- Nazwa
- Hikari chōshinsei (z jap. Światło supernowej)
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Tygrys › Szczur › Wąż
- Zasięg
- do 5m oślepienie, od 5m do 10m rozmazanie obrazu i mrużenie oczu
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Wymaga znajomości Hikari no gijutsu-kyu
- Opis Technika została opracowana na podstawie Hikari no gijutsu-kyu. W przeciwieństwie jednak do pierwowzoru tutaj chakra zostaje wyzwolona z ciała użytkownika w postaci błyskawicznego błysku. Można powiedzieć, że czas trwania został zastąpiony siłą i intensyfikacją światła. A co to konkretnie daje? W bliższym zasięgu pozwala oślepić na kilka sekund osoby, które akurat patrzyły w stronę użytkownika techniki. Powyżej pięciu metrów z kolei potrafi rozmazać obraz i zmusić oczy do mrużenia na ten sam okres. Zwykle jest to czas wystarczający chociaż na wykonanie kolejnych pieczęci. Naturalnie technika nie wpływa w żadnym stopniu na osoby niewidome. W chwili błysku użytkownik też musi zamknąć oczy aby samemu nie poczuć efektów techniki.
- Link do tematu postaci
- [KLIK!
Druga technika
Moderator: Souei
Druga technika
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
Re: Druga technika
Porównywanie techniki jednej dziedziny do drugiej z innej dziedziny nie jest do końca trafione, Yami. To jakby powiedzieć, że ponieważ w gen C kula ognia ma 35 metrów to powinna być na, nie wiem, co najmniej na poziomie A/S, bo taka byłaby w katonie.
Jednakże, ranga D jest tutaj zdecydowanie za mała. W technice na której się wzorujesz jest przecież tylko mała kulka w dłoni, która działa jak latareczka. Zasięg 5 metrów, bez zastosowania ofensywnego. A tutaj mamy na 30 m silny błysk, który niewątpliwie nam w walce może pomóc, z tylko jedną pieczęcią. No kochany, zdecydowanie przesadzone, nawet patrząc tylko na stosunek siły i użyteczności techniki do zasięgu.
Na dobry początek dałabym od wymóg rangi C i trzech pieczęci. I zasięg 20m. A potem inni modzi powiedzą co sądzą.
Jednakże, ranga D jest tutaj zdecydowanie za mała. W technice na której się wzorujesz jest przecież tylko mała kulka w dłoni, która działa jak latareczka. Zasięg 5 metrów, bez zastosowania ofensywnego. A tutaj mamy na 30 m silny błysk, który niewątpliwie nam w walce może pomóc, z tylko jedną pieczęcią. No kochany, zdecydowanie przesadzone, nawet patrząc tylko na stosunek siły i użyteczności techniki do zasięgu.
Na dobry początek dałabym od wymóg rangi C i trzech pieczęci. I zasięg 20m. A potem inni modzi powiedzą co sądzą.
0 x
- Yami
Właśnie z tego powodu, że jest tylko w umyśle przeciwnika, a nie w rzeczywistości, to nie nadaje się do porównywania. Określenie czy łatwiej jest wykonać na kimś gen niż taką technikę jest moim zdaniem na wyrost. Gen rządzi się innymi prawami i rzeczy które są tam możliwe nie powinny mieć odnośnika do reala. Efekt, który otrzymujemy w Gen B, a także w tej technice, można równie dobrze osiągnąć przyklejając na siebie notkę świetlną za 150 ryo, skoro już porównujemy.
0 x
Ja bym jednak dała tutaj C, nie przesadzajmy znów z rangą skoro ma mieć zasięg notki.
EDIT: Seinaru przypomniał na sb, że była rozważana podobna technika: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=39&t=4400
Jest podobna, na randze B i z wymaganiem KC C. Jednak są różnice - tamta miała działać jak latarka i oślepiała, a światło było w ręce, więc można było nim kierować oraz była podtrzymywana. Niestety, dyskusja nad nią nie była skończona. Jednak moim zdaniem ta Pokrzywki jest zdecydowanie bardziej użyteczna od Keia, zwłaszcza przez tą możliwość ukierunkowania, używania jako latarki, podtrzymywanie (które może by przeszło, a może nie). Tutaj to jest tylko kilkusekundowy błysk, no i wymagamy kilku pieczęci, a nie jednej.
Jest podobna, na randze B i z wymaganiem KC C. Jednak są różnice - tamta miała działać jak latarka i oślepiała, a światło było w ręce, więc można było nim kierować oraz była podtrzymywana. Niestety, dyskusja nad nią nie była skończona. Jednak moim zdaniem ta Pokrzywki jest zdecydowanie bardziej użyteczna od Keia, zwłaszcza przez tą możliwość ukierunkowania, używania jako latarki, podtrzymywanie (które może by przeszło, a może nie). Tutaj to jest tylko kilkusekundowy błysk, no i wymagamy kilku pieczęci, a nie jednej.
0 x
- Yami
TwoFace zmienione.
Yami zasięg w gen jest znacznie większy, a stworzenie prawdziwego błysku jak na technikę wydaje się prostsze niż tworzenie w głowie takiej projekcji.
Yami zasięg w gen jest znacznie większy, a stworzenie prawdziwego błysku jak na technikę wydaje się prostsze niż tworzenie w głowie takiej projekcji.
0 x
Yami, było mówione, że pieczęci będzie więcej. Są trzy. Moim zdaniem to może iść na C i nie trzeba wyżej.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
TwoFace teoretycznie na to pytanie jest odpowiedź w opisie. Kiedy jesteś oślepiany? Gdy patrzysz pod światło, czy z światłem? Jako że sam staję się źródłem światła, to ciężko by promienie światła leciały w moją stronę...
Jednakże jeśli z tego powodu miałbyś mi podnieść rangę techniki to mogę dopisać że muszę zamknąć oczy na czas błysku.
Jednakże jeśli z tego powodu miałbyś mi podnieść rangę techniki to mogę dopisać że muszę zamknąć oczy na czas błysku.
0 x
Buka twój nerf to już jest chyba trochę zbyt mocny, zwłaszcza jak się uwzględni to że ktoś już ma połączenie oślepienia z atakiem i to na randze C. No a przynajmniej słyszałem że istnieje tu takie cudo.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości