Hagane Kariganebone

Moderator: Souei

Kaien

Hagane Kariganebone

Post autor: Kaien »

Obrazek
Nazwa Jutsu: Hagane Kariganebone
Dziedzina: Klanowe, Kaguya
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Zasięg rzutu gotowym produktem.
Koszt chakry: E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%.
Opis: Technika polegająca na tym, że Kaguya wyciąga ręce za siebie, sięgając dłońmi do swoich łopatek i wyciągnięciu ich w formie lekko spłaszczonych kościanych dysków. Dyski te posiadają wytrzymałość równą normalnym kościom na danej randze dziedziny klanowej Kaguya. Są spłaszczone, mają krawędzie ostre jak żyletki, więc są ostrzejsze nawet od shurikenów. Dodatkową zaletą tych dysków jest ich waga - są lekkie, mają opływowy kształt i są 'pełne' przez co latają nawet lepiej niż shuriken. Takim dyskiem jest też łatwiej rzucić, jak ringo.

Uwagi: Prędkość tworzenia kości łopatki i modyfikacji do kształtu takiego dysku jest uzależnione od rangi dziedziny klanowej Kaguya. Na C wymaga to powolniejszego wyciągania i skupienia, z rangą prędkość 'tworzenia' tych tworów rośnie.
Link do tematu postaci:http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=508
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Re: Hagane Kariganebone

Post autor: Rokuramen Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Sekki

Post autor: Sekki »

Również akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Nie mam przeciwwskazań. Akceptuje.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Dwie rzeczy:
1. Koszt chakry na technike rangi C jest za mały... Technika rangi D = "E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%", więc technika rangi C = E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%.
2. Powiedz mi jak chcesz zrobić z łopatki dysk? https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Scap ... mbered.png Łopatka wygląda tak... A Ty masz zamiar ją spłaszczyć i zaokrąglić. Kaguya może modyfikować swoje kości to fakt. Jednak tutaj jest pewien problem. Bo albo będziesz długo wykonywał modyfikacje w dysk lub damy minimalną rangę w klanówce na B.
0 x
Kaien

Nie przyjmuje twoich ograniczeń ani uwag. Czekam na dalszą ocene :)

Kosztów zbijać nie musze. Na C są takie koszty jak podałeś, ale są techniki które kosztów nie mają. Nie rozumiem po co wzorować się na innych kosztach. Trzeba patrzeć na techniki rozdzielnie. To są dwa talerze. Nic więcej. Na standardzie C mam kilkanaście kości z ciała, które zamieniają się w ostrza. Gdzie logika bym za dwa talerze płacił tyle co za nie?

Druga sprawa, modyfikacja kości : Pokazałeś łopatkę. Jest zaokrąglona z jednej strony. Prawie całkowicie do półkola. Z drugiej strony można robic to samo. Jak juz rzucasz obrazkami to powiem ci tak:
Obrazek
To jest kość. A teraz wejdz sobie na elementarną technike D Kaguya. Z TEJ KOŚCI wyrasta OSTRZE.
Skoro wyrastające ostrze jest takie, jak w mieczu, a pojawia sie niemal blyskawicznie, nie rozumiem czemu zaokrąglenie półokrągłej kości ma być 'Długie w modyfikacji albo na klanowej B'.

Ogólnie... No cóż, uwagi do mnie nie trafiają.
0 x
Teien

Koszt chakry... Za 8% na C chcesz robić dwa dyski, które będą ucinać łby? No to fajnie... To są jak dla mnie zbyt małe koszty chakry, no ale to dla mnie. "E: 20% | D: 15% | C: 11% | B: 6% | A: 3% | S: 2% | S+: 2%." Chcesz mieć małą zbrojownie zawsze przy sobie, rozumiem.
Czemu dłużej no bo Kimimaro czy jak tam się nazywał miał klanówkę na S raczej... Więc dlatego właśnie u niego robiło się to instantowo. Wymaganie klanówka na B i robi się tak jak robi... + dorobienie drugiej połowy dysku i spłaszczenie tego by przypominało dysk bez większych wypukleń.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

W sprawie kosztów popieram Yoshiego.
Wydaje mi się, że Natsu również skoro w pierwszym poście wspomniał o poprawności kosztów.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Koszty mogę przyjąć, ale w takim razie proszę o oddalenie drugiego 'ale'.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Zmiany wprowadzone.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Dobra, uwaga przyjęta.
Akceptuję.
0 x
Teien

Więc akcept i mój. Jutro rano przeniosę jeśli nikt nie będzie już miał "ale".
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości