@ Kisho, buu pod publikę lecisz ło..
1, Obie są technikami ukrywania, choć jeśli Koalka ma rację, więc naprawdę Ranmaru i Hyuga widzi sensora na tej swojej technice to zaiste pomyliłem się z tym porównaniem. Mógł by to ktoś z uprawnionych wytłumaczyć. Ja nie wiem.
2, Tak Hyuga też widzi na dwa sposoby tak to chyba lepiej nazwać, martwy punkt no dla mnie to ciekawostka niż realna upierdliwość... Sensor widzi w jednej tej lepszej.
2,5. Cały czas staram się to robić na chłodno i widzę dziurę w którą trzeba wpakować ph, otrzyma się trochę zasięgu więcej, metody walki z może 4 postaciami i 40 pe. Siła przeciwnika i ocena jego "ph" które powiesz na zasadzie o ma więcej. To takie dziwne dla mnie. Realnie może pomóc. Fakt. Tylko to jest na S. Więc wie wtedy gdy mógł za to mieć już naprawdę chore rzeczy. Aby dowiedzieć się że w sumie to może uciekać. Bo wydał aż tyle ph na coś takiego.
2,6. Ukrycie dou to nie problem wiadomo. Z tym Hyuga bardziej ma problem.
3. Zdolności sensoryczne i Ranmaru są że tak ujmę narzędziami walki dystansowej. Czy też lokalizowania konkretnych osób np. Nic nie daje większej pewności jak darmowy skan co jakiś czas czy zniknięcie na spory czas. Np kilkanaście kilometrów od przeciwnika. Zanim dojdzie zapomni. Większość też nie jest w stanie tak długo skanować. Na takie dystanse. Podsumowując w przypadku pogoni czy pościgu.
Ranamru jest lepszy dopóki ma chakrę. Jednak ta leci od wszystkiego. Więc jako że uciekający mający pościg nigdy nie będzie dążył do spotkania to Ranamru powoli wymięknie z braku chakry. Kiedy sensor za darmo bardzo łatwo może się upewniać że nie ma nikogo w małej strefie. Gdy już takiego zobaczy ma cały wachlarz możliwości, w jednej cenie razem z ninjutsu.
Ranmaru może uciekać będąc niewykrywalnym jednak to wówczas zacnie go wciągać z chakry sprawiając że potem nie będzie miał szans na walkę. A tu pojawia się magia 10 km sensora... Zanim Ranmaru nawieje to raczej takie działo go dopadnie.
Choć Ranmaru lepiej szuka informacji. (na misjach mi to średnio idzie, czasem ledwie kontaktujący dziadek na ławce lepiej wykrywa) A sensor wie czy ktoś kłamie. Yamaraki szperają w umyśle. Wiadomo klany czy uw nie są takie same.
Tylko że jak mówiłem Ranamru nie ma praktycznie nic innego oprócz zabawy w te podchody. A w koszcie ph jak i samej użyteczności i funkcjonalności dostaje po zadku. A gdzie dopiero do zwykłego prania npc na misji.
Więc jeszcze raz do pt 1, oba są sensorami zdolnymi do krycia się i podchodów.
<wstawia pyrkę>
Tygodnik Ranmaru cz1.
- Numa
- Martwa postać
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Wyrzutek
- Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
- Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=79250#p79250
- Multikonta: Ni ma
Re: Tygodnik Ranmaru cz1.
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Nie widzę tu ani jednego sensownego argumentu za, porównywanie tych dwóch technik jest bez sensu, a dodatkowo nikt nie podziela zdania, jakoby było akurat w tej kwestii coś do zrobienia. Również jestem na nie.
PS. To o tym chromosomie to akurat mój tekst, dziękuję za zauważenie
PS. To o tym chromosomie to akurat mój tekst, dziękuję za zauważenie

0 x
Mamy głos jednego Ranmaru za zmianą i głos innego Ranmaru przeciwnego zmianie. Biorąc pod uwagę, że w tonie tego drugiego, wypowiadają się i inni uczestnicy tematu, daje 24h dla osób popierających zmianę. Jeżeli takie osoby się nie pojawią, temat zostanie odrzucony.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Nawet 5 dni było prawie, a słowa Naczelnego Emeryta są jedyne i ostateczne. Odrzucam.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości