koszta
- Seinaru
- Martwa postać
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Samuraj
- Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
- Widoczny ekwipunek: Nagrobek
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=3828
koszta
PROBLEM
Koszta technik chakra flow i podtrzymywanych. Obecnie za hien, shinkujin, ale te część yoroi, które nie dostały jeszcze reworka, płaci się jednorazowo przy aktywacji. Można więc włączyć je na początku misji i mieć cały czas bez żadnego dalszego uszczerbku chakry. Można intuicyjnie stwierdzić, że tak nie powinno być. Oczywiście nie dotyczy to klonów itd.
ROZWIĄZANIE
Dopisać do takich wszystkich koszty podtrzymywania 1/2 na turę. Nie tylko te techniki są bez tego OP, ale też wszystkie tworzone WT oparte na tym systemie są rakowe, bo nie ma argumentu, na podstawie którego można by dać koszt za podtrzymywanie.
DODATKOWE UWAGI
Nie róbmy odpowiedzi: że dana dziedzina/klan/żywioł nie przeszły jeszcze renowacji. Trzeba się zająć tymi technikami raz a dobrze, czyli wszystkimi niezależnie od dziedziny, aby było konsekwentnie i jednolicie, więc rework dziedzinami jest na to za wolny.
Koszta technik chakra flow i podtrzymywanych. Obecnie za hien, shinkujin, ale te część yoroi, które nie dostały jeszcze reworka, płaci się jednorazowo przy aktywacji. Można więc włączyć je na początku misji i mieć cały czas bez żadnego dalszego uszczerbku chakry. Można intuicyjnie stwierdzić, że tak nie powinno być. Oczywiście nie dotyczy to klonów itd.
ROZWIĄZANIE
Dopisać do takich wszystkich koszty podtrzymywania 1/2 na turę. Nie tylko te techniki są bez tego OP, ale też wszystkie tworzone WT oparte na tym systemie są rakowe, bo nie ma argumentu, na podstawie którego można by dać koszt za podtrzymywanie.
DODATKOWE UWAGI
Nie róbmy odpowiedzi: że dana dziedzina/klan/żywioł nie przeszły jeszcze renowacji. Trzeba się zająć tymi technikami raz a dobrze, czyli wszystkimi niezależnie od dziedziny, aby było konsekwentnie i jednolicie, więc rework dziedzinami jest na to za wolny.
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
- Yasuo
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Re: koszta
Nie zgadzam się kappa.
A teraz trochę na poważniej. Jestem przeciwny. Nie mam argumentu na poparcie swojego zdania, ale wydaje mi się, że jest dobrze tak jak jest.
A teraz trochę na poważniej. Jestem przeciwny. Nie mam argumentu na poparcie swojego zdania, ale wydaje mi się, że jest dobrze tak jak jest.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
Imo wciskanie na wszystko koszta utrzymania na ture jest słabe, gdyż wyraźnie nie wszystko taki koszt musi posiadać.
Jest wiele technik jak chociażby kamienny golem gdzie tworzymy jakiś twór z chakry i on istnieje po prostu, nie trzeba go cały czas podtrzymywać jakoś rakowo
Albo oczywisty przykład z klonami
Co do technik pewnie faktycznie niektóre powinny mieć koszt utrzymania, ale to należy się im przyjrzeć i każdą rozpatrzeć osobno.
Najlepiej by było gdyby autor każdą z nich tutaj powstawiał w spojlerach i przedstawił swoje stanowisko.
Ogólnie zgodzę się iż należy zrobić coś z tym, tylko trzeba to zrobić z głową.
Jest wiele technik jak chociażby kamienny golem gdzie tworzymy jakiś twór z chakry i on istnieje po prostu, nie trzeba go cały czas podtrzymywać jakoś rakowo

Co do technik pewnie faktycznie niektóre powinny mieć koszt utrzymania, ale to należy się im przyjrzeć i każdą rozpatrzeć osobno.
Najlepiej by było gdyby autor każdą z nich tutaj powstawiał w spojlerach i przedstawił swoje stanowisko.
Ogólnie zgodzę się iż należy zrobić coś z tym, tylko trzeba to zrobić z głową.
0 x
- Seinaru
- Martwa postać
No mówiłem o chakra flow i podtrzymywanych. golem nie jest chakra flow ani podtrzymywany... sooooo... no zgadzam się że trzeba to robić z głową XDD
P.S. Spodziewałem się chociaż jednego "oplufka"
P.S. Spodziewałem się chociaż jednego "oplufka"

0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Tak jak wspominałem na sb, oraz Asa w poście czekam na przedstawienie technik gdzie powinno to być dodane.
A pomysł popieram.
A pomysł popieram.
0 x

- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Druga opcja mniej bolesna to chakra flow działa ileś tur potem możemy przelać chakrę ponownie dla przedłużenia lub znika. Coś takiego wydaje mi się nawet zdrowsze dla rozgrywki bo przecież takim przedmiotem można rzucić co chociażby pokazał Danzo w walce z Sasuke czy killer bee przy rzucie ołówkiem. No i mimo, że jakiś koszt utrzymania niby powinien być to też nie ma co jak pijawka zasysać zachłannie chakrę od ludzi xD
0 x
A ja może zaskoczę i powiem że według mnie nie powinien to być koszt co turę. Moim zdaniem w wspomnianych technikach, mamy przykład zamkniętego obwodu chakry - coś co zostało pokrytę dodatkowo naszą chakrą, ale nie jest marnotrawione, tylko utrzymywane w dodatkowym obszarze. Jeśli wprowadzimy takie koszty jakie mamy co w niektórych technikach za podtrzymanie, to wykorzystywanie takich wariantów w trakcie walki, będzie mało opłacalne. Ot naostrzenie za które płacimy duże wartości. Byłbym za pozostawieniem tego w taki sposób jak mamy obecnie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Seinaru
- Martwa postać
No mamy więc do wyboru dwa warianty:
1. Techniki zostaną zmienione według proponowanej zmiany, koszta według Defa zostaną podwyższone do nieopłacalnych, czyli ranga B (Kenryuuto) dla przykładu, będzie kosztowała 16% na KC B i dalej 8% za podtrzymywanie. Przy wysokim KC te koszty są naprawdę małe. Inna sprawa, że te techniki podtrzymywane są wysokorangowe, więc normalne że koszta przy niskim KC będą duże. Ale np. na randze KC A mamy 12% i dalej 6%. To tak dużo na turę?
2. Zostanie po staremu, czyli albo połowa będzie miała koszt utrzymania, a połowa nie (np. Raigeki no yoroi bez kosztu podtrzymania, a raiton no yoroi z kosztem 1/2 co turę). Chyba że dla ujednolicenia zniesiemy wszystko i ktoś na początku np. takiego eventu jak obecnie sobie włączy z osiem buffów i sobie z nimi będzie walczyć przez 8 stron będąc nietykalnym. Na wyprawie, na misji, wszędzie...
Techniki, które moim zdaniem powinny dostać podtrzymywany koszt 1/2 na turę, a teraz go nie mają:
1. Techniki zostaną zmienione według proponowanej zmiany, koszta według Defa zostaną podwyższone do nieopłacalnych, czyli ranga B (Kenryuuto) dla przykładu, będzie kosztowała 16% na KC B i dalej 8% za podtrzymywanie. Przy wysokim KC te koszty są naprawdę małe. Inna sprawa, że te techniki podtrzymywane są wysokorangowe, więc normalne że koszta przy niskim KC będą duże. Ale np. na randze KC A mamy 12% i dalej 6%. To tak dużo na turę?
2. Zostanie po staremu, czyli albo połowa będzie miała koszt utrzymania, a połowa nie (np. Raigeki no yoroi bez kosztu podtrzymania, a raiton no yoroi z kosztem 1/2 co turę). Chyba że dla ujednolicenia zniesiemy wszystko i ktoś na początku np. takiego eventu jak obecnie sobie włączy z osiem buffów i sobie z nimi będzie walczyć przez 8 stron będąc nietykalnym. Na wyprawie, na misji, wszędzie...
Techniki, które moim zdaniem powinny dostać podtrzymywany koszt 1/2 na turę, a teraz go nie mają:
wersja chanbara:
Na razie tyle żeby zobaczyć czy myślimy podobnie. przepatrzylem dziedziny oprocz klanowek- Nazwa
- Kenryūtō
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Kilka centymetrów więcej niż długość ostrza broni
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Dodatkowe Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika stworzona na podstawie niektórych jutsu stosowanych przez shinobi. Poprzez przesłanie energii duchowej do ostrza, użytkownik jest w stanie zwiększyć jego długość oraz ostrość. Zwiększa się także wytrzymałość - jest w stanie powstrzymać inne "chakra flow" stosowane przez shinobi poza rangami A i S. Technika zwiększa o wiele możliwości przeciętnego miecza, właśnie dlatego jest bardzo przydatna podczas walki. Tak wzmocniony miecz może np. przebić bez problemu kamienny filar.
- Uwaga Dostępne jedynie dla samurajów jako usprawniony styl Battodo. Dodatkowo technika ta stanowi unikat (jedyne chakra flow bez wymogu dziedziny chakrowej). Nie istnieje opcja ulepszenia jej bez żadnej takowej dziedziny jako wymogu.
- Nazwa
- Kenryūtō
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Kilka centymetrów więcej niż długość ostrza broni
- Koszt
- Dodatkowe Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika stworzona na podstawie niektórych jutsu stosowanych przez shinobi. Poprzez przesłanie energii duchowej do broni, użytkownik jest w stanie zwiększyć jej długość. Zwiększa się także wytrzymałość - jest w stanie powstrzymać inne "chakra flow" stosowane przez shinobi poza rangami A i S. Chakra przyjmuje wygląd stosowanej broni nie zmieniając jej właściwości. Jeśli więc walczymy przykładowo kijem to jedynie zwiększy jego możliwości obuchowe do stopnia zdolnego skruszyć filar bez najmniejszego naruszenia struktury broni jeśli tylko dysponujemy wystarczającą siłą.
- Uwaga Dostępne jedynie dla samurajów jako usprawniony styl Battodo. Dodatkowo technika ta stanowi unikat (jedyne chakra flow bez wymogu dziedziny chakrowej). Nie istnieje opcja ulepszenia jej bez żadnej takowej dziedziny jako wymogu.
- Nazwa
- Fūton: Hien
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Na broń
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (od sztuki)
- Dodatkowe
- Wymaga posiadania broni
- Opis Jutsu pozwalające na pokrycie ostrza broni chakrą Fūtonu. Użytkownik nagromadza energię w dłoniach, po czym powoli rozprowadza ją po narzędziu walki. Efektem jest stworzenie ledwo widocznego, śmiertelnie ostrego przedłużenia naszego brzeszczotu. Jesteśmy w stanie za jego pomocą bez problemu ściąć drzewo, przebić głazy... nie wspominając już o ciałach innych ludzi.
- Nazwa
- Fūton: Suiran Reppū
- Pieczęci
- Wąż
- Zasięg Max.
- 15 metrów
- Koszt
- Dodatkowe
- Wymaga znajomości Hien
- Opis Dość ciekawe jutsu, łączące Hien z właściwościami Kaiten Shurikena. Dzięki temu, że chakra Fuutonu nie znika na ostrzu od razu, użytkownik może poprzez złożenie pieczęci Węża i chwilowe skupienie zmusić Hien do zareagowania i wzniesienie się w powietrze. Dzięki temu można przez kilka minut manipulować ostrzem w powietrzu - no, chyba że zostanie wytrącony ze skupienia, wtedy technika się dezaktywuje.
- Nazwa
- Fūton: Shinkūjin
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Kolejne jutsu polegające na pokryciu broni powłoką z wiatru. Tym razem użytkownik gromadzi powietrze w płucach, miesza je z chakrą, a następnie lekkimi dmuchnięciami rozprowadza je po broni. Pozwala to na zwiększenie powierzchni tnących i znaczące zwiększenie ich ostrości - za pomocą tej techniki zwykły kunai zyskuje ostrze godne miecza, a shuriken staje się shurikenem demonicznego wiatru. Broń dzięki temu zabiegowi staje się również lżejsza.
- Nazwa
- Suiton: Mizu Kamikiri
- Pieczęci
- Tygrys
- Zasięg Max.
- 15 metrów
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 na turę)
- Dodatkowe
- Opis Technika, za pomocą której można zaskoczyć niczego niespodziewającego się przeciwnika. Użytkownik składa pieczęć Tygrysa i silnie uderza nogą o ziemię. Pobudza to podziemne wody do działania, wytwarzając z nich bardzo szybki i silny strumień wody, który wystrzeliwuje spod ziemi z dużym ciśnieniem. Cios ten bez problemu jest w stanie przeszyć przeciwnika. Szybkość strumienia jest taka sama jak nasza własna.
- Nazwa
- Suiton: Uramiame
- Pieczęci
- Pies przez cały czas działania techniki
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- Dodatkowe
- Wymaga trójki pomocników (klony niedozwolone)
- Opis Technika musi być wykonana przez kilku wojowników (minimum 3, nie mogą to być klony) i polega na stworzeniu deszczu, który po dłuższym czasie może przekształcić się w powódź. Deszcz powoli wysysa chakrę osób, których dotykają krople wody. Wysysa ona 10% chakry co turę od każdej dotkniętej osoby.
- Nazwa
- Doton: Kengan no Jutsu
- Pieczęci
- Wąż → Baran → Pies → Szczur → Wąż → Tygrys
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- Dodatkowe
- Opis Technika wytwarzająca głaz na naszej pięści tak, że zwiększa on naszą siłę. Dokładnie, o 50 punktów. Dzięki temu można nagle zaskoczyć przeciwnika i zmiażdżyć go atakując przeważającą mocą. W końcu takie uderzenie jest niezwykle potężne.
- Nazwa
- Raiton: Hiraishin
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Opis Jedna z pierwszych technik z natury Raiton. Jest stosunkowo prosta, gdyż działa na podobnej zasadzie co Dendō Hando. Gromadzimy chakre w naszej dłoni (ta musi być uniesiona nad głowę), przeobrażając ją następnie identycznie co przy Dendo, pioruny następnie otaczają naszą kończynę, by to zaraz udać się wzdłuż organizmu tworząc swego rodzaju barierę przy ciele wykonaną z Raitonu. Od palców u dłoni, po te u stóp rozchodzi się Hiraishin. Technika jest stosunkowo szybka i użyteczna w walce przeciw użytkownikom którzy preferują walkę Taijutsu. Kontakt z techniką kończy się niemałym bólem, jaki i nawet oparzeniami czy chwilowym paraliżem.
- Nazwa
- Raiton: Raigeki no Yoroi
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- Dodatkowe
- Wymaga posiadania dwóch metalowych broni
- Opis Jedna z pierwszych technik defensywnych w naturze chakry Raiton. Użytkownik wznosi nad swoją głowę parę metalowych broni. Zaczyna obracać, równocześnie przelewając niebieską energię do ostrzy. W ułamek sekundy te nabierają błękitnego koloru, a w około nich tworzą się wyładowania elektryczne. Następnie energia rozszerza się, by po prostu spłynąć na całe ciało użytkownika w postaci elektrycznej zbroi. Technika sama w sobie nie broni przed niczym, lecz sprawia problemy naszemu przeciwnikowi w walce Taijutsu, rażąc go za każdym razem dawką prądu, prowadząc do ran, którymi są oparzenia czy też paraliż chwilowy danej kończyny. Zetknięcie się więc z dłonią naszego przeciwnika spowoduje obrażenia, a w przypadku słabszych oponentów zneutralizuje atak i odepchnie oponenta. Silniejsze ciosy przebijają się przez zbroję, jednak zranią również napastnika, lecz poskutkuje to zniknięciem uzbrojenia.
- Nazwa
- Raiton: Shichū Shibari
- Pieczęci
- Baran → Świnia → Pies → Ptak → Królik
- Zasięg Max.
- 55 metrów
- Koszt
- Dodatkowe
- Opis Użytkownik wytwarza ziemny krąg, który otacza przeciwnika. Następnie wydobywają się z niego pioruny, rażące go aż umrze, bądź padnie z wycieńczenia. Techniki można używać również na summonach, lecz wtedy obrażenia mogą być mniejsze. Za to krąg powiększa się bez dużych kosztów chakry.
- Nazwa
- Raiton: Jūrokuchū Shibari
- Pieczęci
- Szczur → Małpa → Koń → Tygrys
- Zasięg Max.
- 55 metrów
- Koszt
- C: 50% | B: 40% | A: 30% | S: 20% | S+: 10%
- Dodatkowe
- Wymaga znajomości Raiton: Shichū Shibari
- Opis Technika wymagająca znajomości Shichu Shibari. Użytkownik tworzy ogromne filary, które spadają na przeciwnika i zamykają go. Następnie atakują wieloma falami elektryczności, aż umrze. Jutsu jest idealne do złapania wszystkich, czy to ludzi, czy summonów.
0 x
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
No to wszystkie pokrycia broni itd. najchętniej zamiast koszt 1/2 dałbym, że utrzymuje się ono trzy tury, a potem trzeba koszt nałożyć ponownie. W takim przypadku broń rzucona w pierwszej miałaby powłokę jeszcze dwie. Trochę buffik w tym nerfiku proponowanym, co też zgadzałoby się z anime i mangą raczej. Tak więc pominę je, a przejdę dalej.
Suiton: Mizu Kamikiri - do skasowania, technika nie jest utrzymująca się, a po wykonaniu leci w dane miejsce i taki jej koniec.
Wszystkie poniżej powinny dostać koszt utrzymania takie moje zdanie. Wybacz za taką późną analizę, miałem nie pisany urlop, bo niby byłem, ale bardziej duchem
Suiton: Mizu Kamikiri - do skasowania, technika nie jest utrzymująca się, a po wykonaniu leci w dane miejsce i taki jej koniec.
Wszystkie poniżej powinny dostać koszt utrzymania takie moje zdanie. Wybacz za taką późną analizę, miałem nie pisany urlop, bo niby byłem, ale bardziej duchem

0 x
Cause i'm the real fire.
-
- Support
Co do wspomnianych technik:
Kenryuto - według mnie powinno utrzymywać się przez trzy tury, a następnie ponowne użycie. Obecnie to wygląda tak, że możemy odpalić na początku misji i latać do samego końca.
Hien - jak wyżej, bo zasada bardzo podobna
Fūton: Suiran Reppū - tutaj dałbym podtrzymywanie, z tego względu, że dochodzi tu jeszcze manipulacja ostrzem w powietrzu.
Fūton: Shinkūjin - podobnie jak ta powyższa
Suiton: Mizu Kamikiri - sam poruszałem kiedyś sprawę tego kosztu, jest on tutaj bez sensu xD technika jest jednorazowa
Suiton: Uramiame - z tym akurat mam problem gdyż cóż... szczerze to nie wiem czy powinna istnieć, bo przypomina tą, która została usunięta z Rantonu. W każdym razie gdyby miała zostać to koszt byłby jednorazowy. Trójka ludzi zalążek tej burzy, która potem napędza się sama.
Doton: Kengan no Jutsu - podtrzymywanie na 100%, bez tego powinna się rozpadać.
Raiton: Hiraishin - technika jest jednorazowa, używamy, bum, kończy się. Bez podtrzymywania.
Raiton: Raigeki no Yoroi - podtrzymywanie na 100%
Raiton: Shichū Shibari - tu także
Raiton: Jūrokuchū Shibari - tu tylko do wyładowań z filarów.
Ogólnie gdyby coś się pojawiło, to poproszę o info, to od razu po trochu będę łatać te żywioły.
Kenryuto - według mnie powinno utrzymywać się przez trzy tury, a następnie ponowne użycie. Obecnie to wygląda tak, że możemy odpalić na początku misji i latać do samego końca.
Hien - jak wyżej, bo zasada bardzo podobna
Fūton: Suiran Reppū - tutaj dałbym podtrzymywanie, z tego względu, że dochodzi tu jeszcze manipulacja ostrzem w powietrzu.
Fūton: Shinkūjin - podobnie jak ta powyższa
Suiton: Mizu Kamikiri - sam poruszałem kiedyś sprawę tego kosztu, jest on tutaj bez sensu xD technika jest jednorazowa
Suiton: Uramiame - z tym akurat mam problem gdyż cóż... szczerze to nie wiem czy powinna istnieć, bo przypomina tą, która została usunięta z Rantonu. W każdym razie gdyby miała zostać to koszt byłby jednorazowy. Trójka ludzi zalążek tej burzy, która potem napędza się sama.
Doton: Kengan no Jutsu - podtrzymywanie na 100%, bez tego powinna się rozpadać.
Raiton: Hiraishin - technika jest jednorazowa, używamy, bum, kończy się. Bez podtrzymywania.
Raiton: Raigeki no Yoroi - podtrzymywanie na 100%
Raiton: Shichū Shibari - tu także
Raiton: Jūrokuchū Shibari - tu tylko do wyładowań z filarów.
Ogólnie gdyby coś się pojawiło, to poproszę o info, to od razu po trochu będę łatać te żywioły.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Może nie płącić chakrą, a wytrzymałością albo koncentracją?
Przykładowo Hien. jeden koszt, chakra flow, ale zawsze może coś się stać. Stracimy na chwilę koncentrację i puff, powłoka zniknęła. Wtedy nie wpadamy w jakieś dodatkowe chakry itp, a musimy się skupić na jednym, bo pójdzie się yebać za przeproszeniem i musimy znów odpalać technikę. Wypadnięcie z ręki broni, na której jest powłoka chakry też powinno prowadzić do jej zaniku.
Ogólnie techniki, przy których tworzymy coś, koszt jest jednorazowy, ale to coś działa, jak np powstanie golema, powinny być obarczone kontrolą danego stworzenia, co przeszkadza w mieszaniu chakry pod kolejną technikę. To spore ograniczenie, jednak pomysł jak pomysł
Wtedy od wytrzymałości i koncentracji zależałoby, czy jesteśmy w stanie kontrolując twór utworzyć coś jeszcze, czy jednak coś pęknie jak bańka mydlana.
Przykładowo Hien. jeden koszt, chakra flow, ale zawsze może coś się stać. Stracimy na chwilę koncentrację i puff, powłoka zniknęła. Wtedy nie wpadamy w jakieś dodatkowe chakry itp, a musimy się skupić na jednym, bo pójdzie się yebać za przeproszeniem i musimy znów odpalać technikę. Wypadnięcie z ręki broni, na której jest powłoka chakry też powinno prowadzić do jej zaniku.
Ogólnie techniki, przy których tworzymy coś, koszt jest jednorazowy, ale to coś działa, jak np powstanie golema, powinny być obarczone kontrolą danego stworzenia, co przeszkadza w mieszaniu chakry pod kolejną technikę. To spore ograniczenie, jednak pomysł jak pomysł

0 x
MOWA
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Generalnie cytuję bo zgadzam się z tym co dał Sznycel. Rozbieżne opinie zapisałem poniżej:
Fūton: Shinkūjin - tu bym dał 3 tury bo nie pozwala na manipulację z tego co mi wiadomo tylko takie lepsze Hien
Suiton: Uramiame - też bym osobiście ją usunął chyba bo takie wysysanie chakry to raczek lekki
Raiton: Hiraishin - tu nie jestem pewien czy masz rację. Przynajmniej według opisu wynikałoby, że można to podtrzymać
Fūton: Shinkūjin - tu bym dał 3 tury bo nie pozwala na manipulację z tego co mi wiadomo tylko takie lepsze Hien
Suiton: Uramiame - też bym osobiście ją usunął chyba bo takie wysysanie chakry to raczek lekki
Raiton: Hiraishin - tu nie jestem pewien czy masz rację. Przynajmniej według opisu wynikałoby, że można to podtrzymać
0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Mi pasuje ocena Avy.
Jak nikt nie ma nic do dodania w tej kwestii to pozostaje dostosować do tego zmiany i można będzie wreszcie wprowadzać. Daję 24h, a potem proszę autora o podsumowanie zmian, wprowadzenie ich do technik
Jak nikt nie ma nic do dodania w tej kwestii to pozostaje dostosować do tego zmiany i można będzie wreszcie wprowadzać. Daję 24h, a potem proszę autora o podsumowanie zmian, wprowadzenie ich do technik

0 x

- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
A ile czasu trwa tura? Tura walki? Tura eventu? Tura, podczas której oprócz się lać prowadzimy rozbudowany dialog o istocie życia z przeciwnikiem? Przeliczanie czegoś na tury w grach tego typu chyba nie jest dobrym rozwiązaniem.
Co się nie podoba w opieraniu się o koncentrację na danej technice?
Co się nie podoba w opieraniu się o koncentrację na danej technice?
0 x
MOWA
-
- Support
Opieranie się na turach ma sens, bo głównie technika jest użyta w walce. Jeżeli założymy 2-3 minuty, to ciężko to będzie ocenić, bo sędzia raczej nie będzie spisywał ile dana akcja zajmuje sekund i podliczać to wszystko zachowując w miarę sensowny upływ czasu. Doszłyby kwestie że na pewnym poziomie poruszania się ruchy postaci powinny być kilkukrotnie szybsze od ludzkich.
Więc zostałbym przy określeniu "tury" jako po prostu posta gracza. Tura to tura, ni mniej, ni więcej. Czy to walka, czy to event, czy to fabuła, czy to cokolwiek innego.
Więc zostałbym przy określeniu "tury" jako po prostu posta gracza. Tura to tura, ni mniej, ni więcej. Czy to walka, czy to event, czy to fabuła, czy to cokolwiek innego.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość