Trzymak

Moderator: Souei

Sora

Trzymak

Post autor: Sora »

Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Objętość postaci równa objętości 650
Opis Prosta technika polegająca na "zablokowaniu" znajdujących się wewnątrz ciała przedmiotów. Nici znajdujące się wewnątrz owijają szczelnie przedmioty, sprawiając, że te nie mają ani milimetra luzu, jednym słowem są unieruchomione. Za każdym razem, gdy chcemy "zablokować", bądź "odblokować" przedmioty, tak by można było je wyjąć, bądź wykonać jakąkolwiek związaną z nimi akcje, należy zapłacić koszt techniki. Nie trzeba uwalniać wszystkich przedmiotów na raz. Koszt odnosi się do dowolnej ilości przedmiotów, lecz za każdym razem, gdy chcemy zmienić "status" chociażby jednej sztuki musimy zapłacić koszt techniki.
Link do tematu postaci
KLIK!

Nie wiem czy takie spojrzenie na tę technikę jest odpowiednie, jeśli koszt za turę "jest obowiązkowy", edytuje ją pod tym kątem zmniejszając jednocześnie koszt do kosztu reberu. Ewentualnie jeśli ta wersja jest "poprawna" wolałbym zwiększyć rangę oraz koszty do tych rangi C
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Trzymak

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Sora

Wydawało mi się że pojemność będzie potrzebna xD W takim razie wersja bez niej
Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Brak
Opis Prosta technika polegająca na "zablokowaniu" znajdujących się wewnątrz ciała przedmiotów. Nici znajdujące się wewnątrz owijają szczelnie przedmioty, sprawiając, że te nie mają ani milimetra luzu, jednym słowem są unieruchomione. Za każdym razem, gdy chcemy "zablokować", bądź "odblokować" przedmioty, tak by można było je wyjąć, bądź wykonać jakąkolwiek związaną z nimi akcje, należy zapłacić koszt techniki. Nie trzeba uwalniać wszystkich przedmiotów na raz. Koszt odnosi się do dowolnej ilości przedmiotów, lecz za każdym razem, gdy chcemy zmienić "status" chociażby jednej sztuki musimy zapłacić koszt techniki.
Link do tematu postaci
KLIK!

Nie wiem czy takie spojrzenie na tę technikę jest odpowiednie, jeśli koszt za turę "jest obowiązkowy", edytuje ją pod tym kątem zmniejszając jednocześnie koszt do kosztu reberu. Ewentualnie jeśli ta wersja jest "poprawna" wolałbym zwiększyć rangę oraz koszty do tych rangi C
0 x
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

1. Ograniczyłbym chowanie przedmiotów tylko do korpusu, żeby nie komplikować zabawy.
2. Przedmiot musi się zmieścić w wymiarach 60x40x20 cm - wielkość korpusu.
3. Nie wiem co zrobić z ostrą bronią, której dociśnięcie do nici może spowodować ich przecięcie przy takim naciskaniu o jakim piszesz.
4. może być koszt reberu D.
0 x
Sora

Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1
Dodatkowe
Przedmioty, mogą mieć wymiary maksymalnie 60x40x20 cm, można je chować jedynie w korpusie
Link do tematu postaci
KLIK!
Zmieniłem tak jak pisałeś, co do nacisku, właściwie po rozmowie w kuźni tak technika jest po to, by coś się stało, broń ostra, czy nie jest po prostu całkowicie unieruchomiona, a nie mogąc nawet drgnąć raczej nie przetnie nici, przynajmniej tak mi się wydaje.
Edit1: Pytanie co w przypadku, gdy używając reberu chce "przesunąć" przykładowo kunai do przedramienia i dopiero z niego wystrzelić? Czy jest to możliwe, czy nie ma większego znaczenia?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Sora

Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1 (na turę)
Dodatkowe
Opis Prosta technika polegająca na "zablokowaniu" znajdujących się wewnątrz ciała przedmiotów. Nici znajdujące się wewnątrz owijają szczelnie przedmioty, sprawiając, że te nie mają ani milimetra luzu, jednym słowem są unieruchomione. Za każdym razem, gdy chcemy "zablokować", bądź "odblokować" przedmioty, tak by można było je wyjąć, bądź wykonać jakąkolwiek związaną z nimi akcje, należy zapłacić koszt techniki. Istnieje również możliwość trzymania przedmiotów luzem, jednak, aby w momencie otrzymania ciosu przedmioty nie zraniły postaci, należy aktywować technikę przed nim.
Link do tematu postaci
KLIK!
Zamiast się rozpisywać po prostu dodałem do techniki wiersz z opisem jak moim zdaniem mogłoby to wyglądać.
, zmieniłem nieco opis i dorzuciłem taki dopisek, żeby nie musieć w każdym poście podczas fabuły płacić kosztu.
0 x
Rindou Arashi

Poprawiłem trochę opis na końcu i usunąłem ci zbędny znacznik bo był nie otwarty.

Rozumiem, że 200 pojemności to jest maks jaki zmieścisz w sobie?

Teraz według mnie wygląda okej. Mógłbym to zaakceptować.
0 x
Sora

Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Dodatkowe
Opis Prosta technika polegająca na "zablokowaniu" znajdujących się wewnątrz ciała przedmiotów. Nici znajdujące się wewnątrz owijają szczelnie przedmioty, sprawiając, że te nie mają ani milimetra luzu, jednym słowem są unieruchomione. Za każdym razem, gdy chcemy "zablokować", bądź "odblokować" przedmioty, tak by można było je wyjąć, bądź wykonać jakąkolwiek związaną z nimi akcje, należy zapłacić koszt techniki. Istnieje również możliwość trzymania przedmiotów luzem, jednak, aby w momencie otrzymania ciosu przedmioty nie zraniły postaci, należy aktywować technikę przed nim.
Link do tematu postaci
KLIK!
Dzięki bo nie zauważyłem, ale teraz wpadłem że potrzeba jednej drobnej zmiany, zamiast wartości dać widełki, tak jak teraz o/ Tak 200 to maks
0 x
Rindou Arashi

Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Oshi
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: -Niebieskie włosy.
-Całe ciało pokryte tatuażem w motywach lasu.
-Zlote oczy.
-Wakizashi na plecach, przy pasie.
-Czerwony płaszcz, przewiązany w pasie rękawami.
-Typowe sandały do połowy łydek.
-Bandaże na dłoniach, sięgające do samych łokci.
Widoczny ekwipunek: -Plecak(Eventy/misje/wyprawy).
-Torba biodrowa.
Multikonta: O.O

Post autor: Oshi »

Ukryty tekst
0 x
Towarzysz podróży •<~

Obrazek
•Imię: Burū
•Wielkość: 80 cm
...*Wąż ukrywający się przeważnie gdzieś na ciele Oshiego, owinięty wokół szyji przyjemnie syczy mu do ucha gdy krew niemal wisi w powietrzu. Złote spojrzenie pionowych źrenic, niebieskie łuski mieniące się w słońcu zielonym odcieniem. Chłopak nadał mu miano Burū... Było to pierwsze co przyszło do jego głowy, gdy ujrzał jak mały gad wydostaje się z rozciętych wnętrzności większej besti.*...
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Sora

Nazwa
Kīpu
Dziedzina
Klanowe
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Dodatkowe
Link do tematu postaci
KLIK!
Nie tylko tobie, już nie brakuje, coś mi się właśnie nie zgadzało jak pisałem, już wiem co xD
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości