- Nazwa
- Taijū Henka no Jutsu
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Na całe ciało
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 na turę)
- Zmiana Opcji
- 6%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opcja Siła
- Opcja Szybkość
- Opis Technika pozwala na manipulację ciężarem własnego ciała aby zyskać na sile czy szybkości kosztem jednego z tych atrybutów. Przykładowo możemy zwiększyć swój ciężar aby zyskać na sile ciosu jednak ucierpi na tym nasza szybkość. To samo w drugą stronę czyli możemy zmniejszyć ciężar ciała aby zyskać na szybkości jednak tracimy przez to na sile. Wybrany wariant możemy zmienić jednak kosztuje nas dodatkową utratę chakry. Technikę łatwo rozpoznać, ponieważ jej użyciu towarzyszy dość widoczne ale delikatne powiększenie/zmniejszenie ciała w zależności od wybranego wariantu.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Ryuji WT numero uno :D
Moderator: Souei
Ryuji WT numero uno :D
0 x
- Oshi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: -Niebieskie włosy.
-Całe ciało pokryte tatuażem w motywach lasu.
-Zlote oczy.
-Wakizashi na plecach, przy pasie.
-Czerwony płaszcz, przewiązany w pasie rękawami.
-Typowe sandały do połowy łydek.
-Bandaże na dłoniach, sięgające do samych łokci. - Widoczny ekwipunek: -Plecak(Eventy/misje/wyprawy).
-Torba biodrowa. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... shi#p59104
- Multikonta: O.O
Re: Ryuji WT numero uno :D
Ukryty tekst
0 x
Towarzysz podróży •<~
•Imię: Burū
•Wielkość: 80 cm
...*Wąż ukrywający się przeważnie gdzieś na ciele Oshiego, owinięty wokół szyji przyjemnie syczy mu do ucha gdy krew niemal wisi w powietrzu. Złote spojrzenie pionowych źrenic, niebieskie łuski mieniące się w słońcu zielonym odcieniem. Chłopak nadał mu miano Burū... Było to pierwsze co przyszło do jego głowy, gdy ujrzał jak mały gad wydostaje się z rozciętych wnętrzności większej besti.*...
...*Wąż ukrywający się przeważnie gdzieś na ciele Oshiego, owinięty wokół szyji przyjemnie syczy mu do ucha gdy krew niemal wisi w powietrzu. Złote spojrzenie pionowych źrenic, niebieskie łuski mieniące się w słońcu zielonym odcieniem. Chłopak nadał mu miano Burū... Było to pierwsze co przyszło do jego głowy, gdy ujrzał jak mały gad wydostaje się z rozciętych wnętrzności większej besti.*...
Nie wiem jak z innymi WT ale wydaje mi się, że na upartego każdą technikę można pod coś podpiąć co już istnieje, a jak już to na pewno 90% coś czuje.
Doton Domu oczywiście, że się wzorowałem zwłaszcza jeżeli chodzi o statyski. Różnice zdecydowane jednak, tutaj nie zyskuje żadnych możliwości obronnych poza zwiększeniem szansy na wykonanie uniku.
Co do Akimichi to tutaj to delikatnie powiększenie/zmniejszeni dałem aby było widać kiedy używam techniki kiedy nie aby nie było aż trudno do ogarnięcia jak on to robi raz szybko raz wolno.
Co do argumentu z Iryo to skoro podpinam to pod Akimichi to również jak dla mnie Akimichi powinni mieć wymóg jakiegoś tam Iryo aby używać technik swoich. Też manipulują ciałem to samo doton domu zamienia skórę w kamień więc też tymi komórkami manipuluje dlatego każda modyfikacja ciała powinna mieć ten wymóg. Tak przynajmniej ja uważam po twoich słowach
Bronić się trzeba
Doton Domu oczywiście, że się wzorowałem zwłaszcza jeżeli chodzi o statyski. Różnice zdecydowane jednak, tutaj nie zyskuje żadnych możliwości obronnych poza zwiększeniem szansy na wykonanie uniku.
Co do Akimichi to tutaj to delikatnie powiększenie/zmniejszeni dałem aby było widać kiedy używam techniki kiedy nie aby nie było aż trudno do ogarnięcia jak on to robi raz szybko raz wolno.
Co do argumentu z Iryo to skoro podpinam to pod Akimichi to również jak dla mnie Akimichi powinni mieć wymóg jakiegoś tam Iryo aby używać technik swoich. Też manipulują ciałem to samo doton domu zamienia skórę w kamień więc też tymi komórkami manipuluje dlatego każda modyfikacja ciała powinna mieć ten wymóg. Tak przynajmniej ja uważam po twoich słowach

Bronić się trzeba

0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Chyba sobie sam strzelam w kolano bo teraz mi się przypomniało o niej i sprawdziłem, ale w technikach Doton jest technika, która zwiększa oraz zmniejsza ciężar nie tylko swoje ciała ale i przedmiotów. Jak dla mnie z dotonem to nie ma nic wspólnego ale należy do niej w mandze/anime więc to zostawiam bo bez szans. Na dodatek nie wymaga, modyfikacji ciał, nie wymaga bycia w Akimichi. Na dodatek tylko dodaje nie zabiera nic. Nie jest niestety opisane ile co i jak daje plus w statystykach więc ciężko mi się odnieść. Próbuje tym obalić wymóg Akimichi/Iryo/Zabieg.
Mam spore wątpliwości czy się uda mi obronić ale będę walczyć.
Niestety jest to Kin xD
Mam spore wątpliwości czy się uda mi obronić ale będę walczyć.
Niestety jest to Kin xD
- Nazwa
- Doton: Kajūgan no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Należy dotknąć celu
- Opis Jedno z najbardziej tajemnych Jutsu Dotonu. Polega ono na zwiększeniu wagi danego stworzenia/przedmiotu/czegokolwiek maksymalnie o 50%. Zastosowań tej techniki jest mnóstwo - można zwiększać swój ciężar, aby niszczyć więcej, pomnażać możliwości tworzonych przez nas barier. Krótko mówiąc, perfekcyjne Jutsu, jeśli chodzi o ułatwienie sobie walki.
- Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieją jedynie 2 sztuki zawierające tę wiedzę.
- Nazwa
- Doton: Keijūgan no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Należy dotknąć celu
- Opis Przeciwieństwo techniki opisanej powyżej. To Jutsu umożliwia nam zmniejszenie wagi jakiegoś przedmiotu, albo stworzenia aż o 50%. Dzięki temu można ułatwić sobie dźwiganie danych przedmiotów, albo zwiększyć swoją szybkość. Umożliwia to niezłe kombinacje podczas walki.
- Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieją jedynie 2 sztuki zawierające tę wiedzę.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- Oshi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: -Niebieskie włosy.
-Całe ciało pokryte tatuażem w motywach lasu.
-Zlote oczy.
-Wakizashi na plecach, przy pasie.
-Czerwony płaszcz, przewiązany w pasie rękawami.
-Typowe sandały do połowy łydek.
-Bandaże na dłoniach, sięgające do samych łokci. - Widoczny ekwipunek: -Plecak(Eventy/misje/wyprawy).
-Torba biodrowa. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... shi#p59104
- Multikonta: O.O
Ukryty tekst
0 x
Towarzysz podróży •<~
•Imię: Burū
- Misae
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=68018#p68018
- GG/Discord: Misae#1695
Też jestem na nie. Ta technika to kinjutsu z Dotonu z lekkim dodatkiem Akimichi.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości