Kenjiego technika nie owadzia

Moderator: Souei

Kenji

Kenjiego technika nie owadzia

Post autor: Kenji »

Nazwa
Doton - Kagura no Jutsu
Dziedzina
Doton
Ranga
C
Pieczęci
Przyłożenie dłoni/dwóch palców do ziemi
Zasięg
100m
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Doton "C" oraz Ninjutsu "C"
Opis Technika wspomagająca, który służy do lokalizowania osób. Przykładając dłoń/palce do ziemi jesteśmy w stanie określić gdzie i ile osób znajduje się w zasięgu techniki. Warunkiem koniecznym aby taką osobę zlokalizować jest fakt, że dana osoba musi dotykać tego samego podłoża, na którym stoi wykonujący technikę. Jesteśmy w stanie określić jedynie miejsce i odległość w jakiej ktoś znajduje się od wykonującego. Nie rozpoznamy czy dana osoba to kobieta/mężczyzna, korzysta z chakry czy też nie. Jedynie jej lokalizacje. Używający techniki poprzez przelanie chakry do podłoża odbiera drgania występujące na tej samej płaszczyźnie ziemi. Działa jedynie na istoty ważące minimum 50kg. Wykrywa cele nieruchome jak i te ruchome.
Link do tematu postaci
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=4202
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Re: Kenjiego technika nie owadzia

Post autor: Seinaru »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Post autor: Hitsukejin Shiga »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:
Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Kenji

D-C czyli zasięg zależy od poziomu rozwoju dziedziny. Technika mocno upośledzona tak jak napisał Sznycel, w przypadku użycia gdzie w zasięgi będzie 200 osób to raczej nic mi nie da, będę wiedział że jest tyle osob i tym miejscu ale moge sobie zgadywać, kto jest kim i tyle. Więc jak na technikę typu sensor raczej bardzo słaba, łatwo ją ominąć wystarczy być na innej powierzchni niż wykonujący. Trzeba się jednak skupić aby ją wykonać, nie wiadomo jak bardzo ale jednak trzeba. Gdzie wy tutaj widzicie technikę rangi wyżej niż "C"? Idealne określenie tej techniki dał Sznycel, "upośledzony sensor" i wy chcecie z tego upośledzenia zrobić technikę B-S? Trochę jak dla mnie przesadzone, ale trudno zdanie szanuje :)

Przypisanie technice rangi wyżej za sam zasięg, jak dla mnie trochę nie pasuje. Technika jest naprawdę upośledzona jak na sensora i to bardzo. Stąd ten koszt/ranga jaką zaproponowałem. Czekam na resztę, żeby nie było będę się bronił bo uważam inaczej! :D
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kenji

Było tak od razu, że tylko ze względu na robaczka xD
Usunięte skalowanie
Zasięg zmieniony

Hmm nie wiem jak to wyjaśnić bo jestem w tym bardzo ale to bardzo kiepski, ale spróbuje mniej więcej co i jak to sobie wyobrażałem, że działa.

W momencie aktywacji techniki i dotknięcia dłonią/palcami ziemi, przesyłamy do niej impuls chakry(czy coś w tym stylu). Zyskujemy dzięki temu możliwość odczucia nacisku jakie nakłada człowiek/istota na powierzchnie, na której akurat się znajdujemy, pod warunkiem, że znajduje się w zasięgu techniki.

Coś was przekonuje czy nie bardzo?
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Kenji

Ogólnie co do techniki, to ja zaproponowałem coś co jest w dużej ilości anime/mang, dość często jest to przedstawiane ale nigdy nie jest wytłumaczone jak to działa, to moja własna interpretacja. W samym uniwersum Naruto, znalazłem już dwa momenty kiedy ktoś coś takiego robił, a z tego co kojarzę to były 4/5, ale nikt nigdy nie mówił czy to technika czy też zdolność. Przykład wyżej, moment śmierci Tobiramy, kolejnym którego jestem pewien, są kroniki Kakashiego, gdzie Minato określił liczbę wrogów i ich lokalizacje. Jeszcze chyba dwa pamietam ale to już w Naruto a nie Shippudenie. Czekam na dalsze głosy, cieszę się że już tak sceptycznie nie podchodzicie xD
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Kenji

Znaczy co do rangi to dałem D/C, nie wiedziałem, czy wg was to co napisze będzie bardziej "D" czy "C". Teraz wiem, dlatego technika jak już "C" żeby jednak była bardziej możliwa i miała szanse na większe powodzenie. Zmienione już.
Co do kosztów to też zmieniłem na większe. Mam nadzieje że pasuje.

Jeszcze raz przypomnę, że jest to naprawdę ułomny sensor i to bardzo xD Wiem, gdzie kto jest. Ale nie wiem kto to zupełnie. Mogę się dowiedzieć, w jakim kierunku się porusza, czy stoi/siedzi czy zmienia miejsce. W przypadku większej ilości osób, mogę sobie strzelać kto jest kto i liczyć na szczęście że trafie.
Dodatkowo technikę łatwo ominąć, wystarczy być na innym podłoży niż użytkownik. Nawet przypadkiem ktoś to może ominąć.
Jednak podczas wykonywania nie mogę się poruszać a stać w miejscu. Przecież to jedna z najgorszym technik śledzących/sensorycznych xD
Aż tak nie wybrzydzajmy xD

Co do sposobu jaki działa, to jestem bardziej za swoim ale jeżeli uznacie, że wasz lepszy to niech będzie wasz. Chociaż mi wibracje bardziej się z Futonem niż z Dotonem kojarzą.

Ava edita dał więc się odniosę: :D
Jeżeli będzie, że działa na zasadzie wibracji to zgadzam się niestety ciężko będzie określić liczbę osób, jeżeli będą koło siebie, jeżeli ma działać tak jak ja chce to raczej problemu nie będzie.
To samo jeżeli chodzi o wyciszenie, jeżeli działa za pomocą wibracji bez szans abym odkrył, jeżeli działa na moich zasadach to raczej dam radę xD

Tutaj dodam, że technika miała mi pomóc, określić liczbę wrogów i ich lokacje, mniej więcej. Nie działa to cały czas a jedynie przez chwilę gdy nie mogę się ruszyć w tym czasie oni mogą zmienić lokacje. Nie działa cały czas jak inne sensory kolejny minus!!
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Kenji

Znaczy tutaj dodam, że przez sekundę to raczej nie ogarnę tego wszystkiego choćbym nie wiem jak chciał, dla mnie raczej było oczywiste, że potrzebne jest skupienie aby to wykonać i ogarnąć. Choćby nawet policzyć ile tych osób się "wyczuwa". Głównie chciałem wykorzystywać do śledzenia, dowiedzenia się w którym kierunku zmierza niż stworzyć takiego sensora co ciągle podpowiada i cały czas się używa.
Co do zasięgu to w porównaniu z tym 1,5km UW Sensor to raczej nie ma co porównywać. 100m? dużo? przecież to minimum jest dla jakiekolwiek sensora jak dla mnie xD Przecież jak ktoś będzie stał 100m ode mnie to z łatwością go rozpoznam o ile znam, będę widział co robi, nie dokładnie ale czy sięga do kieszeni, łapie się za głowę.

Sznycel tylko tutaj pojawia się problem z tym wyczuwaniem, wyczuje każdego więc sobie mogę strzelać i liczyć że trafie przeciwnika, równie dobrze mogę na sojusznika trafić i przypadkiem krzywdę zrobić xD Albo trafić jakiegoś przypadkowo NPC.

Czekam na dalsze głosy! Proszę o konkrety !! :D :D :D
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości