Hagane Geri

Moderator: Souei

Kaien

Hagane Geri

Post autor: Kaien »

Obrazek
Nazwa Jutsu: Hagane Geri - Stalowe kopnięcie
Dziedzina: Klanowe, Kaguya
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Zasięg nogi + 20 cm.
Koszt chakry:
E: 15% | D: 12% | C: 8% | B: 5% | A: 4% | S: 3% | S+: 2% za jedną noge
E: 30% | D: 24% | C: 16% | B: 10% | A: 8% | S: 6% | S+: 4% za obie nogi jednocześnie.
Wytworzenie ostrza dodatkowe +2% do kosztu.
Opis: Technika wywodząca się z Hokkatsu no Yashi, gdzie pięć kości wytwarzanych jest wokół ręki i jeden szpikulec z centrum dłoni, z stawu łokciowego. W Hagane Geri, czyli dosłownie stalowym kopnięciu, pięć kości wytwarzanych jest z kolana do kostki, pod lekkim kątem i w lekkim oddaleniu od samej nogi Kaguya - tworzy to kościaną klatkę wokół całej łydki, która nie dość, że zwiększa jej 'wielkość' i łatwość trafienia kopnięciem, to także dodaje jej niebywałą ochronę jaką stanowi takowa klatka - Każde kopnięcie i jego 'siła' trafia już nie w ciało Shinobi, a w tą utworzoną klatkę.
Technika może być wykorzystana przy zwykłych kopnięciach ale i przy technikach jak Konoha Renpu czy Konoha senpuu.
Dodatkowa możliwość tejże techniki jest niemal identyczna co w przypadku Hokkatsu no Yashi - Kość strzałkowa nogi zostaje wydłużona przy pomocy Kekkei genkai Kaguya, przebija się przez wierzch stopy. Po wyjściu z ciała, kość ma formę 20 centymetrowego ostrza które może pełnić rolę szpikulca np. przy technice Dainamikku Entorii lub w przypadku techniki Konoha renpu/senpu - ostrza którym można pociąć ciało przeciwnika, niczym ostrym sztyletem. Kość jest cienka i odrobine mniej wytrzymalsza, ale dzięki temu także jest szybciej tworzona - Przez co może być wytworzona przy starcie techniki/ataku i być w pełni gotową w momencie kontaktu z przeciwnikiem.
Link do tematu postaci:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=508
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Hagane Geri

Post autor: Defrevin »

Wstępna zgoda. Nie dopatrzyłem się niczego nad wyrost.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Post autor: Teien »

Możesz akcepta liczyć, no chyba, że coś mi wpadnię w oko jeszcze w tej technice.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Według mnie wszystko dobrze wygląda. Akcept.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości