Świąteczna Technika :D

Moderator: Souei

Rindou Arashi

Świąteczna Technika :D

Post autor: Rindou Arashi »

Nazwa
Kumoryu
Zasięg
Długość żyłki
Specjalizacja
Linki, Supūru
Opis Styl walki bazujący na Percepcji oraz Szybkości. Dzięki niemu użytkownik szkoli się w walce specjalistyczną bronią Marionetkarzy - Supūru. Jest to zbiór technik pozwalający na szybkie zwijanie oraz rozwijanie żyłki z mechanizmu oraz wyprowadzanie akcji ofensywnych czy też defensywnych. Głównie korzysta się z pętli, jednak zaawansowani użytkownicy są w stanie formować bardziej złożone kształty.
Styl pozwala na kontrolę do dziesięciu żyłek jednocześnie. Precyzję oraz szybkość zapewnia nić chakry, którą marionetkarz oplata każdą ze stalowych linek.
Właściwości Użytkownik tego stylu zyskuje na szybkości żyłek oraz precyzji przy kontroli ich większej ilości.
Wymagania
Znajomość techniki: Chakura no Ito
Link do tematu postaci
KLIK!
Nie wiem czy techniki stylu mam wrzucać osobno po tym jak omówimy sam styl czy od razu tutaj.

EDIT1 : Wyjustowałem Tekst w technice.
EDIT2 : Poprawiłem kilka błędów w opisie.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Re: Świąteczna Technika :D

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Rindou Arashi

Chciałem zacząć od broni to powiedzieli mi, żebym najpierw stworzył styl a potem dogadamy broń. Zdecydujcie się kappa
Broń znajduje się w Kuźni, gdzie grzecznie czeka na opracowanie stylu :D
0 x
Chise

Post autor: Chise »

Problem jest taki, że modzi technik =/= modzi kuźni. Co z tego wynika, np ja nie mam pojęcia co jest tam wrzucone xD
0 x
Rindou Arashi

W takim razie przepraszam i już tłumaczę tak mniej więcej. Nie będę wrzucał tabelki bo to się będzie zapewne jeszcze zmieniać, jednak przedstawię sam zamysł.

Supuru jest to broń złożona z 2 elementów. Noszonej z tyłu bioder szpuli z żyłkami oraz rękawic do których zamontowane są końcówki żyłek. Razem mają także system szybkiego zwijania i rozwijania tej linki. Jak ktoś oglądał Akame ga Kill to na pewno wie o czym mówię.
Styl ma opierać się na precyzyjnym manipulowaniu tą rozpędzoną żyłką, która dzięki swojej prędkości staje się bardzo ostra, dlatego też styl podnosi percepcję i szybkość ataku, oddając wytrenowanie w precyzyjnym sterowaniu oraz szybkości tej broni.

Kilka Gifów jak by miało to wyglądać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Yami: Wiem, że nie zrobię włóczni, nawet nie zamierzam :D
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Chise

Post autor: Chise »

Yyyy.. Aż mnie przytkało z tymi nićmi Ayatsuri xD Skoro klanowymi nićmi nic się nie zdziała.. To może wspomożenie się technikami Nin. Na randze C jest technika która pozwala kontrolować bandaże - może warto pomyśleć o czym z żyłkami opartym na podobnym mechanizmie co ta technika?
Ogólnie rzecz ujmując, kontrola łańcuchów, żyłek, lin itp podpada pod Chen, choć nie jest niemożliwe zrobienie własnego stylu opierając się na jakieś odmianie Chen. Jednak trzeba mieć do tego podstawy, a skoro chłopaki mówią, że na klanowych to nie zadziała..
0 x
Rindou Arashi

Dobra, wrócę do tego za jakiś czas jak przemyślę jak to sensownie zmontować na tutejszej mechanice. Póki co prosiłbym o przeniesienie gdzieś aby nie blokowało mi miejsc w dziale :D

EDIT: Broń z kuźni także można póki co zarchiwizować.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości