and properties of their bones to their liking.

Po polsku - KG które pozwala manipulować szkieletem, nasycają czakrą wapń i robią co chcą z koścmi - Zmieniając je i ich wlaściwości. Innymi słowy, skoro jest pigulka, która magicznie odnawia 40% czakry, więc nie rozumiem czemu niby wciąganie spowrotem WŁASNEJ czakry do organizmu, gdzie te kości nasączone ta czakrą go przed chwilą opuściły, odnawiając raptem połowe, a niszcząc kości w procesie, jest takie... Złe i niekanoniczne. Ciężko, naprawdę ciężko, mówić o Kimimaro skoro on był przez 2-3 epizody, a jego klan nie zyje. Jednak patrząc na poprzednie wypowiedzi modów to te wciąganie własnej czakry nie jest jakimś gamebreakiem.

Dalej - Nie wczepiam kości do przeciwnika. Nie łącze ją z kością innej osoby. Jasne, że tak. Masz racje. Nie będe wysysał czakry od przeciwnika, bo wysysac moge tylko z własnych kości które wedle KG czakrą są nasączone.
Wyjasnie ci technike łopatologicznie, bo nie wiem czemu nie czytasz ze zrozumieniem.

Kaien wsuwa komuś wić, ostrą, jak igła, w ręke/w kość/w dupę. Cokolwiek. Wtedy płaci za aktywację i ta kość-wić zwiększa swoją objętość zmieniając się w rozszczepioną kościstą strukturę, która, jak Kudakero aktywowane rozcina nawet drewno na drzazgi, po prostu rozrywa kość/mięso od środka. Tyle. żadnego wszczepiania, łączenia i nie wiem skąd ci się wzięła ochota na gadke o 'akceptowaniu przez organizm'. Im here like WUT?
To o Iryo tez bardzo zabawne.

Edit2.
Serio. Nie użyłem słowa wczepić. Nie użyłem nic co nawet mogłoby wskazywać na połączenie szkieletu ze szkieletem przeciwnika. Jest WYRAŹNIE pisane, jak dla małpy - Cienka wić czy wici z palcy, penetrują kóść. I tam albo 'rozpychają' szpik robiąc wewnątrz dość ciśnienia by kość, ciało stałe, straciło swą wytrzymałość, albo rzeczywiście rozrywa kość. A kość, jak wiadomo, jak pęka, to nieregularnie - Odłamki, razem z siatką kościaną powstałą z wici, rozrywają mięso. Tyle.
0 x
Sekki

No to ja też się wypowiem, całość kieruję do Arafinwe.

Chyba kompletnie nie zrozumiałeś tego, co chciał nam przekazać Kaien. Napisał on technike, za pomocą której przebija się przez skórę oponenta, następnie przez kość i rozwala takową kość którą uda mu się wyhaczyć, od środka powodując coś na styl osteroporozy u przeciwnika, (osteroporoza tj. kruchliwość/łamliwość/osłabienie kości)przy większym skupieniu może całkowicie rozerwać kość od środka. Nie ma tu żadnej wzmianki, o tym iż użytkownik wpuszcza jakąś chakre do wapnia, rozwala ją techniką, czy coś. Reasumując kość oponenta zostaje zniszczona MECHANICZNIE kością użytkownika techniki. Jedziemy dalej... kość nie ma na celu połączenie się z tą przeciwnika, a jedynie roztrzaskanie jej od środka, tak aby ograniczyć ruchy oponenta. I na koniec dodam, że wytworzone kości Kaguy przesączone są chakrą, więc nie widzę przeciwskazań, żeby z takowej nie móc wyssać chakry.

Proszę cię, Araf. Następnym razem przeczytaj dokładnie opis techniki gracza, któremu ją sprawdzasz. To co napisałeś nie wnosi niczego do edycji tego jutsu.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Sekki

Nie da się absorbować chakry? Nawet tej własnej? Walka sasuke vs człowiek Kabuto. Egzamin na Chuunina. Oponent sasquacha zgrabnie wysysa chakre z młodego Uchiha, sam oznajmia iż czuje, że uchodzi z niego chakra. Odcinek mniejwięcej 30? Takie czary, wyssano chakre z oponenta.

Co do reszty nie wypowiadam się. Ty chyba nadal nie rozumiesz idei tej techniki.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

W sprawie WT i innych tematów zwyczajnie wypowiem się jutro. Myślę, że sprawa jest tak skomplikowana, że ten dzień różnicy nie zmieni sytuacji.

No chyba, że ją uspokoi, bo do tego momentu zamykam temat. Jak chcecie flejmu to nie tutaj.
0 x
Kaien

Re: 怖恐 破壊者 食殺

Co do Kaguya - Pancerz w Anime był mocniejszy. Mnie to nie boli, bo mam Akekotsu, ale fakt iż pancerz B jest bez problemu niszczony przez penetracyjną B jest no dość słąbe.

Tyle w kwestiach poprzednich.

AKtualnie; Technika zmieniona i okrojona.
0 x
Kaien

Podbijam czekam na ocene.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Mi to w sumie pasuje.
Żeby wpuścić "robaczka" przeciwnik musi być nieruchomo, ne? Czy sam kontakt wystarczy?
0 x
Kaien

No raczej musze mieć z nim kontakt cały czas. Może skakac/latać biegać dopóki będe miał z nim kontakt xD
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak dla mnie spoko, wstępny akcept jest.
0 x
Kaien

Czekam na sprawdzenie caly czas
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości