Uporządkowanie KP
Uporządkowanie KP
PROBLEM Wszystkie KP wrzucone luzem w jeden dział. Wygląda to troszkę niechlujnie i ciężko jest znaleźć jakiegoś gracza chociażby ze swojego klanu. Poza tym w wielu KP brakuje nazwisk przez co jeszcze ciężej się połapać kto kim gra.
ROZWIĄZANIE Podzielić KP na krainy/klany/jakoś tak żeby można było sprawnie jakąś KP odszukać.
DODATKOWE UWAGI Przy okazji nie będzie tak ciężko namierzyć kto już od dawna nie gra i tylko zajmuje miejsce w klanie.
ROZWIĄZANIE Podzielić KP na krainy/klany/jakoś tak żeby można było sprawnie jakąś KP odszukać.
DODATKOWE UWAGI Przy okazji nie będzie tak ciężko namierzyć kto już od dawna nie gra i tylko zajmuje miejsce w klanie.
0 x
Re: Uporządkowanie KP
Taak, sama nad tym myślałam, chociaż może nie na klany. Na krainy? Nadal sporo subfor się robi.
0 x
- Sagisa
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem - Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 998#p49998
Podział wg krain by wystarczył, klany/prowincje to już by się za bardzo rozdrabniało. I dodatkowy dział a'la Archiwum dla starych KP z podziałem na martwe i porzucone postaci? Też by się przydało. Jakby ktoś chciał wrócić do gry, to nie będzie się przekopywał przez miliardy tematów tylko zajrzy do tych nieaktywnych i już o/
Pomysł z uszeregowaniem spisu KP jak najbardziej na plus \o/ Popieram! \o/
Pomysł z uszeregowaniem spisu KP jak najbardziej na plus \o/ Popieram! \o/
0 x

- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Jestem jak najbardziej za rozwiązaniem. Zrobić podział na krainy, i pod podział na klany. - Koalcia ma racje. drugi niepotrzebny
0 x
Jestem na mocne NIE co do podziału jeszcze na klany, bez przesady, milion klikania w podfora. Poza tym niektórzy chowają swoje klany.
0 x
- Kisho
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Wyrzutek D
- Krótki wygląd: Długie brązowo-blond włosy, błękitne oczy, jasna karnacja, czarne spodnie, czerwono-czarna bluza i jasnobrązowy bezrękawnik z kominem
- Widoczny ekwipunek: kabura na broń (na prawym udzie) i torba (na lewym pośladku)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 523#p38523
Nie prościej zabronić uhidów w pierwszej części KP? Ja rozumiem, że znalezienie rodaka, może być problematyczne jeśli w KP chowa się informacje odnoście pochodzenia (Tak, mnie także to irytuje... Już nie wspominając o ukrywaniu znaków szczególnych, co jest po prostu śmieszne), ale graczy nie jest nie wiadomo jak wielu, a i są kolorki po których da się dojść (w przybliżeniu), kto jest kim.
Także jestem na nie. Nie mam nic przeciwko, ale na co to komu?
Także jestem na nie. Nie mam nic przeciwko, ale na co to komu?
0 x

A nie prościej byłoby po prostu dorobić nazwiska w każdym KP i zrobić jeden temat z odnośnikami
W stylu:
_______________-
A
B
C
...
K
1. Kami Shin
2. Ktośtam cośtam
3. Ktośtam cośtam2
L
Robienie kolejnych zakładek jest bez sensu, jedynie setka klikań przy szukaniu KP, a jeszcze nie pamiętasz, czy gość z Sharinganem nie był wyrzutkiem i nie zaczynał w Cesarstwie, a ten bezklan to w sumie może przyszedł z Sakai, a może z Antai, a tak właściwie to sam nie wiem, ale jest gdzieś i trzeba go znaleźć. To wprowadzi jedynie nieporządek.
Poza tym: tak naprawdę to PO CO to porządkować? Jest ku temu jakiś powód inny niż "bo nieładnie wygląda"?
Jestem na NIE.
W stylu:
_______________-
A
B
C
...
K
1. Kami Shin
2. Ktośtam cośtam
3. Ktośtam cośtam2
L
Robienie kolejnych zakładek jest bez sensu, jedynie setka klikań przy szukaniu KP, a jeszcze nie pamiętasz, czy gość z Sharinganem nie był wyrzutkiem i nie zaczynał w Cesarstwie, a ten bezklan to w sumie może przyszedł z Sakai, a może z Antai, a tak właściwie to sam nie wiem, ale jest gdzieś i trzeba go znaleźć. To wprowadzi jedynie nieporządek.
Poza tym: tak naprawdę to PO CO to porządkować? Jest ku temu jakiś powód inny niż "bo nieładnie wygląda"?
Jestem na NIE.
0 x
Pomysł tak zbyteczny, jak reworkowanie klanów z roku na rok. Sytuacja z kp nigdy nie będzie wyglądała pięknie, bo postać można stworzyć w zaledwie jeden dzień. Nie mówiąc już o tym, że wielu graczy odchodzi po krótkim czasie, usuwane są konta i tak dalej. Zbędna praca dla moderacji, która musi zaglądać wszędzie, żeby utrzymać porządek z aktualizacjami.
To, że komuś nie chce się wysilić przez moment i poszukać sposobu na dobór partnera do pisania jest zapewne podyktowane lenistwem. Upraszczanie gry nie zawsze wychodzi na dobre. Napomknę tylko, że każdy gracz ma kolorek, który jest przyporządkowany każdemu regionowi, więc nie wiem skąd problem, żeby kliknąć na Karmazynowe Szczyty, gdzie do sprawdzenia jest już mniej niż dziesięciu graczy, czy należą do tego samego klanu lub jakiegokolwiek innego ugrupowania, wedle upodobania. Jeśli już tak bardzo nikt nie odpowiada na ogłoszenia, w których można zapytać o wspólną fabułę czy rozkręcenie jakichś innych związków. Dziękuję za uwagę.
To, że komuś nie chce się wysilić przez moment i poszukać sposobu na dobór partnera do pisania jest zapewne podyktowane lenistwem. Upraszczanie gry nie zawsze wychodzi na dobre. Napomknę tylko, że każdy gracz ma kolorek, który jest przyporządkowany każdemu regionowi, więc nie wiem skąd problem, żeby kliknąć na Karmazynowe Szczyty, gdzie do sprawdzenia jest już mniej niż dziesięciu graczy, czy należą do tego samego klanu lub jakiegokolwiek innego ugrupowania, wedle upodobania. Jeśli już tak bardzo nikt nie odpowiada na ogłoszenia, w których można zapytać o wspólną fabułę czy rozkręcenie jakichś innych związków. Dziękuję za uwagę.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Popieram Tośka. Po to są kolorki z grupami, żeby na to klikać i szukać ludzi. Wiadomo, część jest wyrzutkami i ma biały kolorek, ale takich się ot tak nie szuka, chyba że sami chcą zostać znalezieni. Jeśli nikt nie odpowiada na ogłoszenie o fabułę przez dłuższy czas, można napisać prośbę do administracji o pozwolenie na kolejną misję, albo wydarzenie fabularne od fabulara, które zostanie potraktowane jako fabuła między misjami. Opcji jest kilka, wystarczą chęci.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
Pomysł został przez graczy odrzucony.
W razie braku sprzeciwu za 48h zamykam i przenoszę temat.
W razie braku sprzeciwu za 48h zamykam i przenoszę temat.
0 x
W sumie bliżej do remisu niż odrzucenia. Jak uważacie, mnie zwyczajnie boli w oczy ten haos w dziale KP. Wygląda to okropnie, nieestetycznie i ciężko jest się tam odnaleźć. Ale jeśli dbanie o wizualną i estetyczną część forum jest mało ważne to olać to :p
0 x
-
- Support
W dziale KP jest może chaos, ale raczej ciężko będzie to uporządkować
Po to właśnie zostały stworzone grupy - szukam kogoś z Hoshigaki, przeglądam Morskie Klify itd. Dużo łatwiej w ten sposób to rozegrać, KP każdy w profilu ma, więc można wejść i zobaczyć. Robienie zbyt dużej ilości subforów tylko by zrobiło bałagan (wiem coś o tym) 
Ja jestem na przeciw, tak dla formalności

Ja jestem na przeciw, tak dla formalności

0 x
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości