Parę kwestii odnośnie Chen

Kei

Parę kwestii odnośnie Chen

Post autor: Kei »

PROBLEM
Nie powiedziałbym aby to był problem. Dokładniej odnosi się to do stylu Chen jak i możliwości jakie on daje. Więc zacznijmy od wstępu.

Wpierw pozwolę sobie wstawić opis "Właściwości" ze wspomnianego stylu a brzmi on dokładnie tak

"Chēn pozwala na lepsze posługiwanie się łańcuchami, linami, biczami etc. a także wzmacnia wszelakie Kusarijutsu. Poziom manipulacji tego typu bronią jest znacznie wyższy niż w przypadku innych shinobi."

Swego rodzaju problem będzie odnosił się do zaznaczonego tekstu. Jednak nie tylko do niego a ogólnie o całym zamyśle techniki.

Sądzę iż owy styl powinien wymagać chakry [niewielkiej nieodczuwalnej ilości do poruszania łańcuchem] Czemu tak? Spieszę z wyjaśnieniem.

Bo aktualnie wynika że Potrafimy samym ruchem reki wykonać technik do których np: w ninjutsu wymagana jest chakra. np
Nazwa
Suienzou no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości żyłki
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Należy mieć minimum 2 metry żyłki/łańcucha
Opis Prosta, a dosyć skuteczna technika używana przez shinobi znających się na ninjutsu. Polega ona na napełnieniu swoją chakrą liny, łańcucha lub żyłki, a następnie wskazanie celu za pomocą dwóch palców. Żyłka po chwili sama rusza w kierunku wskazanego celu, mocno go oplatając. Taki osobnik zostaje wtedy związany, i w większości sytuacji skazany na pomoc sojuszników. No, chyba że jest ninja - wtedy można znaleźć prosty sposób.

[Do technik ninjutsu też się będę odnosił ale w późniejszej wypowiedzi. Postaram się tutaj również dać "rozwiązanie" oraz wprowadzić parę technik aby nieco wzbogacić owy styl który jest dość niepozorny ale zarazem ciekawy]

Warto zaznaczyć, iż styl ten w stosunku do pozostałych ma wybitny niedobór technik. Dlatego też poruszymy kilka rozwiązań w tej kwestii.

Dlatego proponuję dać do poruszania samym łańcuchem niewielki koszt chakry taki niewykrywalny. Poza tym czemu osoba posiadająca chen nie może się nauczyć w/w techniki z Ninjutsu skoro wymaga żyłek? Jako osoby posługujące się Kusari jesteśmy "uprzywilejowani" że pozwolę sobie tak napisać aby można było nauczyć się tej techniki bez wymagania wbicia Ninjutsu? Powiecie pewnie zaraz "ale to jest obejście systemu i nie powinno tak być" Mam rację?

Pozwolę sobie jeszcze raz zacytować tym razem CAŁY opis stylu
Nazwa
Chēn
Zasięg
Zależny od długości posiadanego łańcucha
Specjalizacja
Liny, łańcuchy, żyłki
Opis Jeden z najrzadziej wykorzystywanych stylów walki. Oparty jest on na sile i percepcji osoby władającej łańcuchami i wszelkiego rodzaju linami, żyłkami etc. Jego użytkownicy potrafią bez problemu unieruchomić przeciwnika gdy ten tylko znajdzie się w jego zasięgu. Można zaryzykować stwierdzenie, że łańcuch czy lina w dłoniach mistrza Chēn zachowuje się niczym tresowany wąż zdolny udusić przeciwnika. Szczególnie niebezpieczną bronią staje się łańcuch z kolcami - pochlastanie czy nawet dekapitacja przeciwnika za jednym pociągnięciem.
Właściwości Chēn pozwala na lepsze posługiwanie się łańcuchami, linami, biczami etc. a także wzmacnia wszelakie Kusarijutsu. Poziom manipulacji tego typu bronią jest znacznie wyższy niż w przypadku innych shinobi.
Nawet w stylu jest napisane że dana osoba jest zdolna do posługiwania się WSZELKIEGO RODZAJU linami, żyłkami itp itd etc więc powinna być możliwość opanowania tego bez konieczności opanowania Ninjutsu...oczywiście aby nie było tak "łatwo?"
należałoby zdobyć odpowiednią ilość "statystyk" by mieć je na takiej samej "randze" jak w przypadku techniki z Ninjutsu czyli w tym przypadku należałoby mieć powiedzmy 100 PA w 4 statystykach odpowiedzialnych za style [oczywiście można by to zwiększyć nie widzę problemu to tylko aktualny przykład]

Cóż to myśl raczej godna rozważenia skoro rzeczywiście jest parę technik, które teoretycznie równie mogłyby podpadać pod Chen, lecz są w innych dziedzinach zostawiając ten styl dość pustym...

I to chyba na razie wszystkie problemy? Jakie aktualnie "widzę" Jak jakieś wpadną mi do głowy to od razu je dam w "rozwiązaniu"

ROZWIĄZANIE
Jakie widzę rozwiązane? Bardzo proste i częściowo zostało ono powiedziane w "Problemie" Mianowicie:

1. Dodać niewyczuwalny/niewielki [jak przy Nin E] koszt chakry

2. Pozwolić osobą ze stylem Chen opanować techniki związane z żyłkami i tego typu "ospszętem" bez konieczności opanowywania np: Ninjutsu [jak takie coś będzie złe to po prostu dodać że osoby posiadające styl Chen mają jakieś dodatkowe bonusy z korzystania wspomnianych technik niżej podam propozycje swoich "bonusów", bądź obniżonych kosztów czakry do gdzieś 3/4]

3. Aby nie było tak kolorowo to do w/w podpunktu stosowałoby się tylko osoby które jako pierwszy styl wybrały Chen? Zapytacie dlaczego? Ano z tego powodu iż można rzec że od "urodzenia" mają do tego predyspozycje i o wiele dłużej maja z nim kontakt niż ktoś kto się go nauczył jako drugi lub trzeci styl. [To tylko propozycja. Ewentualnie mogliby się tego nauczyć lecz ze stylem ale nie dawałoby to tak dobrego rezultatu jak ktoś kto opanował to za pomocą Ninjutsu czemu? Wspomniałem to już w tej wypowiedzi.

4. Warto byłoby też zwiększyć ilość technik, przeznaczonych dla tego stylu. Dwie to trochę mało, a WT wcale nie pomaga, gdyż człowiek nawet nie wie na co może sobie pozwolić, gdyż nie ma na czym się oprzeć. Dlatego pozwoliliśmy sobie przygotować przynajmniej dwie przykładowe propozycje.

Teraz wracamy do punktu 2 i do samych technik.

NINJUTSU D
Nazwa
Suienzou no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości żyłki
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% alternatywnie
E: 11% | D: 9% | C: 7% | B: 5% | A: 4% | S: 3% | S+: 1%
Dodatkowe
Należy mieć minimum 2 metry żyłki/łańcucha
Uwaga Osoby posiadające styl Chen mogą nauczyć się tej techniki mając w 100PA w statystykach. Do tego osoby które mają owy styl wybrany jako pierwszy dostają +10 siły i +5 percepcji na czas używania
Opis Prosta, a dosyć skuteczna technika używana przez shinobi znających się na ninjutsu. Polega ona na napełnieniu swoją chakrą liny, łańcucha lub żyłki, a następnie wskazanie celu za pomocą dwóch palców. Żyłka po chwili sama rusza w kierunku wskazanego celu, mocno go oplatając. Taki osobnik zostaje wtedy związany, i w większości sytuacji skazany na pomoc sojuszników. No, chyba że jest ninja - wtedy można znaleźć prosty sposób.
NINJUTSU C
Nazwa
Tachihou Houtai
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% alternatywnie
E: 18% | D: 15% | C: 12% | B: 9% | A: 7% | S: 5% | S+: 2%(za kontrolę nad 2 bandażami + 1/2 na turę)
Dodatkowe
Wymagane zabandażowane ręce/Dla osób ze stylem Chen:Ręce owinięte Żyłką/liną
Uwaga Osoby posiadające styl Chen mogą nauczyć się tej techniki mając w 150PA w statystykach. Do tego osoby które mają owy styl wybrany jako pierwszy dostają +20 siły i +15 percepcji
Opis Technika bardzo prosta i niesamowicie przydatna. Użytkownik wpływa na bandaże, które ma przywiązane do kończyn górnych przelewając do nich część swojej chakry. Bandaże tuż po tej operacji mogą się rozwinąć i być kontrolowane jak np. bicz czy też do chwytu. Ich siła jest równa sile użytkownika, wiadomo - im większa tym większa demolka czy też chwyt. Manipulacja nimi w obrębie 15 metrów. Pomimo użycia chakry materiał jest tylko trochę wzmocniony i po dłuższym używaniu lepiej kupić nowe bandaże.
Co do w/w podanej techniki to nie jestem pewny czy można ja uznać ca coś czym kontrolowałby osobnik z Chen ale dałem tu to tak na wszelki wypadek.

SEIDO D
Nazwa
Sōshuriken no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości posiadanej żyłki
Koszt
Brak
Dodatkowe Wymaga broni miotanej (nie kunaia) i żyłki|Podczas wykonywania techniki: +10 Percepcji. osoba posiadająca dodatkowo jako pierwszy styl Chen dostaje jeszcze +10 Siły
Opis Technika pozwalająca na wprowadzenie elementu zaskoczenia w pojedynku. Użytkownik przyczepia do broni miotanych żyłki, za pomocą których - precyzyjnymi ruchami palców - jest w stanie kontrolować lot oręża. Dzięki temu można na przykład sprawić, że rzucone shurikeny, których przeciwnik uniknął, zaatakują go ponownie, albo broń poleci za róg, gdzie ukrywa się nasz przeciwnik. Skuteczne, lecz wymaga dobrej orientacji w terenie. Na jedną rękę przypada 5 żyłek z małymi brońmi/1 żyłka z dużą.
Mokuzai ranga C
Nazwa
Gairaishū Chikaku
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości liny/łańcucha, maksimum 10 metrów
Koszt
Brak
Dodatkowe +20 szybkość/Zamiast tego osoba z Chen dostaje +10Siły i Percepcji
Opis Technika pozwalająca atakować stylem mokuzai jak i Chen na dystans, a wszystko za pomocą przymocowania do broni łącznika. Jego rolę może pełnić łańcuch czy sznur, stalowa żyłka odpada bo jest za cienka. Użytkownik wysyła oręż w wybranym przed siebie kierunku i trzymając za drugi koniec łącznika kontroluje broń - nie jest to tak precyzyjne jak trzymanie jej w dłoni, ale pozwala zadać niespodziewany cios bez narażania się na atak. Nie można utrzymywać broni w powietrzu dłużej, niż na dwa ataki nadchodzące po sobie.
Co do punktu 4 tu są wspomniane techniki:
Nazwa
Kusari: rappu-te
Dziedzina
Chen
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Wymagane posiadanie łańcucha. +20 Wytrzymałości, +20 Siły
Opis Technika polega na chwyceniu łańcucha rękoma w pewnej odległości od siebie, a następnie przy użyciu kilku ruchów nadgarstka szybkim owinięciu go wokół dłoni. Sztuczka nie jest zbytnio skomplikowana ale wymaga wprawy i pozwala na szybkie przejście do walki w zwarciu. Łańcuch na dłoniach pozwala zadawać silniejsze ciosy oraz jako tako chronić się przed bronią białą i słabszymi technikami taijutsu i bukijutsu.
Technika używana często z rękawicą, choć wtedy łańcuch owija się tylko wokół wolnej ręki.
Nazwa
Kusari: rappu-kata
Dziedzina
Chen
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (+1/2 na turę)
Dodatkowe
Wymagane znajomość Kusari: rappu-te i posiadanie łańcucha. +60 Wytrzymałości, +60 Siły
Opis Za pomocą czakry łańcuch owija się wokół ramion użytkownika. Można tej techniki użyć za pomocą dwóch jego kawałków, jak i jednego. Drugim przypadku to łańcuch zostaje ułożony tak by nie ograniczać ruchów. Warto zaznaczyć, jednak, iż z ta technika może także objąć tylko jedno ramię, choć to wynika z ilości dostępnego łańcucha (suma dostępnego łańcucha musi wynosić xm). Tak, jak w przypadku Kusari: rappu-te pozwala na szybkie przejście do walki w zwarciu, a ponadto pozwala zadawać całkiem potężne uderzenia, blokować broń białą oraz taijutsu i bukijutsuz średniego zakresu.
Możliwe użycie z rękawicą, wówczas łańcuch owija się wokół pozostałej części rąk.
DODATKOWE UWAGI
Wiem, że pomysły mogą wydać się kontrowersyjne, ale mam nadzieję, że dojdzie do merytorycznej rozmowy przynajmniej w kilku kwestach, a nie hejtu.

Wzmianki:
Kei i [Tsukune ]
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Re: Parę kwestii odnośnie Chen

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Warto tutaj też dodać technikę defensywną która pozwalała by się bronić za pomocą wprowadzania łańcucha w ruch wirowy, jakieś odbijanie pocisków czy coś. Nie jestem jednak w stanie przedstawić opisu takiej techniki ani wymagań bo nie jestem tutaj wystarczająco długo by odpowiednio radzić sobie z mechaniką, aczkolwiek jutsu obronne przydałoby się w tym stylu.
0 x
Shin

Post autor: Shin »

Należałoby zrobić statystyki ile jest ludzi cierpiących z tego powodu, że ten styl walki jest słabo opisany; myślę, że by się nieco zebrało. Podoba mi się większość tych zmian. Prawdopodobnie będę chciał mieć ten styl, idealnie nadający siędo krępowania i walki na odległość. Jestem na "tak", liczę, że jakoś się ten temat rozwinie.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ja to na początek to bym wywalił z tego pomysłu kwestię technik i zajął się nimi później bo się pogubimy w tym bajzlu, a na razie zajął się jedynie opisem Chen. Wiadomo już dlaczego sama treść jest taka pogmatwana i poplątana, jak zobaczyłem Tsukune jako współautora. XD

Anyway, na razie abstrahując od technik, proponuję taki opis Chen.
Nazwa
Chēn
Zasięg
Zależny od długości posiadanego łańcucha
Specjalizacja
Liny, łańcuchy, żyłki
Opis Jeden z najrzadziej wykorzystywanych stylów walki. Oparty jest on na sile i percepcji osoby władającej łańcuchami i wszelkiego rodzaju linami, żyłkami etc. Jego użytkownicy potrafią bez problemu unieruchomić przeciwnika gdy ten tylko znajdzie się w jego zasięgu. Można zaryzykować stwierdzenie, że łańcuch czy lina w dłoniach mistrza Chēn zachowuje się niczym tresowany wąż zdolny udusić przeciwnika. Szczególnie niebezpieczną bronią staje się łańcuch z kolcami - pochlastanie czy nawet dekapitacja przeciwnika za jednym pociągnięciem. Użytkownicy tego stylu są w stanie kontrolować położenie swojego łańcucha czy żyłek na dystansie maksymalnie 10 metrów od siebie. Operowanie na dalszym dystansie polega w głównej mierze na prostym obwiązywaniu celu przy pomocy łańcucha lub żyłki. Precyzyjna kontrola na dalszym dystansie odbywa się przy pomocy technik wykorzystujących chakrę, przeznaczonych dla tego stylu.
Właściwości Chēn pozwala na lepsze posługiwanie się łańcuchami, linami, biczami etc. a także wzmacnia wszelakie Kusarijutsu. Poziom manipulacji tego typu bronią jest znacznie wyższy niż w przypadku innych shinobi.
Te ostatnie zdania to jedyne czego mi brakuje w opisie tego stylu. Na pewno się nie zgodzę na to, żeby za niezauważalny koszt chakry poruszać dziesięcioma 50metrowymi wężami z żyłek czy łańcuchów. Każdy styl buki oparty jest na czysto fizycznej kontroli broni. Nie ma w takedzie sterowania strzałą za niezauważalny koszt chakry. Chcesz być jak te wszystkie postacie władające linkami z innych animców? Wydaj chakrę.

Techniki w następnym pomyśle, tak jak wspomniałem.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Jak nie podoba się mój opis to zapraszam do stworzenia samemu i znerfienia tego tak bardzo że będzie bardziej bezużyteczne niż jest teraz.
Stwierdziłem że administracja pewnie zajmie się tym jak znajdzie czas pozbędzie się lenia...nie wiem co tam u was bardziej przeważa...reworkiem Chen i postanowiłem trochę pomóc ale widać nie warto w niczym tu na forum pomagać
I nie nie jest to złośliwość, złość, wściekłość itp itd tylko czyste chłodne stwierdzenie. Bo wiem że mam paskudne i do dupy opisy. Nic na to nie poradzę. Jak chcecie to mnie nawet zabijcie i tak nic to nie zmieni.
Ty TwuFace twierdzisz że lepiej byłoby to rozdzielić. Kilka innych osób stwierdzi "po luj to rozdzielałeś skoro jest to do jednego tematu? Tylko zwiększasz innym robotę i zaśmiecasz niepotrzebnymi głupotami" a spodziewam się że kilka osób by tak stwierdziło
Postanowiłem ująć WSZYSTKO co mnie "BOLI" w Chen i dać od razu techniki. Czemu? A temu że nie jest powiedziane że od razu mamy wszystko brać od razu. W tym pierwszym poście jest ujęte wszystko i możemy działać po kolei.
Jedno zostanie ustalone wstawię...chociaż może lepiej nie bo moje opisy wywołują podnoszenie wideł, pochodni i nasyłanie na mnie czarnucha od egzorcyzmów...więc lepiej niech to zrobi mój towarzysz z podziałem "zmienione" "do zmiany" i po problemie.

A co do ogólnego stylu...To daj chociaż te 15m bez chakry...a jakby miała być używana chakra to mam takie pytanko

Po przelaniu chakry na łańcuch Uważasz że powinniśmy wtedy płacić co turę daną ilość chakry by go kontrolować? Czy przelać na niego chakrę i kontrolując go nie płacić już więcej bez pobierania chakry? To też jest ważne o ile nie najważniejsze w tym Ja bym proponował:
a) Albo dać koszt chakry do kontroli łańcucha jak w Ninjutsu E
b) Ustalić stały koszt chakry np: 5% nie ważne czy mamy KC E czy KC S+
c) Dać że np: kontrolowanie łańcucha do 20m kosztuje jak technika rangi D, od 21 do 30 jak technika C i bla bla bla
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

Problemem jest balans, jeśli chen ma opłacać chakrą wszelkie ruchy to pytanie jest następujące -> jak to zbalansować w stosunku do innych styli by też było to warte zachodu.

Chociaż mi się pierwszy post w temacie podobał :)
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Przepraszam Tsukune, że tak do Ciebie ciągle uderzam o te opisy. Nie chcę żebyś to odbierał jako złośliwość z mojej strony bo bardzo Cie lubię i robię to tylko w żartach. Jeśli sprawiłem Ci przykrość to przepraszam i ograniczę się z tym.

Co do samego opisu stylu i wydatków chakry... myślałem bardziej o tym, aby do 10 metrów (czy tam 15, to tylko moja propozycja luźna) kontrolować to samą "fizyką" czyli bez użycia chakry, ale powyżej tego na zasadzie konkretnych technik - określonych ruchów za określony koszt, a nie taniej pasywki która robi z Ciebie Maji w kwestii kontroli łańcuchów i żyłek. To znaczy, że do tych 10 czy 15 metrów możemy robić praktycznie co chcemy, piruety, bączki, obwiązywania dowolne itd. Powyżej tego nie tracimy całego arsenału, tylko ruchy "beztechnikowe"nie mogą być już takie wymyślne i zaawansowane, co nie znaczy że bezużyteczne. Still better than ktoś bez chen.
Ja osobiście tak bym to widział, ale jak ktoś podzieli się jakąś ciekawszą wizją, no to jeszcze lepiej. :D
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Wiem że moje opisy są dość tragiczne i że sobie żartujesz. Mi to tam nie przeszkadza w końcu się zgadzam z tym że moje opisy są ciężkie więc się tym nie przejmuj. Mi to nie sprawia przykrości wiem że żartujesz to też sobie zażartowałem.

A w taki sposób to widziałeś hmm...więc na razie niech będzie te 15m chociaż jakieś dziwne wrażenie mam że ktoś stwierdzi ze to może być za dużo ale zobaczymy.
Ja bym dał ewentualnie że jak chcemy czymś powyżej tych 15m kontrolować to możemy wykonać tylko proste ruchy jak posłać łańcuch prosto, lekko nim zawrócić itp itd...a jak chcemy tym kontrolować normalnie to przesłać raz chakrę i później nie płacić tylko utrzymywać ten łańcuch i możliwość jedynie wykonywania technik kusari. Czy coś w tym stylu.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

W sumie sama idea zaproponowanych zmian mi się podoba choć osobiście bym poszedł w tym kierunku co nakreślił TwoFace. Do 10 metrów jesteśmy w stanie robić to bez udziału chakry gdyż jest to tak naprawdę do wyobrażenia. Dalej jest już nieco gorzej. Pal już licho nawet ten zasięg. Główny problem który widziałem w tworach użytkowników tego stylu to ogromny spam linek - czegoś całkowicie bezwładnego o dużych długościach i chcemy by nam się to nie plątało, a przy tym kontrolować jak bogowie bez udziału chakry co jest po prostu nieosiągalne. Właśnie stąd wzięła się magiczna odległość 10 metrów zaproponowana przez pana moderatora ogólnego i prawdopodobnie bym się jej trzymał, biorąc wszelkie uwagi nakreślone w pomyśle przy reworku stylu choć podejrzewam, że krokiem stat nie pójdziemy i jeśli już to techniki wylądują po prostu w stylu albo powstanie zupełnie nowa służąca do kontroli tych wszystkich linek i łańcuchów na dalsze odległości z udziałem chakry. Póki co zostawiam, może jeszcze jakieś pomysły związane z tematem się pojawią. Jestem w miarę otwarty bo nie czuję się jakimś wielkim autorytetem w dziedzinie walki łańcuchami.
0 x
Shin

Post autor: Shin »

Podoba mi się propozycja TwoFace, ale nie należy zwiększać zasięgu na więcej niż 10 metrów. Techniki można rozpatrzyć w innym temacie, ale nowy opis chen jest super.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

Ech chyba wszyscy uparli się na te 10m...

Rozumiem że powyżej tych 10m możemy wykonywać tylko proste ruchy jak puszczenie łańcucha/żyłki prost, jakiś skręt, ewentualnie oplecenie przeciwnika jak się uda tak?

Ja bym nie dawał nowego tematu z technikami do Chen...tylko po prostu tutaj zaczął już związane z technikami. Część "mamy" gotową ale niech jeszcze wypowie się współautor i może parę innych osób bo jak na razie tylko z 5 się tym zainteresowało...przynajmniej niech administracja cała [jak pokona swojego największego wroga zwanego leniem-brakoczasowym] da radę.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

haro?
0 x
Kei

Post autor: Kei »

Po pierwsze trochę to smutne, że na dzień dobry poszły restrykcje, a nie reszta spraw poruszanych z propozycji.

Co do 10 metrów, ze względu na pewne czynniki to może być trochę mało, ale skoro w większej odległości byłyby możliwe też jakieś podstawowe ruchy, to to jest do zaakceptowania. Tym bardziej, że widzę, że są jakieś specjalne naciski na tą odległość.

Jeśli chodzi o rozpatrywanie technik w innym temacie to jestem na nie. Jeśli odstawimy to na później, to nie wiadomo kiedy to ruszy. Jak, już coś to można zrobić etapowo wszystkie sprawy w tym temacie.

Jeżeli chodzi o techniki wspomagające kontrolę linek/łańcuchów i zwiększające jej zasięg to byłbym na tak. Miło byłoby gdyby ludzie mieli to na kilku poziomach, np. E, C, A, czy D, C, B bądź też E, D, C by dało się kontrolować zasięg i nie ugrzęźli tylko w 2 odległościach.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Przecież te 10 metrów to mega dużo właśnie jest... Największy miecz ma długość 1,5-2,5 metra. A tutaj mamy aż 10. A przywalić tym możemy. Kto nam każe oplątać wroga? Wystarczy mu dowalić takim łańcuchem z kolcami przez twarz i się poskłada :P.

Jestem na tak. Nic bardziej sensownego się tutaj nie wymyśli.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

Tylko różnica jest taka, że łańcuchem możesz kolesia okładać i nic, nawet tym kolczastym tak naprawdę, a mieczem ciach i po łapkach
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości