Bam bam pytam

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Yoshimitsu

Bam bam pytam

Post autor: Yoshimitsu »

Walka tutaj: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 542#p12542
Technika której użyłem:
[img]http://i.imgur.com/cEV0Izz.gif[/img]
Nazwa
Genjutsu: Hizamazuku
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Promień 10 metrów
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (Za jedną osobę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika oparta na Killing Intent (tylko dlatego że przeciwnika odczuwa strach), użytkownik techniki wysyła impuls chakry na wybrany cel czyli na przeciwnika (jednego = jedno użycie), a następnie oponenci znajdujący się w zasięgu po prostu padają na kolana ze strachu. Jutsu mechanicznie zahacza o Genjutsu Shibari (nie jest takie samo, jedynie zahacza o tą technikę). Ofiara tej sztuczki doznaje totalnego szoku, który zwala go z nóg, a także uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Ofierze wydaje się, iż użytkownik to swego rodzaju krwiożerczy potwór lub coś w tym stylu... Dany oponent widzi jedną z dwóch rzeczy. Pierwszym efektem jest jego największy strach jako człowieka, czyli może być to np wielki pająk czy coś podobnego... Lub sam rzucający ów Genjutsu, którego intencję paraliżują oponenta.
Link do tematu postaci
http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=363
Satoshi był totalnie sparaliżowany, a ja nigdzie w poście nie napisałem że dezaktywuje technikę czy też choć na moment usuwam jakiś jej efekt. W żadnym UR czy poście nie było na ten temat nic. Podpisane w UR, że technika Aktywna. Dalej, modzi WT, któży akceptowali technikę nie zwrócili uwagi na aspekt wyjścia z iluzji, a mimo to akceptowali technikę. Tak więc nie ma wyjścia z iluzji. A nawet jeśli Arafka jak wczoraj na gygy to jedziemy dalej... Zrobione wodne kawarimi? No to nieźle, tylko dlaczego w poprzednim poście Kamiru napisał mi że Satoshi ma 40 metrów do wody, czyli Kawarimi nie można było wykonać. Screen pokazujący ile Araf jest od wody, a niby był 20 metrów

@edit dopisek mały odnośnie dlaczego nie powinien Satoshi wyjść z iluzji Moje WT dalej aktywne, WT paraliżujące jest podpisane jako "aktywne" nie ma nic o tym, że jest osłabione czy cokolwiek, w samym opisie techniki nie ma możliwości osłabienia paraliżu więc jest się w iluzji albo się w niej nie jest, tyle. W moim poście nie ma nic o dezaktywacji w UR czy ogólnym, po prostu mówię do Satoshiego i tyle.
I teraz dwie opcje, skoro nie ma kawarimi Shirukeny trafiają też w Satoshiego.
Kolejna akcja... Ponoć jestem odwrócony do klona plecami, a w moim poście mam zaznaczone, że stoję za prawdziwym Satoshim, czyli widzę klona normalnie...

___

Dalej... Logiczne jest, iż skoro tak bardzo Satoshi chce dalej walczyć to powinno być zatrzymanie ze strony sędziego, który pozwoli na reakcję gracza. Patrz misja Shigeru, w której to zatrzymywane były momenty by mieć czas na obronę, a gdy tak nie zrobiłem zarządzone zostało to na konferencji. Gdyż nikt nie jest w stanie na PBFie przewidzieć wszystkie, a osoba pisząca druga zna ruchy/widzi ruchy poprzedniego. Co może prowadzić do kontrataku, no i w tym wypadku zatrzymania akcji. Nie mówiąc, że z tego co pisze Araf robi on milion myśli w jednej chwili co jest chyba lekko nie tak.

___

Kolejna sprawa do poprzedniego posta. Nie wiem czemu ale Satoshi wyszedł ze wszystkich technik od razu. Tzn inaczej... Od początku. Yoshi aktywował dwie techniki iluzji w pierwszym poście. Był to klon iluzji i iluzja mgły. W następnym poście Satoshi ugryzł się (po prostu wywołał ból) i użył Kai. W tym momencie Kamiru uznał, że Satoshi wychodzi ze wszystkich technik iluzji z których można wyjść za pomocą bólu i Kai. Otóż nie... Wychodzenie z iluzji jest na zasadzie, iż wychodzimy z iluzji o której wiemy. Dlaczego tak? Otóż już wyjaśniam podpierając się kanonem: Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu. Jest to iluzja w iluzji. Czyli używamy dwóch iluzji na oponenta. Jeśli wychodzilibyśmy z iluzji wszystkich za pomocą bólu czy Kai, wtedy ta technika również by została niwelowana, co za tym idzie nie miałaby prawa bytu.
Nazwa
Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika dzięki której użytkownik Genjutsu może czuć się pewniej w swoich sztuczkach. Dzięki temu Jutsu jesteśmy w stanie nałożyć dwie te same iluzje. Z tą różnicą, że druga aktywuje się dopiero po wyjściu z pierwszej. Przykład: użytkownik Genjutsu rzuca technikę iluzji A, jak i również Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu. Następnie ofiara techniki dezaktywuje iluzję A za pomocą Kai, może wydawać się jej, że już nie jest pod wpływem żadnej techniki tego typu, jednak wtedy aktywuje się Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu, nakładając znów użyte jutsu A. Aby wyjść z Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu trzeba po prostu znów postarać się dezaktywować technikę A.
Tak więc wnoszę o cofnięcie walki o dwa posty lub cofnięcie aktualnego posta i zatrzymanie akcji w momencie kiedy klon rozpoczyna akcje.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Bam bam pytam

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Proszę o UR takie bym widział.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Walka dotyczy mnie, tak więc chciałbym mieć do tego wszystkiego wgląd. A jak śmiem wiedzieć, część dotyczy mojego WT. Pozdrawiam.

Natsu jest za mną, gdyby ktoś chciał to pokaże screeny.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Yoshimitsu

Halo halo... Ktoś tutaj pomylił się i to bardzo. Technika miała dostać reworka, jednak to Ty miałeś go zacząć. Tak było w przypadku mojego jednego WT, które zostało cofnięte. Nie moja wina, że nie dopatrzyliście kilku rzeczy. Miałeś miesiąc czasu na cofnięcie WT, nie zrobiłeś tego. Również kolejne moje WT czeka na Twoją cofkę. Tak więc w pierwszym cofniętym WT, od razu się rzuciłeś, tutaj niestety nie. Dziwne argumenty.

Ja wysłałem screena w którym to Kamiru pisze do mnie, jak się pytałem ile ma Araf do wody. God info? Chyba sobie kpisz... Mówi to człowiek, który za każdym razem w poście robi Kai i przegryzienie... Skąd wiesz że jesteś w genjutsu... Ja nie miałem Godinfo, jedynie mógłbym zauważyć przygotowaną chakre do Kawarimi poprzez Sharingana.

2x genjutsu na jedną osobę, możliwe. Pokazane w mandze i anime. Jadąc dalej, jeśli jest możliwość wyjścia ze wszystkich iluzji za pomocą Kai, to po co jest technika kanoniczna, dzięki której Genjutsu nie zostaje zdjęte czy jak to się inaczej mówi, zostaje nałożone od razu.

W poprzedniej walce nie wyszedłeś z mojej iluzji, ja ją osobiście dezaktywowałem, bo nie miałem chakry.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość