Walka tutaj: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 542#p12542
Technika której użyłem:
@edit dopisek mały odnośnie dlaczego nie powinien Satoshi wyjść z iluzji Moje WT dalej aktywne, WT paraliżujące jest podpisane jako "aktywne" nie ma nic o tym, że jest osłabione czy cokolwiek, w samym opisie techniki nie ma możliwości osłabienia paraliżu więc jest się w iluzji albo się w niej nie jest, tyle. W moim poście nie ma nic o dezaktywacji w UR czy ogólnym, po prostu mówię do Satoshiego i tyle.
I teraz dwie opcje, skoro nie ma kawarimi Shirukeny trafiają też w Satoshiego.
Kolejna akcja... Ponoć jestem odwrócony do klona plecami, a w moim poście mam zaznaczone, że stoję za prawdziwym Satoshim, czyli widzę klona normalnie...
___
Dalej... Logiczne jest, iż skoro tak bardzo Satoshi chce dalej walczyć to powinno być zatrzymanie ze strony sędziego, który pozwoli na reakcję gracza. Patrz misja Shigeru, w której to zatrzymywane były momenty by mieć czas na obronę, a gdy tak nie zrobiłem zarządzone zostało to na konferencji. Gdyż nikt nie jest w stanie na PBFie przewidzieć wszystkie, a osoba pisząca druga zna ruchy/widzi ruchy poprzedniego. Co może prowadzić do kontrataku, no i w tym wypadku zatrzymania akcji. Nie mówiąc, że z tego co pisze Araf robi on milion myśli w jednej chwili co jest chyba lekko nie tak.
___
Kolejna sprawa do poprzedniego posta. Nie wiem czemu ale Satoshi wyszedł ze wszystkich technik od razu. Tzn inaczej... Od początku. Yoshi aktywował dwie techniki iluzji w pierwszym poście. Był to klon iluzji i iluzja mgły. W następnym poście Satoshi ugryzł się (po prostu wywołał ból) i użył Kai. W tym momencie Kamiru uznał, że Satoshi wychodzi ze wszystkich technik iluzji z których można wyjść za pomocą bólu i Kai. Otóż nie... Wychodzenie z iluzji jest na zasadzie, iż wychodzimy z iluzji o której wiemy. Dlaczego tak? Otóż już wyjaśniam podpierając się kanonem: Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu. Jest to iluzja w iluzji. Czyli używamy dwóch iluzji na oponenta. Jeśli wychodzilibyśmy z iluzji wszystkich za pomocą bólu czy Kai, wtedy ta technika również by została niwelowana, co za tym idzie nie miałaby prawa bytu.
Technika której użyłem:
- [img]http://i.imgur.com/cEV0Izz.gif[/img]
- Nazwa
- Genjutsu: Hizamazuku
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Promień 10 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (Za jedną osobę)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika oparta na Killing Intent (tylko dlatego że przeciwnika odczuwa strach), użytkownik techniki wysyła impuls chakry na wybrany cel czyli na przeciwnika (jednego = jedno użycie), a następnie oponenci znajdujący się w zasięgu po prostu padają na kolana ze strachu. Jutsu mechanicznie zahacza o Genjutsu Shibari (nie jest takie samo, jedynie zahacza o tą technikę). Ofiara tej sztuczki doznaje totalnego szoku, który zwala go z nóg, a także uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Ofierze wydaje się, iż użytkownik to swego rodzaju krwiożerczy potwór lub coś w tym stylu... Dany oponent widzi jedną z dwóch rzeczy. Pierwszym efektem jest jego największy strach jako człowieka, czyli może być to np wielki pająk czy coś podobnego... Lub sam rzucający ów Genjutsu, którego intencję paraliżują oponenta.
- Link do tematu postaci
- http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=363
@edit dopisek mały odnośnie dlaczego nie powinien Satoshi wyjść z iluzji Moje WT dalej aktywne, WT paraliżujące jest podpisane jako "aktywne" nie ma nic o tym, że jest osłabione czy cokolwiek, w samym opisie techniki nie ma możliwości osłabienia paraliżu więc jest się w iluzji albo się w niej nie jest, tyle. W moim poście nie ma nic o dezaktywacji w UR czy ogólnym, po prostu mówię do Satoshiego i tyle.
I teraz dwie opcje, skoro nie ma kawarimi Shirukeny trafiają też w Satoshiego.
Kolejna akcja... Ponoć jestem odwrócony do klona plecami, a w moim poście mam zaznaczone, że stoję za prawdziwym Satoshim, czyli widzę klona normalnie...
___
Dalej... Logiczne jest, iż skoro tak bardzo Satoshi chce dalej walczyć to powinno być zatrzymanie ze strony sędziego, który pozwoli na reakcję gracza. Patrz misja Shigeru, w której to zatrzymywane były momenty by mieć czas na obronę, a gdy tak nie zrobiłem zarządzone zostało to na konferencji. Gdyż nikt nie jest w stanie na PBFie przewidzieć wszystkie, a osoba pisząca druga zna ruchy/widzi ruchy poprzedniego. Co może prowadzić do kontrataku, no i w tym wypadku zatrzymania akcji. Nie mówiąc, że z tego co pisze Araf robi on milion myśli w jednej chwili co jest chyba lekko nie tak.
___
Kolejna sprawa do poprzedniego posta. Nie wiem czemu ale Satoshi wyszedł ze wszystkich technik od razu. Tzn inaczej... Od początku. Yoshi aktywował dwie techniki iluzji w pierwszym poście. Był to klon iluzji i iluzja mgły. W następnym poście Satoshi ugryzł się (po prostu wywołał ból) i użył Kai. W tym momencie Kamiru uznał, że Satoshi wychodzi ze wszystkich technik iluzji z których można wyjść za pomocą bólu i Kai. Otóż nie... Wychodzenie z iluzji jest na zasadzie, iż wychodzimy z iluzji o której wiemy. Dlaczego tak? Otóż już wyjaśniam podpierając się kanonem: Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu. Jest to iluzja w iluzji. Czyli używamy dwóch iluzji na oponenta. Jeśli wychodzilibyśmy z iluzji wszystkich za pomocą bólu czy Kai, wtedy ta technika również by została niwelowana, co za tym idzie nie miałaby prawa bytu.
- Nazwa
- Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika dzięki której użytkownik Genjutsu może czuć się pewniej w swoich sztuczkach. Dzięki temu Jutsu jesteśmy w stanie nałożyć dwie te same iluzje. Z tą różnicą, że druga aktywuje się dopiero po wyjściu z pierwszej. Przykład: użytkownik Genjutsu rzuca technikę iluzji A, jak i również Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu. Następnie ofiara techniki dezaktywuje iluzję A za pomocą Kai, może wydawać się jej, że już nie jest pod wpływem żadnej techniki tego typu, jednak wtedy aktywuje się Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu, nakładając znów użyte jutsu A. Aby wyjść z Magen: Nijū Kokoni Arazu no Jutsu trzeba po prostu znów postarać się dezaktywować technikę A.