Megumi wraca z banicji

Moderator: Souei

Megumi Ishida

Megumi wraca z banicji

Post autor: Megumi Ishida »

Wygląd
https://scr.hu/am33zg
Nazwa
Kami no kari / Boskie cięcie
Pieczęci
Brak
Ranga
B
Dziedzina
Futon
Zasięg
25m
Koszt E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Dodatkowe
Posiadać miecz oraz dziedzinę Bukijutsu na S która dotyczy walki takowym.
Opis W czasach znamienitych szermierzy najlepsi z najlepszych potrafią dokonywać cudów przy pomocy swojego oręża. Technika dostępna tylko dla najzdolniejszych szermierzy, pozwalająca na połączenie natury czakry futonu z zabójczymi cięciami. Użytkownik przelewa energię do broni, a następnie wykonuje cięcie wystrzeliwując z broni ostry podmuch powietrza podobno troszkę do tego z Fūton: Shinkūha, tylko że cieszy i bardziej precyzyjny. Cięcie pozwala przeciąć, skały, ludzi, zbroje, bronie, a nawet i po części niektóre mniejsze statki. Ma właściwości penetracyjne. Istnieje możliwość włożenia mniejszej ilości czakry w technikę co pozwala na osiągnięcie wartości bardziej odpowiednich dla rangi C, to jest cięcie ciała i drzew. Istnieje również wariant włożenia większej ilości czakry która umożliwia zadawanie o wiele silniejszych obrażeń.
Dodatkowe Technika pozwala zadać słabsze cięcie o zasięgu 15m za koszt techniki rangi C oraz silniejsze za koszty jak technika rangi A o zasięgu 40m. (Wymaga futonu na A)
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Megumi wraca z banicji

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Megumi Ishida

Znaczy, to jest widoczne, nawet bez sensora. Nawet techniki futonu widać bo ,,wprawne oko może zauważyć zawirowania powietrza" Zwiększa powierzchnię tnącą to fakt, ale po pierwsze utrzymuje się pewien czas, a po drugie jako technika A ma też swoją siłę. Dlatego shurikenami tnie się kamienie. A ja tylko przedłużam broń. Ale ja bym mógł nawet optować za zmianą na np 10m, ale w momencie kiedy damy więcej czakry to żeby się zwiększało troszkę.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Megumi Ishida

Zmieniłem,
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Megumi Ishida

Faktycznie, dziedzina lepsza tutaj to ninjutsu. Bo de facto nie wymaga to jakiś umiejętności do walki mieczem zbytnich. Dodam jako wymóg otwartą dziedzinę futonu. Opis do poprawy idzie oczywiście. Nie chodziło mi w zamyśle o magiczne cięcia omijające bloki. To ma być technika pozwalająca zadać mieczem na większa odległość. Ninjutsu i KC bo dochodzi tutaj operowanie kształtem czakry, tak by przekazywała siłę uderzenia oraz ewentualnie ją wzmacniała i futon tworzący ,,ostrze" które ma uderzyć.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Megumi Ishida

1. Ale jest kilka technika na forum które wymagają jakiejś otwartej dziedziny po za tą do której należą. Ale wydaje mi się, że to bardziej ninjutsu, ponieważ futon to cięcia wiatrem, a tutaj chodzi o zrobienie pewnej stałej formy.
2. Zwiększę rangę do B.
3. Słuszna uwaga
4/5/6 No bo zwiększyłem koszta i dodałem dziedzinę nową. Ale skoro teraz jak podniosę rangę zwiększając koszta do B,to można dać troszkę więcej niż 2 razy miecza? Np. 6m. Oraz zrobić że w podstawowej wersji już jest przelicznik x2 siły? No bo technika po kosztach B która zwiększa zasięg cięcia o 1,5 metra bez innych właściwości to troszkę słabo co nie? Jeśli zrobimy tak jak mówisz że podpiąć to pod czakra flow, to tak wtedy widać na całym mieczu czakrę. Inne tego typu techniki zwiększają obrażenia miecza, a moja by zwiększała zasięg i dodała bonus do siły. I tak jej słabością jest to że można ją zablokować zwyczajną bronią, w momencie kiedy takie hien to po prostu przetnie broń przeciwnika jeśli tamten nie będzie miał odpowiedniej kontry w postaci techniki lub znacznie większej siły do odepchnięcia broni.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Megumi Ishida

Zanbato ma ostrze 150cm, ale w domyśle technika pod rzeczy mniejsze. Czas formowania to może sekunda lub dwie. Nie miałem w zamyśle robić takiej techniki jak opisałeś./// A co do dziedziny to Futon tworzy cięcie powietrza, na przykład
Nazwa
Fūton: Senmōfū
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
15 metrów
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Dodatkowe
Wymaga posiadania dwóch broni z długimi ostrzami
Opis Użytkownik musi posiadać minimum dwa długie ostrza - najlepiej miecze. Technika polega na naładowaniu mieczy chakrą Fūtonu, a następnie wyprowadzeniu cięcia krzyżowego. Jutsu przypomina nieco Gōkūhō, lecz z kilkoma znaczącymi różnicami. Po pierwsze, podmuchy są zdecydowanie silniejsze i ostrzejsze - technika jest w stanie pociąć przeciwnika na drobne kawałki, jeżeli tylko zdoła trafić bezpośrednio. Po drugie jej koszt jest znacząco większy.
a ja przedłużam broń, i to jest główny zamysł. Znaczy można dorzucić wymóg tak jak mówiłem że trzeba znać dziedzinę futonu, ale nie podpiął bym tego w całości pod nią. Hien zwiększa tylko kilka cm, ale głównym jej celem jest znaczne zwiększenie penetrowalności, czego moja technika nie robi. Hien zwiększa dmg i troszkę długość moja technik zwiększa długość i troszkę dmg.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości