#OP #as #hell

Moderator: Souei

Satoshi

#OP #as #hell

Post autor: Satoshi »

Nazwa
Kōdō
Dziedzina
Katon
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
15 metrów.
Koszt
E: 15% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Dodatkowe
Dowolny przedmiot, który można wbić w ziemię, czy to ostrze, czy to obuch.
Opis Technika Katonu polegająca na zmyleniu przeciwnika. Użytkownik wbija dowolną broń w ziemię [nieważne czy to miecz, czy lanca, czy topór], a następnie przesyła do niej chakrę Katonu. Element ten przedostaje się pod ziemią, aby następnie wyłonić [powstanie nagłego płomienia, ogniska, "wybuchu"] w miejscu wybranym przez użytkownika. Oczywiście ogranicza go tutaj promień samego jutsu, jednakże technika ma sporo możliwości. Obrażenia, które może zadawać, są porównywalne do technik Katonu z tej samej rangi.
Technika nie jest bez wad. Użytkownik musi trzymać przedmiot, do którego przesyła chakrę w ziemi, a na nim przynajmniej jedną rękę. Do czasu wysłania chakry oczywiście.
Link
Proszę bardzo.
0 x
Kaien

Re: #OP #as #hell

Post autor: Kaien »

Nie widzę mówiąc szczerze takiej możliwości, by ostrze wbite w ziemie mogło przesłać czakre przez lity kamień/grunt etc. i spowodowac wybuch ognia w innym miejscu. Po prostu mechanicznie jest to dla mnie pomysł niepojęty.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak Kaien + jeśli nawet to jakimś cudem zaakceptujemy, to jaką szybkość ma ogień pod ziemią?
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Tak jak Kaien, nie widzę takiej opcji. :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

http://pl.naruto.wikia.com/wiki/Transformacja_Natury Ziemia jest słaba względem raitonu, dlatego raiton mógł 'przejść ziemią'. Jak piorun uderza w ziemie to ona go 'pochłania'. Tutaj stałe dostarczanie ładunku z czakrą umożliwia podróż pod ziemią.
Jeśli chcesz by katon przemieszczał się pod ziemią spalając ją to do wymagań dopisz potrzebe znajomości Amaterasu. Tyle odemnie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Manipulacja ziemią na dość sporą odległość tak by móc stworzyć tunel do dowolnego miejsca, samemu się nie ruszając? Doton D jeśli sam ten tunel wybijesz. Jeśli chcesz to zrobić zdalnie to doton B w wymaganiach. Chociaż i tak to naciągane bo ogien nie bedzie mial zadnego przewodnika i duza czesc ciepla i ognia pochlonie ziemia. I nie wybuch wtedy tylko gejzerek z ognia...
0 x
Teien

Post autor: Teien »

A no i ja, to chyba nie wszystkie przedmioty przewodzą chakre z tego co wiem (nie chodzi mi o techniki Fuuton), bo one nakładają na broń, a tutaj broń ma być przekaźnikiem czyli musi być wykonana z materiału który pozwala reagować z chakra...
0 x
Kaien

A i tak wtedy musiałby jakoś pchać ogień tunelem....
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Również na nie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Def na nie, modzi na nie. Zmieniasz jakoś technike czy tą mogę już usunąc i robisz nową : ) ?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Post autor: Teien »

Def dobrze mówi.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości