#techniczka2

Moderator: Souei

Soh

#techniczka2

Post autor: Soh »

Nazwa Jutsu: Hebi Renga
Dziedzina: Kibaku Nendo
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: Dowolny
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Opis: Technika służy do stworzenia wielkiego węża z gliny. Jego długość jest równa długości smoka z rangi B (można jednak zrobić mniejszą wersję, wedle upodobań użytkownika), a także sam proces tworzenia jest taki sam jak tam. Główną zaletą stwora jest fakt, że może on podróżować pod ziemią, dzięki czemu sam w sobie może posłużyć za pułapkę. Jak przystało na takiego stwora, jego wybuch jest naprawdę silny (jak smoka). Podobnie jak smok, wąż ten także posiada dwa dodatki:
→ Podobnie jak smok może skrócić swój ogon i wypuścić z paszczy mniejszego, za to o dużej szybkości i sile wybuchu węża - ich szybkość i siła porównywalna jest do smoczków wypuszczanych przez dużego smoka,
→ Może też rozpaść się na dziesiątki (jeśli nie setki, zależne od jego wielkości i opinii MG) małych węży, których pojawienie się na polu bitwy może wywołać bardzo ciekawe efekty. Siłą te twory przypominają te z rangi D.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=1432#p1432
0 x
Teien

Re: #techniczka2

Post autor: Teien »

Siła wybuchu jaka? Bo nie określone jest to jakoś specjalnie. Jeśli takiej samej sile jak ten duży wąż, no to mówię nie. Co do szybkości określ szybkość dużo i małego w punktach po prostu, tak będzie najlepiej.
Rozpaść się? Chodzi Ci o to jak np, ten ślimak Tsunade się rozpadał? Jeśli tak to jestem na nie, bo to jest instantowo zrobiona armia. No chyba, że określimy to w jakiejś normalnej liczebności.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Czekam na wyjaśnienie pytań Yoshiego, sam chyba nie mam uwag.
0 x
Soh

1. Opieram na smoku z B-rank. Siła i szybkość taka jak w wypluwanych smokach.
2. Smok może z powietrza spuścić masę bomb. A to takie zastępstwo z tego, yup, rozpada się tak, jak powiedziałeś, nie sądzę, by to było jakkolwiek problematyczne. Tam z powietrza mogę calutki teren obrzucić, a tutaj zrobić wężyki. Tam po zrobieniu bomb nie tracę smoka, tutaj tracę głównego węża, balans chyba zachowany.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Proszę o dokładne wymiary węża.
Z ilu kilogramów gliny go stworzysz?
Ile będziesz miętolił tą glinę zanim go stworzysz?
Jeśli stworzysz mniejszą wersję węża to dajesz tyle samo gliny i zużywasz tyle samo chakry?
Podróżowanie stwora pod ziemią = Otwarta dziedzina Dotonu na randze D?
Określ szybkość, a także siłę wybuchu. Tego małego, oraz tego dużego węża.
Jeśli taki wąż rozpadnie się na setki małych węży, to te małe węże będą strzelać jak petardy z odpustu. kappa
0 x
Soh

Nie bez powodu w opisie nawiązałem do kanonicznego smoka.

1. Nie umiem zmierzyć smoka, ma taką samą długość, MG nie jest głupi, poradzi sobie na oko.
2. Jak smok, nie jest określone jeszcze w kanonach, ale niedługo się tym chyba zajmę, ale tutaj i tak nie będzie trzeba zmieniać, właśnie dzięki "jak smok".
3. Tyle co do smoka.
4. Nie sądzę, by mi tutaj doton był potrzebny, to jak przy tworach klanowych D, ale mi to lotto.
5. Szybkość i siła jest taka sama jak w dużym i małym smoku.

Rozpadnie się na małe jak z klanówki D. Nie sądzę też, by bomby smoka miały siłę jak petarda. Wręcz twierdzę, że siła wybuchu jak przy stworach D byłaby tu wtedy idealna.

Specjalnie oparłem to na smoku, by MG nie miał problemów z oceną i dzięki temu nie będzie niedomówień.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Smok lata, to pełza pod ziemią. Ale za to to, jak obrzuca teren wybuchami to się sam rozpada. Mogę się zgodzić na tych tworów kilkadziesiąt o sile porównywalnej z D. Ale ranga i koszty, czas tworzenia, sila wybuchu samego weza etc etc tak jak u smoka. Ot robisz z tego taka ziemna wersje smoka który za pełzanie pod ziemią płaci cene w postaci poświęcenia się przy rozdzieleniu - Smok spamuje stworkami, a sam na tym nie traci. So...
No.
0 x
Soh

No tak właśnie jest, od początku miałem taki zamysł. Zedytowałem lekko.
0 x
Kaien

Technika tworzy bombę – w kształcie dużego węża– którą zaklasyfikować można jako C2. Do stworzenia bomby potrzebne są znaczne ilości gliny uformowane w obu dłoniach.
Dodaj to, co jest w opisie smoka.
I tak dla pewności, bo nie do końca orientuje się w klanie - Niektóre twory są sterowalne. Smok był i sterowalny i miał samodzielność pewnego stopnia. Wąż tak samo jak smok nawet w tym akcepcie, da?

Ogólnie akcept.
0 x
Soh

Jest przecież, że proces tworzenia jest taki sam jak przy smoku. No i jest także wpisane, że wąż ma taką samą siłę wybuchu jak smok, już nie chce tego edytować, bo bym musiał cały opis modulować, a wszystko i tak jest. ;_;

Yup.
0 x
Kaien

Dobra. W razie czego i tak MG ci to wszystko doreguluje na ostatni guzik.
Oficjalny Oshakcept Obrazek
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Kaien chyba wszystko ogarnął. Więc akcept, no chyba że coś mi wpadnie do łba jeszcze xD
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Jeśli nikt nie ma zastrzeżeń to masz tego akcepta.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości