Fuin

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Fuin

Post autor: Sans »

Mam tego rozwiązanie, że przy zamkniętej książce wiadomość czeka do pierwszego otwarcia. Ostatecznie to da się przeżyć. W takim wypadku przesłanie też mogłoby czekać do osiągnięcia może tej samej prowincji i wtedy ten zasięg miałby rację bytu. Chociaż to tylko strzał w ciemno.
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Nazwa
Sukurōru tsūshin gijutsu
Dziedzina
Fuinjutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zasięg Prowincji
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (na oba zwoje)
Opis Technika umożliwiająca nałożenie jednakowych pieczęci na zwoje tworząc połączenie między nimi. Umożliwia to przesyłanie wiadomości na duże dystanse. W chwili napisania czegoś na jednym ze zwojów automatycznie wiadomość pozostaje wysłana na drugi, gdzie pozostaje zapisana aż ją ktoś odczyta, bądź zostanie nadpisana przez nowszy komunikat.
Dodatkowe Wysłanie wiadomości wymaga użycia chakry i nie wymaga znajomości techniki. Koszt wysłania wiadomości stanowi połowę kosztu techniki.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieją jedynie 3 sztuki zawierające tę wiedzę.
Naniosłem poprawki o których wspominaliśmy. Zastanawiam się czy by nie dodać jeszcze, że coś się dzieje ze zwojem, kiedy nie uda mu się dostarczyć wiadomości przez zniszczenie drugiego zwoju/ wyjście odbiorcy z zasięgu techniki.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Araś, lepiej nie. Wtedy to od razu będzie info, że ktoś jest "poza zasięgiem".

Jeśli inni już nie widza przeszkód, to dam akcept na powyższą wersję.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Jak drugi zwój padnie to po prostu będzie wiecznie poza zasięgiem i tyle. Nic się nie dowiemy.

Mnie tylko boli jakaś liczba nieograniczona tych zwojów możliwych do tworzenia. Potem rozdawanie każdemu, czuję wykorzystywanie tego zbyt duże.
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

Też nie podoba mi się robienie z tego wielkiego komunikatora, co byście powiedzieli na limit czasowy? Pieczęć utrzymuje się tylko przed 2-3 pory roku, po czym podtrzymująca ją chakra się wyczerpuje i zwój traci swoje właściwości. Dzięki trzeba by je regularnie odnawiać, co już mocno utrudni budowanie wielkiej siatki.
0 x
Rindou Arashi

Nazwa
Sukurōru tsūshin gijutsu
Dziedzina
Fuinjutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zasięg Prowincji
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (na oba zwoje)
Opis Technika umożliwiająca nałożenie jednakowych pieczęci na zwoje tworząc połączenie między nimi. Umożliwia to przesyłanie wiadomości na duże dystanse. W chwili napisania czegoś na jednym ze zwojów automatycznie wiadomość pozostaje wysłana na drugi, gdzie pozostaje zapisana aż ją ktoś odczyta, bądź zostanie nadpisana przez nowszy komunikat.
Dodatkowe Wysłanie wiadomości wymaga użycia chakry i nie wymaga znajomości techniki. Koszt wysłania wiadomości stanowi połowę kosztu techniki.
Pieczęć utrzymuje się przez pół roku, po czym zawarta w niej chakra się wyczerpuje a symbol zanika, pozostawiając pusty zwój.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieją jedynie 3 sztuki zawierające tę wiedzę.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Może być. Pół roku forumowego czy rzeczywistego?
0 x
Rindou Arashi

Forumowego, jeżeli stworzysz na wiosnę to leży on do jesieni, czyli rozpada się na zimę.

Chociaż w sumie, wydaje mi się, że nawet rok fabularny to nie będzie jakoś specjalnie długo, ale zobaczymy co do czasu powiedzą inni.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Podesłałem to ponownie Murai'owi i ostatecznie z całej tej dyskusji nie mógł znaleźć pomysłu który by sprawił, że byłaby to technika pasująca fabularnie do naszego forum. Sam miewam mimo wszystkie takie obawy stąd go poprosiłem o wypowiedź i w takim wypadku jestem zmuszony dać ją do archiwum.

Są gołębie i listy można wysyłać jak w Naruto. Sasuke do Naruto w Boruto też używał listów i zwierzątka.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość