- Nazwa
- Kōdō
- Dziedzina
- Katon
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg Max.
- 15 metrów.
- Koszt
- E: 15% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Dowolny przedmiot, który można wbić w ziemię, czy to ostrze, czy to obuch.
- Opis Technika Katonu polegająca na zmyleniu przeciwnika. Użytkownik wbija dowolną broń w ziemię [nieważne czy to miecz, czy lanca, czy topór], a następnie przesyła do niej chakrę Katonu. Element ten przedostaje się pod ziemią, aby następnie wyłonić [powstanie nagłego płomienia, ogniska, "wybuchu"] w miejscu wybranym przez użytkownika. Oczywiście ogranicza go tutaj promień samego jutsu, jednakże technika ma sporo możliwości. Obrażenia, które może zadawać, są porównywalne do technik Katonu z tej samej rangi.
Technika nie jest bez wad. Użytkownik musi trzymać przedmiot, do którego przesyła chakrę w ziemi, a na nim przynajmniej jedną rękę. Do czasu wysłania chakry oczywiście. - Link
- Proszę bardzo.
#OP #as #hell
Moderator: Souei
#OP #as #hell
0 x
Re: #OP #as #hell
Nie widzę mówiąc szczerze takiej możliwości, by ostrze wbite w ziemie mogło przesłać czakre przez lity kamień/grunt etc. i spowodowac wybuch ognia w innym miejscu. Po prostu mechanicznie jest to dla mnie pomysł niepojęty.
0 x
Jak Kaien + jeśli nawet to jakimś cudem zaakceptujemy, to jaką szybkość ma ogień pod ziemią?
0 x
http://pl.naruto.wikia.com/wiki/Transformacja_Natury Ziemia jest słaba względem raitonu, dlatego raiton mógł 'przejść ziemią'. Jak piorun uderza w ziemie to ona go 'pochłania'. Tutaj stałe dostarczanie ładunku z czakrą umożliwia podróż pod ziemią.
Jeśli chcesz by katon przemieszczał się pod ziemią spalając ją to do wymagań dopisz potrzebe znajomości Amaterasu. Tyle odemnie.
Jeśli chcesz by katon przemieszczał się pod ziemią spalając ją to do wymagań dopisz potrzebe znajomości Amaterasu. Tyle odemnie.
0 x
Manipulacja ziemią na dość sporą odległość tak by móc stworzyć tunel do dowolnego miejsca, samemu się nie ruszając? Doton D jeśli sam ten tunel wybijesz. Jeśli chcesz to zrobić zdalnie to doton B w wymaganiach. Chociaż i tak to naciągane bo ogien nie bedzie mial zadnego przewodnika i duza czesc ciepla i ognia pochlonie ziemia. I nie wybuch wtedy tylko gejzerek z ognia...
0 x
A no i ja, to chyba nie wszystkie przedmioty przewodzą chakre z tego co wiem (nie chodzi mi o techniki Fuuton), bo one nakładają na broń, a tutaj broń ma być przekaźnikiem czyli musi być wykonana z materiału który pozwala reagować z chakra...
0 x
Również na nie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Def na nie, modzi na nie. Zmieniasz jakoś technike czy tą mogę już usunąc i robisz nową : ) ?
0 x
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości