Druga technika

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Re: Druga technika

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Kei

Post autor: Kei »

poprawione
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Sam już nie wiem co o tym myśleć. Najbliższa podobna technika do tego WT to Raigen Raikochu, iluzja B. Nie ma określonego czasu, ale ma 50m zasięgu. Jednak dla mnie problemem jest jedna rzecz która w ogóle pozwala na tworzenie podobnych jutsu. Ludzie, posiadamy na forum technikę rangi D, która bez pieczęci tworzy kulę światła. Przecież to też jest instakill, jak się komuś zaświeci w twarz! Ale jak o to pytałem na początku tematu, to nikt mi chyba nie odpowiedział...

Jeśli jest szansa, że fillerowa technika zostanie wywalona, to nie dam akcepta na sto procent. W tej chwili? Nie mam pojęcia...
0 x
MOWA
Kei

Jeśli to możliwe, to chciałbym też usłyszeć zdanie innych czy technika do zaakceptowania, bo ostatnio są wypowiedzi tylko z jednego grona.
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kei

Yami
Że niby ta technika zapewnia pewnego kila? W takim razie pewnie bomby błyskowe schodzą jak świeże bułeczki, w końcu błysk to taka świetne sprawa. Może poprośmy jakiegoś admina by sprawdził czy setka schodzi miesięcznie? A tak poważniej gdyby rzeczywiście tak było gracze już dawno by się na to kapnęli i byłby masowe zakupy, a administracja podniosłaby ceny aby powstrzymać spam tym narzędziem.

Buka
Coś podobnego proponowano mi za większy zasięg, skoro wtedy się nie zgodziłem, to chyba musiała to być zbyt wielka wada. Już po pierwszym użyciu na forum rozejdzie jak się działa, w końcu cały proces techniki byłby widoczny i charakterystyczny. Cóż niby nie przewiduję walk pvp ale jeśli do takiej dojdzie to każdy zamknie oczy przed błyskiem. W końcu wymyślenie wymówki nie jest problemem jeśli gracz zna mechanikę. A, ja póki do błysku nie dojdzie ograniczony będę przez trzymanie pieczęci, a potem sam muszę zamknąć oczy. Co z tego wynika? Gracz który chociaż raz czytał o tej technice zmniejszy dystans a ja przez zamknięte oczy nie będę zdawał sobie sprawy. Czyli używając tej techniki będę sam się wystawiał na atak.
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kei

Oki, co do oczu rozumiem.

Power Gaming czy God Info... Może i ludzie zdają sobie z tego sprawę, ale raczej niewielu jest takich, którzy wiedząc co się dzieje byliby zdolni postawić swoją postać w niekorzystnej sytuacji. Z drugiej strony jest wiele wymówek, które łatwo brzmią logicznie np.:
- Ale te światło narasta, jeszcze trochę i będzie walić po oczach. Może jedno zamknę? Cóż przynajmniej jedno odpoczęłoby od tego światła.
- Heh, ale świeci zaraz zacznie razić. Może schowam się za drzewem/ścianą itp. i poczekam aż skończy? W końcu mam tylko 2 kroki.

Jeśli to możliwe to wolałbym zamienić narastające światło np. na odczekanie po pieczęciach 1-2s na przygotowanie wszystkiego. Narastanie światła wygląda też tak jakby technika była tak wadliwa że chakra wyciekała zanim doszło do właściwego światła, czyli energia się marnuje na coś zupełnie zbędnego. W takim wypadku można by się teoretycznie pokusić na stwierdzenie, że całkowicie szczelna technika miałaby niższe koszty np. rangi D.

Ostatnie 2 zdania proszę odebrać z dystansem, gdyż mówiłem tylko półżartem.
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości