WT

Moderator: Souei

Hanase

WT

Post autor: Hanase »

Nazwa Jutsu: 遮水 - Shasui (Wodna bariera)
Dziedzina: Ninjutsu / Suiton
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: bezpośredni lub 5 metrów jeśli użyta na kimś innym
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za turę utrzymania)
Dodatkowe:
Żeby jutsu miało najwyższą maksymalną efektywność, należy być blisko zbiorników wodnych pokroju jezior. Efektywność spada przy niestałych zbiornikach. Jutsu można jednak używać wszędzie z efektywnością wynoszącą około 20% jeśli nie ma zbiorników wodnych (woda jest oczywiście w roślinach i w powietrzu). Techniki nie można używać na obszarach wysuszonych i pustynnych.
Forma dystansowa nie może zostać użyta nawet przy kałużach.

Opis:
Technika typowo defensywna. Zebrana z otoczenia woda formuje barierę wokół użytkownika lub na wybranym celu oddalonym na nie więcej niż 5 metrów (uwaga: po opuszczeniu tego obszaru wyznaczonego przez użytkownika bariera przestaje działać). Bariera porusza się wraz z jej zawartością, poza tym można stworzyć tylko jedną na raz. Grubość tej bariery wynosi kilka centymetrów (góra 10cm), jednak jej ciśnienie pozwala na zablokowanie niewielkiej ilości ciosów fizycznych (około sześciu w zależności od współczynnika siły) lub jutsu żywiołowych w zależności od rangi. Średnica bariery zależna jest od wzrostu i wielkości celu, na którym może zostać użyta, jednak nie może zostać użyte na strukturach o wielkości i szerokości większych niż 2 metry. Bariera osłania użytkownika/cel ze wszystkich stron poza dołem.

- Techniki dowolnej rangi z żywiołu Katon jedynie osłabiają barierę. Te najsłabsze nawet jej nie tykają, jednak te z rangą wyższą o minimum 2 (lub wyższe, lepiej opisane) mogą ją trochę uszkodzić zgodnie z systemem przewagi żywiołów.
- Techniki dowolnej rangi z żywiołu Doton mogą bez problemu przebić barierę, a nawet ją ominąć.
- Pozostałe żywioły mają normalne oddziaływanie, gdyż nie mają żadnych słabości czy wzmocnień przeciwko Suiton.
- Techniki rangi D z żywiołu Suiton są wchłaniane przez barierę i ją wzmacniają na kolejne ataki fizyczne.*
- Ciosy fizyczne są powstrzymywane przez barierę w zależności od tego, jaki współczynnik siły ma przeciwnik. Taka sama zasada tyczy się narzędzi i broni.
Ważne: Siła bariery jest zależna od otoczenia (opisane w polu "Dodatkowe")

Link do tematu postaci: Zaakceptowane WT

* - Mogę się zgodzić na koszt za takie zagranie lub nawet na to, aby Suiton nie wzmacniało, a po prostu nie działało na barierę.
Nie byłam pewna, jak dokładnie to opisać, więc podaję to w takiej formie jak widać. Mam również nadzieję, że wszystko opisałam dobrze i nie ma żadnych niedociągnięć. Życzę miłego sprawdzania! <3
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: WT

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Praktycznie podpinam się pod Arafke, bo miałem takie same odczucia jak on czytając.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Arafin wszystko ładnie podsumował, pozostaje mi tylko stanąć za nim murem.
0 x
Kaien

Dwa tygodnie bez response'a w technice = Śmietnik. Jeśli do szostego lipca będzie brak odzewu niech któryś z modów ją przeniesie do archiwum.
0 x
Hanase

Post autor: Hanase »

Matko, wybaczcie, nie miałam czasu na odpowiedź ;_; Ale wracając do techniki...
Mogę bez problemu podwyższyć rangę zaklęcia (nawet i do S mogłabym poczekać) i poprawić ten opis zależności z żywiołami. Wybaczcie, przyzwyczaiłam się trochę za bardzo do innego systemu technik i stąd ta "OP" propozycja. W zależności od Rangi poprawię posta.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

To samo co Arafin. kappa
Co do tej bańki, raczej nie musisz zmieniać rangi, aż na S. Wystarczy pozmieniać opisy/zwiększyć koszty.
0 x
Kaien

POPIERAM PRZEDMÓWCÓW kappa
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Robimy tak. Urlop jest wpisany, ale na czas nieograniczony... Jeśli gracz wejdzie znów na forum (ostatnio aktywny był 10 lipca), a się w temacie wgl nie wypowie, odrzucamy. W razie czego, zawsze będzie można przywrócić.

Howgh!
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Post autor: Teien »

To do archiwum wrzucam, przywrócić można...
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości