Kukiełki a Raikō Kenka

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Rindou Arashi

Kukiełki a Raikō Kenka

Post autor: Rindou Arashi »

Mam takie drobne pytanie, otóż wg tematu klanowego, od rangi B Fuinjutsu mogę pieczętować w małych zwojach kukiełki. Plakietki z techniki Raikō Kenka liczone są jako małe zwoje, czy oznacza to, że mogę w nich pieczętować kukiełki??

Techniki:
Nazwa
Kugutsu no Fūin
Pieczęci
Brak
Zasięg Max.
Bezpośredni
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (pieczętowanie)
Dodatkowe
Znajomość techniki Fūin no Jutsu (Fūinjutsu ranga D)
Opis Rozwinięcie techniki Fūin no Jutsu używane przez marionetkarzy. Jutsu pozwala zapieczętować dowolną kukłę w zwoju. Proces pieczętowania wymaga chwili skupienia, podczas której na zwoju pojawia się specjalna formuła pieczętowania. Następnym krokiem jest przelanie chakry do pieczęci i kukiełki jednocześnie, czego efektem jest zniknięcie marionetki oraz pojawienie się na zwoju napisu oznaczającego nazwę zapieczętowanego tworu. By go odpieczętować wystarczy odsłonić ten napis. Rozmiary zwojów, w których można zapieczętować marionetki zależą od poziomu zaawansowania kuglarza w sztuce fuuinjutsu (Ranga D - duży zwój, Ranga C - średni zwój, Ranga B - mały zwój).
Nazwa
Kuchiyose: Raikō Kenka
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt Stworzenie pieczęci: E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+ 3%
Odpieczętowanie - brak
Dodatkowe Plakietka większa niż 8cm na 8cm lub inny podobny przedmiot do pieczętowania
Opis Technika polega na stworzeniu małej pieczęci na metalowej plakietce czy innym nośniku, którego wymiary nie mogą być mniejsze niż sama pieczęć, dzięki czemu uzyskujemy mały schowek o pojemności małego zwoju (uwzględnia się przeliczniki za rangę Fuuin). W pieczęci, za pomocą podstawowej techniki Fuuin no Jutsu, możemy zapieczętować broń i niewielkie przedmioty, o ile nie przekraczają wagi Fūin 40. Żeby odpieczętować przedmioty, należy przyłożyć rękę do plakietki, a te pojawiają się w przykładanej dłoni, przy czym dokładna pozycja jest zależna od użytkownika. Przykładowo można przyzwać małe shurikeny pomiędzy palcami, żeby te były od razu gotowe do rzutu.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Kukiełki a Raikō Kenka

Post autor: Ichirou »

Wydaje mi się, że nie. Raikō Kenka służy do pieczętowania mniejszych przedmiotów o objętości fuuin maks. 40. Chyba, że kukiełka będzie faktycznie na tyle mała.
A i przy okazji to można byłoby w opisie Raikō Kenka zmienić wage fuuin na objętość, bo zostało ze starego systemu.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

No rejczel, że nie można. Mały zwój na randze B fuinjutsu ma 300 jednostek objętości, Raiko Kenka 40. No jakbyś nie wiem jak upychał, to się nie zmieści.
@ Ichir
Poprawione
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

W gwoli ścisłości to Raiko Kenka ma pojemność małego zwoju a nie 40, największy jednak przedmiot jaki można tam wsadzić to właśnie ten o objętości 40. Flies away.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości