Yturi

Moderator: Souei

Yoshimitsu

Yturi

Post autor: Yoshimitsu »

[center][/center]
Nazwa
Yturi
Dziedzina
Genjutsu
Ranga
B
Pieczęci
Brak | Przeciwnik musi usłyszeć gwizdnięcie/klaśnięcie
Zasięg
30 metrów
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (3% za turę)
Dodatkowe
Wyjście za pomocą wykonania Kai przez drugą osobę na ofierze | Co ture trzeba gwizdnąć/klasnąć by podtrzymać technikę
Opis Prosta technika iluzji tworząca jakąkolwiek iluzję pułapki... Jednak nie jest to nic wielkiego, bowiem technika działa na zasadzie Kurama Himo Baindo czy Magen: Jubaku Satsu. Z jedną różnicą, a właściwie dwoma. Pierwszym jest, iż użytkownik nie znika nie wiadomo gdzie, bowiem po wykonaniu techniki nic się z nim nie dzieje. Natomiast efektem złapania w tą technikę jest stworzenie jakiejkolwiek pułapki. Czy to konar drzewa, łańcuchy z ziemi, ręce trupów, łodygi kwiatów. Użytkownik wymyśla sobie po prostu rodzaj pułapki i efektem będzie brak możliwości poruszania się oponenta lub też możliwość poruszania się w zależności od stworzonego tworu. Zdarzenia losowe mogą sprawić, że za pierwszym razem lub w momencie gwizdnięcia/klaśnięcia oponent nie wpadnie w iluzję (zależy od oceny MG).
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Yturi

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

To co Araf.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak panowie up.
0 x
Yoshimitsu

Edit
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Możliwość łapania za pomocą gestu jest i była. To że jedna technika takie coś posiada raczej nie znaczy, iż inne nie mogą. Z racji kolejnej iż również na randze D było genjutsu które łapało dźwiękiem. Co zdaje mi się jest bardziej OP. Gdybyś opierał się na tym co jest w Kanonie dokładnie, również technika wykrywania kroków dzięki przyłożeniu dłoni do ziemi by nie przeszła, gdyż czegoś takiego nie było w Dotonie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

No to zmienimy na dźwięk? Może... Klaśnięcie lub gwizdanie? I znajomość techniki Suzu no Oto? ;)
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Raczej to co Araf czyli albo ranga wyżej albo Utakata. Bo czym to sie rozni od utakaty? Tylko typem dzialania. W utakacie masz cokolwiek... a tu cokolwiek by spętać. Słabo.
0 x
Yoshimitsu

Więc dlatego mówię, to co wcześniej Suzu no Oto żeby łapać dźwiękiem i pasuje wam? kappa
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Do momenty słyszenia gwizdu/klaśnięcia, tylko to dodałem. Technika rangi D ma identyczne lecz ma z dzwoneczków. Tak więc myślę, że to wystarczy.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Ja myślę, że jednak wystarczy. Skoro chcieliście powoływać się na coś, no to się powołujemy. Wcześniej uznaliście, że do łapania gestem trzeba Utakaty, a teraz uznajesz Araf, że do tej techniki trzeba czegoś więcej? Jest to dziwne... Łapanie dźwiękiem poprzez usłyszenie dzwoneczka, a tutaj poprzez gwizdanie/klaśnięcie. Prosta sprawa, czemu niby ma nie wystarczyć?
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości