#drugiewt #podejrzewamzenieostatnie

Moderator: Souei

Satoshi

#drugiewt #podejrzewamzenieostatnie

Post autor: Satoshi »

Nazwa
Futton: Keijō
Ranga
C
Pieczęci
N/D
Zasięg Max.
N/D
Koszt
C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% | Naprawa: C: 5% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 1%
Dodatkowe
Futton C, Kontrola chakry C
Opis Technika umożliwiająca tworzenie różnorakich kształtów i form stałych z Futtonu. Wymagana jest oczywiście wysoka kontrola chakry i opanowanie Futtonu. Za pomocą jutsu można stworzyć broń, narzędzia, a nawet większe kształty. Powstałe narzędzia posiadają jednak kilka cech szczególnych. Przede wszystkim, mają charakterystyczną, szmaragdową barwę. Poza tym w każdym momencie można zamienić je w ciecz, przez co mogą w łatwy sposób zaskoczyć przeciwnika.
Tworzenie przedmiotów polega na wydmuchiwaniu klasycznego Futtonu, przy tym obniżając jego temperaturę. W całym tym zjawisku zachodzi sublimacja, która wytwarza stałą formę tego żywiołu. Przedmiot ten utwardza się na czas kilku tur [opisane poniżej]. Wykonanie techniki zajmuje około połowy tury, przez co użytkownik nie może wykonać podczas niej innych specjalnych manewrów.
Wytrzymałość broni jest porównywalna do lodu klanu Yuki [Wytrzymały na tyle, żeby ze zwykłą bronią walczyć, ale nie aż tak, żeby artefaktom dorównać]. Jeżeli siła władającego nie odbiega specjalnie od przeciwnika [25 różnicy na plus/minus] to starcie narzędzi nie będzie mieć destruktywnych warunków dla Futtonowej. Jeżeli różnica jest większa [na minus] to po paru zderzeniach broń niestety jest zniszczona, niezdolna do użytku.
Przy jednoczesnym korzystaniu z Futton no Jutsu i znajdowaniu się we mgle broń można odnowić za połowę kosztu techniki.
Technika ma jedną zasadniczą wadę. Twory istnieją jedynie na czas korzystania z Futton no Jutsu, a jeżeli użytkownik go nie podtrzymuje, to "topnieją" i ulatniają się w przeciągu 3 tur.
Link do tematu: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 9111#p9111
0 x
Sekki

Re: #drugiewt #podejrzewamzenieostatnie

Post autor: Sekki »

W takim razie z Futtonu rangi D, który jest zwyczajnym wrzątkiem, chcesz stworzyć jakiś przedmiot?
Jak bardzo będzie wytrzymały?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Na pewno koszty techniki D + koszty Futton no jutsu. Czemu? No bo gdyby tak nie było, to na pewno inne techniki też mogłyby być na samych pasywkach, przykład WT Inu. Gdzie reszta modów chce większych kosztów.
No i jak na teraz tyle, choć jeszcze coś mnie trapi, no ale to później.
0 x
Sekki

Przejrzałem pół internetu, i mogę z czystym sumieniem stwierdzić że Futton, w a&m Naruto, to nie kwas.

Han nosi specjalny Pancerz Pary (蒸気の鎧, Jōki no Yoroi) obejmujący całe ciało. Pancerz ten zawiera na plecach piec, gdzie produkowana jest para. Pancerz może zwiększyć uwalnianie pary, dzięki czemu zwykłe kopnięcie może gwałtownie odrzucić przeciwnika do tyłu.

Futton: Kairiki Musō

Użytkownik zwiększa temperaturę czakry aż do Punktu Wrzenia (沸點, futten), generując duże ilości pary wodnej i odparowując wodę lub lód w bezpośrednim kontakcie z ciałem. Ciśnienie wynikające z emitowanej pary może być następnie wykorzystane do zwiększenia siły ataków fizycznych, dając użytkownikowi Niezrównaną Nadludzką Siłę (怪力無双, Kairiki Musō). Ilość siły jest proporcjonalna do ilości uwolnionej pary, ponieważ wykorzystanie większej ilości pary tworzy wieksze ciśnienie. Pod wpływem ciśnienia można zwiększyć nie tylko wytrzymałość, ale również szybkość.

Ah... I z pary/kwasu masz zamiar zrobić sobie jakiś super przedmiot?
Według mnie, można najwyżej nałożyć powłokę z tego kwasu/pary.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Sekki

Ale to także jest Futton, w dodatku nie wiem czy tak to utwardzisz, bo Yōton był odpowiedzialny za lawę, nie Futton.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

No właśnie jedynie utwardzenie tego mnie mocno niepokoi, bo koszty itp to można ogarnąć...
Nie jest to natura chakry, którą można spokojnie manipulować, zbity kwas, no to kurewsko do mnie nie przemawia, a zwłaszcza że miałby wytrzymałość jak dane bronie. Ja jestem totalnie kurewsko na nie, choć jeśli przekonasz większość, to nie będę miał problemu z puszczeniem tego. Na ten moment dla samego tworu nie, co do kosztów...
Koszty tworzysz (płacisz chakre) + utrzymanie Futtonu (płacisz chakre) + Utrzymanie jej w stanie takim jak chcesz (płacisz chakre). Bo używasz chakry do zbicia chakry. Dalej sugeruje się techniką Inu, gdzie ona używa pasywki która tworzy burzę i z chakry (4%) na turę w jej przypadku powstawały by te twory z Rantonu, dokładnie podobna sytuacja. W tym, że tam ma jeszcze właśnie chakre na turę za sam twór co jest totalnym szitem xd
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Sekki

Yoshi, nie mieszaj w to swojej karyny, ona zrobiła sobie jakieś zwierzaczki, nie przedmiot.
Można zrobić tak, że tworzysz taki miecz jedną turę, i po trzech turach zamienia się w parę/kwas. Oczywiście nie przetrwa silnych uderzeń zanbato.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Sekki

UP, wszystko pasi.
+ Broń mógłbyś naprawiać podczas walki, za połowę koszta techniki.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Sekki

Ta, plus naprawa to połowa D.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

poprawione ^^
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości