- [center][/center]
- Nazwa
- Yturi
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak | Przeciwnik musi usłyszeć gwizdnięcie/klaśnięcie
- Zasięg
- 30 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (3% za turę)
- Dodatkowe
- Wyjście za pomocą wykonania Kai przez drugą osobę na ofierze | Co ture trzeba gwizdnąć/klasnąć by podtrzymać technikę
- Opis Prosta technika iluzji tworząca jakąkolwiek iluzję pułapki... Jednak nie jest to nic wielkiego, bowiem technika działa na zasadzie Kurama Himo Baindo czy Magen: Jubaku Satsu. Z jedną różnicą, a właściwie dwoma. Pierwszym jest, iż użytkownik nie znika nie wiadomo gdzie, bowiem po wykonaniu techniki nic się z nim nie dzieje. Natomiast efektem złapania w tą technikę jest stworzenie jakiejkolwiek pułapki. Czy to konar drzewa, łańcuchy z ziemi, ręce trupów, łodygi kwiatów. Użytkownik wymyśla sobie po prostu rodzaj pułapki i efektem będzie brak możliwości poruszania się oponenta lub też możliwość poruszania się w zależności od stworzonego tworu. Zdarzenia losowe mogą sprawić, że za pierwszym razem lub w momencie gwizdnięcia/klaśnięcia oponent nie wpadnie w iluzję (zależy od oceny MG).
- Link do tematu postaci KLIK!
Yturi
Moderator: Souei
Yturi
0 x
Re: Yturi
Możliwość łapania za pomocą gestu jest i była. To że jedna technika takie coś posiada raczej nie znaczy, iż inne nie mogą. Z racji kolejnej iż również na randze D było genjutsu które łapało dźwiękiem. Co zdaje mi się jest bardziej OP. Gdybyś opierał się na tym co jest w Kanonie dokładnie, również technika wykrywania kroków dzięki przyłożeniu dłoni do ziemi by nie przeszła, gdyż czegoś takiego nie było w Dotonie.
0 x
Re: Yturi
Ja myślę, że jednak wystarczy. Skoro chcieliście powoływać się na coś, no to się powołujemy. Wcześniej uznaliście, że do łapania gestem trzeba Utakaty, a teraz uznajesz Araf, że do tej techniki trzeba czegoś więcej? Jest to dziwne... Łapanie dźwiękiem poprzez usłyszenie dzwoneczka, a tutaj poprzez gwizdanie/klaśnięcie. Prosta sprawa, czemu niby ma nie wystarczyć?
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości