- Nazwa
- Rērugan (z jap. Działo Szynowe)
- Dziedzina
- Raiton
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Baran → Wąż → Smok → Królik→ Szczur
- Zasięg
- W podstawie 30 metrów (celność).
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Dodatkowe Dodatkowy zasięg za kontrolę czakry: D: 5m, C: 10m, B: 15m, A: 20m, S: 25m, S+: 30m.
Dodatkowy zasięg za percepcję: Słaba: 5m, Mierna: 10m, Przeciętna: 15m, Ponadprzeciętna: 20m, Wielka: 25m, Monstrualna: 30m.
Technika ta wymaga małych metalowych przedmiotów nie przekraczających 2,5cm w każdym rozmiarze. Mogą to być monety, żetony czy kulki. - Opis Technika nastawiona na zasię, szybkość oraz penetrację. Z tego względu nie zadaje zbyt rozległych obrażeń przez co trzeba wykazać się precyzją by okazały się zabójcze. Dlatego też istotne dla tej techniki są percepcja, która pozwala lepiej wycelować oraz kontrola chakry, która wraz ze wzrostem pomaga lepiej poskramiać energię raitonu i posłać pocisk zgodnie z wolą. W tym wypadku osobę z z bardzo niskimi tymi atrybutami można przesadnie porównać do rewolwerowca z parkinsonem i problemem ze wzrokiem, a z wymaksowanymi do stabilnie ustawionego snajpera z laserowym celownikiem. Przechodząc jednak do przebiegi techniki to po złożenie pieczęci użytkownik koncentruje chakrę z elementem raitonu w palcu, by następnie nim uderzyć drobny metalowy przedmiot. Nie ma znaczenie czt będzie się on znajdować w powietrzu, czy też leżał na drugiej dłoni, itp. Po kontakcie palca z tym przedmiotem ładunek zostaje gwałtownie uwolniony i wprawia drobny metalowy przedmiot w ruch z gigantyczną prędkością. Bardzo mały rozmiar i absurdalna szybkość gwarantują sporą moc penetracji pozwalającą przebić na wylot nawet nie jednego człowieka. Za pędzącym pociskiem podąża też podmuch wiatru, lecz pozwala on tylko na przewrócenie zwykłej osoby.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Czas znowu coś wrzucić
Moderator: Souei
Czas znowu coś wrzucić
0 x
Re: Czas znowu coś wrzucić
Zastanawiam się czy to w ogóle jest osiągalne, chyba bardziej pasowało by mi to pod futon. Dodatkowo na pewno nie te zasięgi. 90 m Techniki B to trochę zbyt dużo. Nie podoba mi się uzależnienie zasięgu od percepcji, ta powinna pomagać ci trafić a nie zwiększać maksymalny zasięg na jaki możesz wystrzelić swój pocisk.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
O ile się nie mylę jest też technika z nielimitowanym zasięgiem na tej randze, no ale ten można obgadać. Co do podmuchu to chodziło o to że za rozpędzonym obiekcje zwykle ciągnie się jakiś podmuch, no ale przy tym rozmiarze rzeczywiście to może być mało istotne.
Tak jakby każda rana była śmiertelna.
Wiesz tu chyba zależało by od mg desek i w co trafi bo belka nośna zapewne by to zatrzymała.
Poza tym najwyraźniej cą już techniki C co najwyraźniej pozwalają się przebić na wylot a przynajmniej barwny opis to sugeruje.
Tak jakby każda rana była śmiertelna.
Wiesz tu chyba zależało by od mg desek i w co trafi bo belka nośna zapewne by to zatrzymała.
Poza tym najwyraźniej cą już techniki C co najwyraźniej pozwalają się przebić na wylot a przynajmniej barwny opis to sugeruje.
- Nazwa
- Hari Jigoku
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg Max.
- 20 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za dwadzieścia senbonów)
- Dodatkowe
- Wymaga znajomości Hari Jizo
- Opis Odmiana techniki Hari Jizo, w tym wypadku stricte ofensywna. Po utwardzeniu swoich włosów, użytkownik stroszy je i nastawia w kierunku, który sam wybierze. Następnie za pomocą chakry wystrzeliwuje je z ogromną prędkością. Dzięki tym czynnikom, ostre jak brzytwa i twarde jak stal igły z zastraszającą szybkością przeszywają ludzkie ciało, przechodząc przez nie jak ciepły nóż przez masło. Pomimo swojej ostrości, nie przebiją mocniejszych pancerzy, choćby zbroi.
0 x
No nie wiem czy jednorazowy strzał z "broni palnej" jest jakiś przekokszony na tle technik B...
1. Mogę wiedzieć czemu tylko 20? Techniki rangi B Raitonu typu wyceluj i strzel (pomijając te spamujące pociskami) mają co najmniej te 30m nawet te co mają kilka pocisków a tu mamy tylko 1.
2,3,4. Widzę że coś nie bardzo się tu lubi skalowania oraz usunięto całą argumentację od noście skalowania. Mógłbym prosić o jakieś głębsze uzasadnienie? Dla porównania mógłbym prosić o przedstawienie jak to się ma z szybkością bełtu wystrzelonego z kuszy?
1. Mogę wiedzieć czemu tylko 20? Techniki rangi B Raitonu typu wyceluj i strzel (pomijając te spamujące pociskami) mają co najmniej te 30m nawet te co mają kilka pocisków a tu mamy tylko 1.
- Nazwa
- Raiton: Denpō Sekka
- Pieczęci
- Królik→ Szczur→ Koń→ Baran
- Zasięg Max.
- 30 metrów
- Koszt
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Jutsu mogące zaskoczyć niejednego i jednocześnie doprowadzić do końca walki. Użytkownik składa odpowiednią sekwencje pieczęci, kumulując przy tym chakre w jednej z dłoni. Następnie po zakończeniu wykonywaniu znaków, ręka w której została zebrana niebieska energia musi dotknąć ziemi, a także mieć z nią styczność podczas, ponieważ kiedy tylko odłączymy dłoń od podłoża dostarczany Raiton do podłoża po prostu się rozejdzie. Po poprawnym wykonaniu pojawią się charakterystyczne wyładowania tuż przy dłoni użytkownika, następnie w przeciwnika zostaną skierowane cztery pioruny, który wyłonią się spod ziemi, zamykając jakby w szczelnej klatce ofiarę, cztery pioruny przypominają elektryczne filary. Wtem osoba pomiędzy doznaje porażenia przez wyładowania znajdujące się pomiędzy. Technika potrafi doprowadzić do paraliżu kończyn czy całego ciała, jak i również zabić jeśli trafi się na słabszego przeciwnika.
- Nazwa
- Raiton: Gian
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg Max.
- 30 metrów
- Koszt
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Bardzo dobra technika, mająca w sobie prawie wszystko czego oczekuje użytkownik Raitonu. Jutsu to bowiem nie wymaga pieczęci, co za tym idzie jest szybkie w swym tworzeniu. Przelanie chakry w odpowiednie miejsce, skutkujące wystrzeleniem z ust pioruna. Sama wiązka nie jest już tak szybka jak wykonanie, lecz niejeden nie potrafiłby uniknąć tej techniki. Otrzymanie tego uderzenia na ciało skutkować może poparzeniami, paraliżem, u słabszych przeciwników nawet śmiercią. Wiązkę można w delikatny sposób kontrolować, lecz nie sprawi to by technika odwróciła swój tor o 90 stopni. Wszystko dlatego że jest trudna do kontroli, lecz nawet najmniejsze odchylenie może mieć jakieś znaczenie.
2,3,4. Widzę że coś nie bardzo się tu lubi skalowania oraz usunięto całą argumentację od noście skalowania. Mógłbym prosić o jakieś głębsze uzasadnienie? Dla porównania mógłbym prosić o przedstawienie jak to się ma z szybkością bełtu wystrzelonego z kuszy?
0 x
1. Odniosę się do tej pierwszej a nie drugiej, gdyż mój pocisk to ciało stałe nie strumień wody skoro jesteśmy szczegółowi.
Podsumujmy: mają tą samą rangę, moja technika ma 5 pieczęci, Kaguya brak, do mojej techniki potrzebny jest przedmiot u Kaguya nie, ponadto strzelam 1 pociskiem a Kagyya 10 i mam mieć zasięg o 5 metrów krótszy.... Chyba mam prawo czuć się pokrzywdzony.
Mogę dopisać tę percepcję podobnie a nawet wymóg raitonu A o ile to znacznie podniesie ten zasięg.
4. Mimo wszystko trochę dziwne że przy 20m niebezpieczny a po 21m nawet oka nie zrani XD
Podsumujmy: mają tą samą rangę, moja technika ma 5 pieczęci, Kaguya brak, do mojej techniki potrzebny jest przedmiot u Kaguya nie, ponadto strzelam 1 pociskiem a Kagyya 10 i mam mieć zasięg o 5 metrów krótszy.... Chyba mam prawo czuć się pokrzywdzony.
Mogę dopisać tę percepcję podobnie a nawet wymóg raitonu A o ile to znacznie podniesie ten zasięg.
4. Mimo wszystko trochę dziwne że przy 20m niebezpieczny a po 21m nawet oka nie zrani XD
0 x
1. No dobra większą silniejszą penetrację mogę zrównoważyć z liczną pocisków ale:
a) Zapomniałeś dodać że "który zawsze ma pod ręką i chyba sam odrasta po użyciu techniki"
b) Ciągle zapominasz o braku pieczęci i tym że ma 5m dalszy zasięg, więc mimo wszystko nie widzę tu zbytniego wyrównania.
c) Skoro każesz mi się już tak wczytać w opis to zainteresował mnie pewien fragment "Trzeba też pamiętać, że im szybszy i silniejszy jest Kaguya, tym większe stają się możliwości pocisków." Czyli im większe ma staty tym technika ma większą siłę, czyli jakieś skalowanie ma co daje kolejną przewagę nad moją techniką.
Co do Hozuki bądźmy szczerzy strzelanie płynem a ciałem stałym to 2 różne rzeczy. By ciecz zachowała formę i nie rozpadła się w locie potrzeba znacznie większej mocy inaczej rozpyli się jak z psikawki na perfumy.
4. A ,jak inaczej mam interpretować to co napisałeś?
a) Zapomniałeś dodać że "który zawsze ma pod ręką i chyba sam odrasta po użyciu techniki"
b) Ciągle zapominasz o braku pieczęci i tym że ma 5m dalszy zasięg, więc mimo wszystko nie widzę tu zbytniego wyrównania.
c) Skoro każesz mi się już tak wczytać w opis to zainteresował mnie pewien fragment "Trzeba też pamiętać, że im szybszy i silniejszy jest Kaguya, tym większe stają się możliwości pocisków." Czyli im większe ma staty tym technika ma większą siłę, czyli jakieś skalowanie ma co daje kolejną przewagę nad moją techniką.
Co do Hozuki bądźmy szczerzy strzelanie płynem a ciałem stałym to 2 różne rzeczy. By ciecz zachowała formę i nie rozpadła się w locie potrzeba znacznie większej mocy inaczej rozpyli się jak z psikawki na perfumy.
4. A ,jak inaczej mam interpretować to co napisałeś?
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569