Nito-Ryu (二刀 流 )
Moderator: Souei
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Re: Nito-Ryu (二刀 流 )
Ok Inoshi, pójdzmy na chwilę w tym kierunku - podwójne kanoniczne Kenryuto i Issen które są kanoniczne będą pod własny styl który trzeba zrobić w WT, czy będą pod kanoniczną Chanbarę? Proszę o sensowną argumentację.
0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Kenryoto jest także pod styl mokuzai, także według mnie każdy styl miałby swoją wersje tych technik i tyle. Styl na dwie bronie również.
Tak całkowicie z czapy powiem, że jak dla mnie to kenryoto powinno być pod każdym stylem bukijutsu w jakiejś tam wersji bo nie widzę powodów by nie zwiększać tym siły łańcucha czy nawet jakiejś rzucajki albo i strzał z takedy jako samuraj.
Kwestia tego czy stylu do ogólnodostępnych do wzięcia przez każdego czy tylko dla samurajów jako drugi.
Tak całkowicie z czapy powiem, że jak dla mnie to kenryoto powinno być pod każdym stylem bukijutsu w jakiejś tam wersji bo nie widzę powodów by nie zwiększać tym siły łańcucha czy nawet jakiejś rzucajki albo i strzał z takedy jako samuraj.
Kwestia tego czy stylu do ogólnodostępnych do wzięcia przez każdego czy tylko dla samurajów jako drugi.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Jak obecnie widzisz wprowadzenie kanonicznego Kenryuto i Issen pod dwa miecze - to kanoniczne techniki, a mechanicznie nie jest nigdzie napisane, jak poza Nanaken-no-Mai lub styl przez WT używać 2 mieczy. Czego nie ma w mechanice, tego nie nie ma na forum. To, że my sobie tutaj uznajemy, że tak można, wcale nie oznacza, że tak jest - ja do tej pory uważałem, że Chanbara mechanicznie 1 broń.
Ponawiam więc pytanie - jak wprowadzić możliwość używaia kanonicznych technik bez tworzenia stylu w WT (tworzenie stylu w WT by używać kanonów brzmi dziwnie, prawda?)
Ponawiam więc pytanie - jak wprowadzić możliwość używaia kanonicznych technik bez tworzenia stylu w WT (tworzenie stylu w WT by używać kanonów brzmi dziwnie, prawda?)
0 x

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
Eh... Powtarzam się ale napiszę jeszcze raz.
Nikt nie broni walczyć dwiema broniami bez bonusów wynikających ze stylu, tak samo jak nikt nie broni tobie strzelać z łuku bez stylu jest to tylko mniej efektywne a w przypadku chanbary w najgorszym wypadku zwyczajnie techniki będą działać jak jednomieczowe wersje.
To tak jakbym ja musiał zrobić sobie technikę takedy/seido by rzucić kogoś kuszą[tak rzuciłem w przeciwnika kuszą bo nie było czasu przeładować] albo kamieniem...
W takim razie każdy ruch, każdy atak nie może być opisówką, nie wiem po co opowiadasz takie rzeczy Asagi :/
Bo mechanicznie tak jest, bez stylu nawet jak będziesz walczył dwiema i podpisywał to pod chanbarę to prawidłowym rozwiązaniem jest uznanie walki tak jakbyś walczył jednym jeśli chodzi o skuteczność.[ kwestia opisu i jego uznania to oddzielna sprawa]
Styl nie ma technik a same bonusy do opisówek.
Styl tworzy się po to by mieć pod niego techniki i/lub bonusy = większa skuteczność.
Tyle i aż tyle. Nic więcej nie jest napisane bo więcej nie potrzeba. A dla mnie nie brzmi dziwnie bo równie dobrze możesz dostać styl bez technik a styl bez technik nie brzmi dziwnie?
To już kwestia do rozwiązania przy tworzeniu stylu bo jesteśmy w brakujących czyli styl ma iść do ogólnodostępnych przez co nie widzę PROBLEMU zrobienia technik do niego "kiedyś" o ile Seinarowi się będzie chciało. Albo przepychasz przez brakujące albo tworzysz własne wt do stylu. Tyle jest wyjść.
Inna sytuacja jeśli styl zostałby twoim własnym, wtedy albo bez technik albo bez bonusów i lecisz robisz techniki w wt.
Nikt nie broni walczyć dwiema broniami bez bonusów wynikających ze stylu, tak samo jak nikt nie broni tobie strzelać z łuku bez stylu jest to tylko mniej efektywne a w przypadku chanbary w najgorszym wypadku zwyczajnie techniki będą działać jak jednomieczowe wersje.
To tak jakbym ja musiał zrobić sobie technikę takedy/seido by rzucić kogoś kuszą[tak rzuciłem w przeciwnika kuszą bo nie było czasu przeładować] albo kamieniem...
W takim razie każdy ruch, każdy atak nie może być opisówką, nie wiem po co opowiadasz takie rzeczy Asagi :/
Bo mechanicznie tak jest, bez stylu nawet jak będziesz walczył dwiema i podpisywał to pod chanbarę to prawidłowym rozwiązaniem jest uznanie walki tak jakbyś walczył jednym jeśli chodzi o skuteczność.[ kwestia opisu i jego uznania to oddzielna sprawa]
Styl nie ma technik a same bonusy do opisówek.
Styl tworzy się po to by mieć pod niego techniki i/lub bonusy = większa skuteczność.
Tyle i aż tyle. Nic więcej nie jest napisane bo więcej nie potrzeba. A dla mnie nie brzmi dziwnie bo równie dobrze możesz dostać styl bez technik a styl bez technik nie brzmi dziwnie?
To już kwestia do rozwiązania przy tworzeniu stylu bo jesteśmy w brakujących czyli styl ma iść do ogólnodostępnych przez co nie widzę PROBLEMU zrobienia technik do niego "kiedyś" o ile Seinarowi się będzie chciało. Albo przepychasz przez brakujące albo tworzysz własne wt do stylu. Tyle jest wyjść.
Inna sytuacja jeśli styl zostałby twoim własnym, wtedy albo bez technik albo bez bonusów i lecisz robisz techniki w wt.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
Powinieneś wiedzieć dlaczego. Jest różnica między opisówką, a techniką oraz rzeczą jaką faktycznie umie zrobić postać.
- Technika - jest to wypracowany, konkretny ruch. Jest opanowany i wyćwiczony, dlatego daje bonusy.
- Opisówka - jest to zwykle "improwizacja" postaci (chyba, że opisujemy jakąś technikę), jest mniej skuteczna od powyższej, ALE wynika z tego, że postać wie jak używać danej broni (albo w szerszym znaczeniu, jak walczyć danym stylem), - tutaj wchodzi problem:
A skąd wiadomo, że można chanbarą walczyć za pomocą więcej, niż jednym mieczem? Sam piszesz i podkreślasz, że to styl na jeden miecz. Skoro dwa miecze mają dawać taką samą skuteczność, pojawia się pytanie - skąd postać to umie i się w tym nie gubi? Jestem niemal pewien, że większość Graczy nie zdaje sobie sprawy z tego, że tak można. TU JEST PROBLEM
Dlatego właśnie, uważam, że propozycja Rindou'a jest dobra. Otwiera to drogę mechaniczną dla wszystkich szermierzy (ninja/samuraj) do walki 2 broniami, od odpowiedniego poziomu stylu oraz percepcji - to jest ważne. Odpowiednie ogarnięcie, by móc się za to zabrać - wtedy:- Mamy mechaniczne rozwiązanie walki 2 mieczami - dopuszczenie do tego w oficjalny sposób, wiadomo, że a) trzeba spełnić pewne wymogi b) trzeba się tego nauczyć,
- Nie ma problemu z technikami - jego propozycja zakłada, że nie tworzymy nowych technik pod ogólniedostępne Nito-Ryu - tylko te z kanonu, które są na jedną rękę i koniec - chcesz mieć więcej, robisz oddzielny styl w WT,
- Będzie mechaniczna podstawa pod podwójne Kenryuto i Issen - przy następnych brakujących WT, będzie trzeba dodać wymóg opanowanie pierw Nito-Ryu
- Nazwa
- Nito-Ryu (二刀 流 )
- Pieczęci
- -
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- -
- Dodatkowe
- Posiadanie 2 broni, Percepcja minimum 120
- Opis Technika, stanowiąca „podstyl” w obrębie chanbary, polegająca na skutecznej walce za pomocą dwóch mieczy (mogą być równej długości, lub katana i wakizashi). Opanowawszy walkę jednym ostrzem na wysokim poziomie, samuraj czy tez ninja uczy się walczyć dwiema broniami. Operowanie w sprawny sposób większą liczbą ostrzy wymaga jednak większej percepcji, celem optymalnego wykorzystania obu.
Korzystając z Nito-Ryu, wojownik ma dostęp do wszystkich znanych sobie technik szermierki wymagających dzierżenia broni w jednej dłoni.
0 x

- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Tak jest z tym, że opisówka WCALE nie musi oznaczać " umiejętności " używania, opisówka może oznaczać wszystko a co oznacza zależy od interpretacji mg, statystyk, opanowanych styli i masy innych czynników. Dodatkowo, prosty przykład przy nanaken no mai gdzie styl NIE POSIADA TECHNIK, jest w CAŁOŚCI opisowy. Gdzie każdy ruch OPISYWANY jest traktowany w domyśle jako technika[ dla uproszczenia tak to nazwałem] bo sam styl posiada bonusy podczas walki nim i wykonywania każdego ruchu.
To już nie moja sprawa jak uzasadniasz to fabularnie, naprawdę. Mieszasz teraz kwestie fabularne do mechaniki całkiem niepotrzebnie
Otóż nie, bo wpływa tylko na chanbarę a nie na inne style i ogranicza się nie do wszystkich jak próbujesz to sprzedać, macie wtedy ZA DARMO walkę dwiema broniami[ ze wszystkimi tego profitami ] i naukę ich technik oraz dodatkowo łamie wszelkie zasady na jakich działają style walki.
Bo to umożliwia wam -> OTWARCIE NOWEGO STYLU WALKI Z NOWYMI TECHNIKAMI + STARE bez ponoszenia za to kosztów otwarcia stylu.
Co jak co ale w takim wypadku KAŻDY gracz powinien móc opanować OGÓLNE taijutsu bo jest zwyczajnie ogólne, ale bez otwarcia stylu [ tai ] nie możesz... Dlaczego? Widocznie wykonanie ciosu piąchą to zbyt trudne. Też bez ponoszenia kosztów bo co, mam płacić za ciosy z piąchy które są banalne?
Tym bardziej w chanbarze macie umiejętności które wymagają klonowania co z kolei powinno wymagać stylu do walki pod bunshiny a tego nie wymaga, w jaki sposób niby możecie wypracować tak idealną kooperacje z kopiami która jest zarezerwowana dla osób z tamtym stylem? To jedna z wielu ciekawostek.
Jego propozycja robi ze stylu technikę. Na konkurencji tak było, że podstyle to techniki tutaj tak nie jest.
Owszem będzie mechaniczna podstawa w każdym z rozpatrywanych przez nas wypadku, nie tylko w tym jednym, Asagi. A nie o całą dyskusję?
Mówiłem też o tym w swojej propozycji nie jeden raz i nie dwa razy. Widzę, że zwyczajnie chcesz mieć za darmo styl i nie wydać na to punktów jak każdy inny.
To już nie moja sprawa jak uzasadniasz to fabularnie, naprawdę. Mieszasz teraz kwestie fabularne do mechaniki całkiem niepotrzebnie
Otóż nie, bo wpływa tylko na chanbarę a nie na inne style i ogranicza się nie do wszystkich jak próbujesz to sprzedać, macie wtedy ZA DARMO walkę dwiema broniami[ ze wszystkimi tego profitami ] i naukę ich technik oraz dodatkowo łamie wszelkie zasady na jakich działają style walki.
Bo to umożliwia wam -> OTWARCIE NOWEGO STYLU WALKI Z NOWYMI TECHNIKAMI + STARE bez ponoszenia za to kosztów otwarcia stylu.
Co jak co ale w takim wypadku KAŻDY gracz powinien móc opanować OGÓLNE taijutsu bo jest zwyczajnie ogólne, ale bez otwarcia stylu [ tai ] nie możesz... Dlaczego? Widocznie wykonanie ciosu piąchą to zbyt trudne. Też bez ponoszenia kosztów bo co, mam płacić za ciosy z piąchy które są banalne?
Tym bardziej w chanbarze macie umiejętności które wymagają klonowania co z kolei powinno wymagać stylu do walki pod bunshiny a tego nie wymaga, w jaki sposób niby możecie wypracować tak idealną kooperacje z kopiami która jest zarezerwowana dla osób z tamtym stylem? To jedna z wielu ciekawostek.
Jego propozycja robi ze stylu technikę. Na konkurencji tak było, że podstyle to techniki tutaj tak nie jest.
Owszem będzie mechaniczna podstawa w każdym z rozpatrywanych przez nas wypadku, nie tylko w tym jednym, Asagi. A nie o całą dyskusję?
Mówiłem też o tym w swojej propozycji nie jeden raz i nie dwa razy. Widzę, że zwyczajnie chcesz mieć za darmo styl i nie wydać na to punktów jak każdy inny.
0 x
Prosiłbym aby dyskusja między wami ucichła do momentu wypowiedzenia się całej reszty, a najlepiej Buki, który przekaże jak widzi to administracja. Oboje nie wyglądacie na skorych do dyskusji i jakiejkolwiek zmiany zdania, dlatego też dalsze pisanie postów nic nie zmieni. Ochłońcie, przemyślcie to wszystko i poczekajcie na opinie reszty. Póki co jedynie Inoshi stoi w opozycji do mojego projektu, ten z kolei został poparty przez Misae i Asagiego, który jest twórcą techniki.
0 x
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Jak najbardziej za wprowadzeniem takiego rozwinięcia dla Chanbary.
Widziałbym jednak to nieco inaczej w kwestii wymagań bo poza percepcją przydałoby się mieć też jakąś fajnie rozwiniętą zręczność. Akurat szukałem kiedyś informacji o walce dwoma mieczami w prawdziwym świecie i chyba na palcach jednej ręki można było zliczyć osoby, które dobrze to ogarniały.
W zamian za dość spore wymagania (Chanbara B/A, 120 percepcji, 120 zręczności) dałbym temu bonus do szybkości powiedzmy +30/40 (oczywiście dotyczący tylko samych ataków, nie dostanie ktoś nagle bonusu do biegania bo walczy dwoma mieczami). W końcu liczba ataków się zwiększa więc dla wroga jest to w sumie tak odbierane. Duże wymagania ale też warte tego efekty.
Widziałbym jednak to nieco inaczej w kwestii wymagań bo poza percepcją przydałoby się mieć też jakąś fajnie rozwiniętą zręczność. Akurat szukałem kiedyś informacji o walce dwoma mieczami w prawdziwym świecie i chyba na palcach jednej ręki można było zliczyć osoby, które dobrze to ogarniały.
W zamian za dość spore wymagania (Chanbara B/A, 120 percepcji, 120 zręczności) dałbym temu bonus do szybkości powiedzmy +30/40 (oczywiście dotyczący tylko samych ataków, nie dostanie ktoś nagle bonusu do biegania bo walczy dwoma mieczami). W końcu liczba ataków się zwiększa więc dla wroga jest to w sumie tak odbierane. Duże wymagania ale też warte tego efekty.
0 x
Mistrzu, nie wiem co ćpiesz, ale na tym forum nie ma zręczności... Właśnie dlatego jest w wymaganiach percepcja...
Nie dajemy bonusu gdyż wtedy byłby to styl a chcemy, żeby to była technika rozwijająca możliwości chanbary.
Nie dajemy bonusu gdyż wtedy byłby to styl a chcemy, żeby to była technika rozwijająca możliwości chanbary.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Jeśli chodzi o podwójne kenryuuto i podwójne issen z tego, to nie ma przeszkód żeby mając poznane obie techniki robić je na ile mieczy człowiek sobie tylko wymarzy mając samą chanbarę. Koszt jest podany za jeden miecz, nie ma żadnych ograniczeń w ilości nasyconych w ten sposób broni. To tyle tytułem przewijającego się tutaj pytania.
Drugą rzeczą jest fakt "naturalnej" nauki walki większą ilością mieczy, jeśli ktoś do tej pory walczył jednym. Oczywiście nie ma tego nigdzie napisanego, to racja, ale patrząc po technikach typu Iaido czy Shoten można domyślić się, że chanbara jest skierowana do użytkowników jednego miecza (tak, wiem że to techniki samurajskie, ale cała argumentacja oprócz Ringo też jest samurajska).
Pytanie teraz jest takie, czy rzeczywiście jeśli ktoś przez całe życie walczył jedną kataną, a w pewnym momencie ktoś da mu drugą, to czy ten ktoś będzie ogarniał już obie bronie perfecto, bo długo walczył jednym mieczem? Dla mnie nie jest to naturalna kolej rzeczy, że stając się coraz lepszym w walce jednym mieczem, naturalnie zdobywamy umiejętność walki dwoma. Inne wyprowadzanie ataków, bloki, kontry i jakby się nad tym zastanowić, to miecz w drugiej ręce zmienia praktycznie cały obraz walki, przynajmniej z mojego laickiego punktu widzenia.
Dlatego dla mnie, walki dwoma mieczami należałoby uczyć się osobno, czyli praktycznie od podstaw, czyli nie jako pochodna czy podstyl walki jednym mieczem, a całkowicie osobna sztuka, czyt. osobny styl.
PS. Aż boję się spodziewać co za "podstyle" zaczną wymyślać inni gracze, jeżeli taka mechanika ostatecznie przejdzie.
Drugą rzeczą jest fakt "naturalnej" nauki walki większą ilością mieczy, jeśli ktoś do tej pory walczył jednym. Oczywiście nie ma tego nigdzie napisanego, to racja, ale patrząc po technikach typu Iaido czy Shoten można domyślić się, że chanbara jest skierowana do użytkowników jednego miecza (tak, wiem że to techniki samurajskie, ale cała argumentacja oprócz Ringo też jest samurajska).
Pytanie teraz jest takie, czy rzeczywiście jeśli ktoś przez całe życie walczył jedną kataną, a w pewnym momencie ktoś da mu drugą, to czy ten ktoś będzie ogarniał już obie bronie perfecto, bo długo walczył jednym mieczem? Dla mnie nie jest to naturalna kolej rzeczy, że stając się coraz lepszym w walce jednym mieczem, naturalnie zdobywamy umiejętność walki dwoma. Inne wyprowadzanie ataków, bloki, kontry i jakby się nad tym zastanowić, to miecz w drugiej ręce zmienia praktycznie cały obraz walki, przynajmniej z mojego laickiego punktu widzenia.
Dlatego dla mnie, walki dwoma mieczami należałoby uczyć się osobno, czyli praktycznie od podstaw, czyli nie jako pochodna czy podstyl walki jednym mieczem, a całkowicie osobna sztuka, czyt. osobny styl.
PS. Aż boję się spodziewać co za "podstyle" zaczną wymyślać inni gracze, jeżeli taka mechanika ostatecznie przejdzie.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Doskonale rozumiem Twój tok rozumowania. Tak, walka dwoma ostrzami nie jest naturalnym następcą opanowania sztuki walki jednym. Tak, trzeba by się tego uczyć od podstaw. I tak, sam też obawiam się ewolucji systemu buki i tai w tworzenie jak to nazwałeś "podstyli". Dlatego też między innymi próbując ominąć ten aspekt a chcąc graczom umożliwić walkę dwoma broniami - wprowadzamy technikę.
Jeśli trzeba, to można to rozbudować:
1. Dodać gdzieś info ile siły potrzeba by móc walczyć kataną/zanbato/inną bronią zwykle dwuręczną za pomocą jednej ręki
2. Stworzyć UN pozwalające na walkę bronią dwuręczną w jednej ręce, gdy w drugiej trzymane jest krótsze ostrze (kunai/sztylet/sai/wakizashi)
3. Dodać technikę, która pozwala zmienić krótkie ostrze na drugą katanę, jak w powyższej technice.
Robimy drabinkę, gracz musi się natrudzić i swoje odchorować, by mieć profity i nie tworzymy żadnych "podstyli" a jedynie dostępną technikę i UN. Widzę same plusy.
Jeśli trzeba, to można to rozbudować:
1. Dodać gdzieś info ile siły potrzeba by móc walczyć kataną/zanbato/inną bronią zwykle dwuręczną za pomocą jednej ręki
2. Stworzyć UN pozwalające na walkę bronią dwuręczną w jednej ręce, gdy w drugiej trzymane jest krótsze ostrze (kunai/sztylet/sai/wakizashi)
3. Dodać technikę, która pozwala zmienić krótkie ostrze na drugą katanę, jak w powyższej technice.
Robimy drabinkę, gracz musi się natrudzić i swoje odchorować, by mieć profity i nie tworzymy żadnych "podstyli" a jedynie dostępną technikę i UN. Widzę same plusy.
0 x
MOWA
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Buka -> Nowy styl. -> było na poprzednich stronach.
Seinar -> Nowy styl.
To chyba podsumowuje temat mnie się wydaje.
Czy to trzeba komentować?
Seinar -> Nowy styl.
To chyba podsumowuje temat mnie się wydaje.
Czy to trzeba komentować?
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości