koszta

Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Re: koszta

Post autor: Akarui »

Nie możesz założyć, ile trwa tura w walce. Podczas walki na miecze trzy tury mogą trwać parę sekund, wymiana ciosów. Podczas walki na większym terenie tura może trwać parę minut, podczas któej przygotowuje się pułapki albo czeka w cieniu na przeciwnika.

Rozwiązanie "koncentracji" jest prostsze. Dać wybór: albo podtrzymujesz chakra flow, albo używasz innej techniki, nie jednocześnie. Podtrzymujesz stworki póki masz ręce związane w pieczęć, puścisz, albo coś Cię zdekoncentruje - koniec techniki.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Na forum mimo wszystko opieramy się w technikach na systemie turowym głównie, objęcia czasowe wprowadzały bardzo wiele chaosu, a jest to ułatwienie dla systemu, które również sam popieram. W trakcie podtrzymywania czegoś niemożliwe jest wykonanie innej techniki, musimy zakończyć podtrzymywanie i dopiero wtedy jesteśmy w stanie użyć czegoś innego. To jest akurat zawsze aktualne nawet mimo zapisu na turę.
0 x
Obrazek
Tatsuo

Post autor: Tatsuo »

Postanowiłem, że się wypowiem, jako że zmiany jakie chcecie wprowadzić dotyczyć będą także mojej postaci. Na początek wspomnę tylko, że nie popieram pomysłu pana Akarui'a. Skoro na tym forum przyjęty jest system turowy, na którym opiera się cała mechanika gry, być może z niektórymi, nie znanymi mi, wyjątkami, to dlaczego w tym przypadku mamy opierać się jedynie na koncentracji, która i tak już funkcjonuje w technikach podtrzymywanych? Jak dla mnie nie ma to żadnego sensu.

Przechodząc do pomysłu, który jest głównym obiektem dyskusji, jestem za! Oczywiście nie za wszystkim tym, co zostało tutaj przedstawione, choć ogólnie jestem za wprowadzeniem niektórych kosztów w przedstawionych technikach. Tutaj posłużę się listą pana Sznycla, którą pozwoliłem sobie edytować wedle tego, jak ja to widzę.

Kenryuto - Utrzymywanie się techniki przez trzy tury, a następnie ponowne użycie.
Hien - Up.
Fūton: Suiran Reppū - Brak podtrzymywania, można używać techniki dopóki chakra Hien nie zniknie. Pragnę zauważyć, iż w opisie techniki jest wyraźnie napisane, iż jest ona możliwa dzięki chakrze pozostałej z Hien oraz potrzeba dużego skupienia i utrzymywania pieczęci węża, by móc ją kontrolować, w innym przypadku technika dezaktywuje się. Dodatkowy koszt jest według mnie niepotrzebnym skopaniem i tak już ograniczonej techniki.
Fūton: Shinkūjin - Tutaj dałbym podtrzymywanie techniki 1/2 kosztu, gdyby nie jedna rzecz, mianowicie Demoniczne Shurikeny, które po rzuceniu utraciłyby swoje wzmocnienie, proponuję więc dać trzy tury działania techniki, a następnie ponowne użycie, w celu podtrzymania powłoki np. na kunai'u.
Suiton: Mizu Kamikiri - Technika jest jednorazowa, usunięcie kosztu podtrzymywania.
Suiton: Uramiame - Technika sama się podtrzymuje, dopóki ma od kogo wysysać chakrę, ew. można ustalić maksymalną ilość tur jej działania.
Doton: Kengan no Jutsu - Podtrzymywanie techniki 1/2 kosztu.
Raiton: Hiraishin - Technika jest jednorazowa, bez podtrzymywania.
Raiton: Raigeki no Yoroi - Podtrzymywanie techniki 1/2 kosztu.
Raiton: Shichū Shibari - Podtrzymywanie wyładowań z filarów 1/2 kosztu.
Raiton: Jūrokuchū Shibari - Podtrzymywanie wyładowań z filarów 1/2 kosztu.
0 x
Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Post autor: Hitsukejin Shiga »

Jestem Za i niestety jestem za pomysłem Sznycla, uznając jasno i wyraźnie, że pomysł Tatsuo czyni wspomniane techniki trochę zbyt potężnymi i pozwala na naprawdę srogi spam i prolongowane AOE jeśli ktoś idzie w KC.
0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:
Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Dobra. Rozbuduję swoją wypowiedź. Jestem przeciwny temu pomysłowi. Dlaczego? Dlatego, że samuraje zbyt mocno dostają w nim po pupie, a sam gram samurajem, a po pupie dostawać nie chce, so...

Dlaczego tak uważam? Chakra Flow samurajskimi się przede wszystkim nie spami. Trochę już sobie powalczyłem tą postacią i wiem jak ważne jest odpowiednie gospodarowanie chakrą. Włączasz technikę - tracisz chakrę. Używasz Issen - tracisz wzmocnienie ostrza. A samuraj - zgodnie z założeniami - powinien skupić się na rozwoju fizycznym. Jakbym chciał rozwijać KC, to bym grał Uchihami albo innymi Kakuzu. No i nie zapominajmy o tym, że samuraj rozwija KC kosztem o 50% większym niż standardowy shinobi. Wy płacicie za KC rangi C 120 PH. Ja muszę zapłacić 180. 60 PH różnicy na tak słabej randze KC to strasznie dużo.

Ale oczywiście się dostosuję. Chakra Flow to przecież nie jedyne techniki Kenjutsu.

Ale podtrzymuję swoje zdanie. Jestem na nie.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

W spoilerze nic ciekawego, odpowiedź dla Yasuo w związku z tutejszym postem oraz tym tutaj: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=21&t=4586#p68771 oraz http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=2 ... =45#p69182 zanim ktoś zacznie to odbierać w złym kierunku.
Jakoś powiem Tobie, że nie przejmuje się tym nikt, że Ciebie to forum irytuje, nie chcesz możesz nie grać, a nie ogłaszać światu wiecznie jaki jesteś pokrzywdzony i jak Tobie źle. Jesteś masochistą czy co? Nie chcę robić z Ciebie pośmiewiska dlatego na wszelakie zarzuty w innym temacie nie odpowiadałem (link do tego powyżej). Założyciel tego tematu też jest samurajem, a sam wymienił tą technikę. Nie podoba się Tobie, to skasuj konto i nie wracaj, bo jeszcze raz przeczytam taki offtop jaki robisz za każdym prawie razem to ja zapewnię, że nie wrócisz tutaj. Dosyć Twojego widzi mi się i płaczów już tutaj przyjęto, pisałem o tym też ostatnio Tobie w PW. Szczerze? Tysiąc razy bardziej wolę trolla Hakai'a niżeli płaczka Ciebie, a tego wybuchowego chłopaka o którym wspomniałem pozdrawiam z tego miejsca, bo go lubię. To jest dobry ziomek. Twoje zachowanie nie jest zabawne, wręcz przeciwnie żałosne. Najpierw jedziesz po całej administracji nie raz i nie dwa, płaczesz, mówisz, że nie chcesz nagrody za event i jej odmawiasz, a potem się dziwisz dlaczego piszę Tobie, że jej nie dam. Raz chcesz kasować konto, jutro wracasz i pretensje dlaczego zostało skasowane. Wyzywasz mnie na gg i się dziwisz, ze Ciebie zablokowałem, a potem w temacie z nagrodami za święta musisz pokazać światu jaki to niesprawiedliwy admin, blokuje ludzi i pewnie nawet na PW nie odpisze. Czepiasz się zdania napisanego z kappa, które po prostu jest rzuconym dla żartu zdaniem i wywołujesz z niego aferę, że nie da się mnie polubić. Wspomnę tylko jeszcze dlaczego jesteś taki zły i obrażony na mnie oraz administrację. Bo zabrali Tobie możliwość posiadania multikonta. Wybacz, ale o Twojego bana na sb prosiło parę osób, bo nie umiałeś się zachować, ani za pierwszym razem, ani za drugim. Jak ktoś z podwójnym banem w swoim życiorysie spełnia podstawowy zapis do posiadania zapisany w regulaminie? Przytoczę go:
6. e. Jak już zostało wspomniane, multi jest nagrodą/przywilejem najbardziej aktywnych graczy, którzy nie porzucą którejś z postaci po tygodniu / miesiącu etc.
6. g. Postaciom z multikonta nie przysługują żadne prośby do administracji (nie licząc próśb o wycenę PH), przynajmniej w początkowym okresie gry. Wynika to z tego, że takie konta traktujemy samo w sobie jako nagrodę. Chodzi o wszelkiego rodzaju pakty i inne wspomagacze.
Multikonto jest nagrodą. Jakie nagrody mogą iść dla kogoś z dwoma banami na sb itd? Tutaj też jest potrzebne jakieś zachowanie.
P.S. Aby nie było za wszystkie konkursy Yasuo dostał PH, tak samo eventy oraz dostał możliwość zgodnie z regulaminem przeniesienia PH z pierwszej postaci co mu umarła na obecnie posiadaną wraz z zabraniem multikonta. A jakakolwiek odpowiedź na to co napisałem skończy się banem, bo czytałem to tyle razy i próbowałem z Tobą rozmawiać, że nie mam więcej najmniejszej ochoty. Jeżeli ktoś popiera Ciebie zapraszam na pw, gdzie mogę wszystkie decyzje wyjaśnić, bo ja prowadziłem oba eventy, gdzie on umierał oraz prowadziłem z nim wiele rozmów, ba nawet próbowałem iść czasem na rękę, ugodowo, ale z niektórymi ludźmi się po prostu nie da.
#za frustrację przepraszam wszystkich czytających, ale czasem się nie da.

W tym temacie jestem za rozpiską Sznycelka wraz z poprawkami Avarice.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Post autor: Hitsukejin Shiga »

I temat stosunkowo zamarł. Ale Kan zgadza się z Avarice, Sznycel też. Sądze, że można to już przepchnąć/dac do zaakceptowanych i dać do wprowadzenia skoro jest global-mod i dwóch adminów w tym techniczni : o
0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Podsumowałem wszystko, poniżej krótki spis co jest do zmiany. Czekam jeszcze na jakieś ostatnie poprawki (jeżeli jakieś techniki ze zmianą kosztu się zagubiły albo ktoś ma jakieś uwagi) i będę wprowadzać :)

Kenjutsu:
Kenryuto - 3 tury trwania

Futon:
Hien - 3 tury trwania
Fūton: Suiran Reppū - zmiana na podtrzymywaną - @Tatsuo - zgodnie z opisem i tak wymagana jest pieczęć, do jej działania, czyli jakby nie patrzeć technikę trzeba podtrzymywać. Przerwanie skupienia = przerwanie techniki.
Fūton: Shinkūjin - 3 tury trwania

Suiton:
Suiton: Mizu Kamikiri - zmiana kosztu na jednorazowy
Suiton: Uramiame - technika DO USUNIĘCIA! - jeżeli ktoś ją posiada proszę o kontakt

Doton:
Doton: Kengan no Jutsu - zmiana na podtrzymywaną

Raiton:
Doton: Kengan no Jutsu - zmiana na podtrzymywaną
Raiton: Hiraishin - Ava myślał nad podtrzymywaniem, ale zostawiłbym jako jednorazowa, by nie chodzić z otoczką raitonu przez cały czas dookoła siebie na tej randze.
Raiton: Raigeki no Yoroi - zmiana na podtrzymywaną
Raiton: Shichū Shibari - zmiana na podtrzymywaną
Raiton: Jūrokuchū Shibari - wyładowania filarów mogą być podtrzymywanę co turę

Wszystko będzie wprowadzone po turnieju!
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość