Pierwsza technika

Moderator: Souei

Yasui

Pierwsza technika

Post autor: Yasui »

Nazwa Jutsu: Shiro Hi Genkotsu
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Bezpośredni
Koszt chakry: Aktywacja: E: 20 %| D: 15 %| C: 10% | B: 5% | A: 3% | S: 3% | S+: 3% ( Utrzymywanie + 2% Za turę)
Opis: Specyficzna technika pochodząca od stylu walki Juken. Gdy użytkownik byakugana atakuje wokół jego dłoni pojawia się biała chakra, która kształtem przypomina płonący ogień. Jutsu to wzmacnia ciosy użytkownika, zadając przeciwnikowi dodatkowe obrażenia, które podobne są do poparzeń (choć nimi nie są), przez co zadają duży ból atakowanemu i przypominają te pierwszego stopnia. Na przykład, atakując Jukenem, nie tylko jesteśmy w stanie zablokować punkty tenketsu, ale również zadać obrażenia. Może być wykorzystywana również z innymi technikami klanu Hyuga.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=1135
0 x
Kaien

Re: Pierwsza technika

Post autor: Kaien »

1. Określ rodzaj kosztu - na ture, na cios... Czy ten jak teraz z aktywacją na kilka postów/ciosów. Ale jeśli to na ile byś proponował?
2. Mechanicznie taki płomyk z czakry nie jest katonem więc powaznych obrażeń nie wykona, ale zaboleć zaboli. Dla pewnosci okresl stopien i rodzaj poparzen jaki bys widział.
0 x
Yasui

1. Ogólnie mój pomysł jest taki, żeby to działało jak Jūho Sōshiken, czyli te lwy Hinaty, tylko że słabsze. Nie wiem jaki koszt by najbardziej pasował, bo nie znam za bardzo realiów forum, jeszcze. Ogólnie to chakra na turę, byłaby chyba lepszym pomysłem, chociaż nie wiem do końca.
2. Jeśli chodzi o stopień poparzeń, to są podobne do tych 1 poziomu. Pieczenie, zaczerwienienie skóry, to chyba tyle.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

A mnie to bardziej podchodzi pod Ninjutsu, a nie klanową umiejętność. Technika o której mówisz wyżej, nie miała powodować oparzeń, z tego co pamiętam.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Yasui

Ok, zgadzam się na brak poparzeń, poprawiłem to.
Tak samo dopisałem koszt chakry za turę.
A co do ninjutsu, to nie wiem. Jak wyżej wspominałem technika, na której trochę się wzorowałem jest w klanowych, a nie w ninjutsu, a działa podobnie.
0 x
Kaien

Nie widze powodu by to miało być w ninjutsu. Takie cuda (po zmianach teraz już na pewno) to klan Hyuuga
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
A poza tym, to akcept.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Koszt turowy jest mniejszy od inicjacji, technika skomplikowana zbytnio nie jest więc te 2/3% za kolejne tury byłoby chyba spoko, ne?
A tak to akcept za Arafinwe.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Teraz mi pasuje, no i koszty wystarczą 2% na turę
Akcept.
0 x
Kaien

Jak dla mnie ten koszt jest za duzy. Come on. Takie koszty ZA TURE wywoływania oparzen 1szego stopnia? To już opłacalniej by mu było Katon na D wziąć i spalać wrogów housenką.

+ Od kiedy Kamiru znow moduje?
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Ustaw sobie 2% za turę, bo na kontroli chakry rangi E, wypróżnisz się z chakry w kilka tur.
AKCEPT z miejsca.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

przenieście to
0 x
Yasui

Poprawiłem.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości