Największy problem dla mnie tutaj, jak czytam to po raz kolejny i znów, to właśnie to definiowanie pojemności tej pieczęci. No bo jak będziemy określać np. pojemność takich ramion jak w przykładzie z m&a?
Wg mnie technika powinna służyć do używania samego mechanizmu, który jest zdefiniowany raz i niezmienny, nie skalujący się z umiejętnościami postaci.
- Nazwa
- Senju Sōbu
- Pieczęci
- -
- Zasięg
- 100 metrów
- Koszt E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (pieczętowanie)
Odpieczętowanie : Impuls
- Wymagania
- Fūinjutsu B
- Opis Technika pozwala na zapieczętowanie elementów marionetki w niej samej. Po odpieczętowaniu przedmioty stają się integralną częścią kukiełki. Koszt ponoszony jest przy tworzeniu pieczęci, do odpieczętowania wystarczy sam impuls wysłany po nici chakry. Istotny jest fakt, że przy odpieczętowaniu przedmiotów o dużej wadze kukiełka może stracić na mobilności, a nawet zostać unieruchomiona. Dodatkowo pieczęć ta nie służy jako wyrzutnia broni miotanych. Prędkość odpieczętowywania dodatkowych elementów jest zadowalająca, lecz nie mają one takiego impetu, aby móc wystrzeliwać pociski.
Pieczęć wraz z przedmiotami należy umieścić w projekcie marionetki jako jego normalną część, gdzie jest ona wyceniana jako kolejny mechanizm.
Dodałem swój dopisek o utracie mobilności itd. Moim zdaniem powinno się to znaleźć tutaj, bo w opisie marionetki zwyczajnie nie ma na to dobrego miejsca, a tabelki marionetek i tak są już za duże.
Tak jak wspomniałem, nie robiłbym żadnej pojemności tej pieczęci, ponieważ służy ona do pieczętowania elementów marionetki, a nie broni czy traktowania tego jako schowka. Ergo, nie będziemy tu pieczętować przedmiotów ze sklepu o określonej objętości, lecz niekonwencjonalne rzeczy, które i tak nie mają jej zdefiniowanej. A wolałbym jednak, aby jedna pieczęć miała w sobie jedną konkretną rzecz i tyle. coś jak mechanizm tarczy chakry.