Wiek NPC

Juuzou Yamanaka

Wiek NPC

Post autor: Juuzou Yamanaka »

PROBLEM
Czy to problem to nie wiem ale kosmetyka za którą ostatnio bierze się administracja więc może się spodoba albo i dzieje się to a aj o tym nie pamiętam a nie ma też jak tego sprawdzić dla zwykłęgo gracza :)

Wiek ważnych NPC. NIeokreślony wiek lub niepostępujący wraz z upływem lat. Część przywódców rodów może mieć już swoje lata i chyba powinno to postępować.

ROZWIĄZANIE
Określenie średniego wieku umieralności NPC oraz ewentualny wpływ podeszłego wieku na statystyki. W końcu w Anime sam trzeci przyznawał, ze jego obecne umiejętności to tylko część tego co za młodu. Dodatkowo aktualizacja wieku NPC by to postępowało.

DODATKOWE UWAGI
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Wiek NPC

Post autor: Jawa »

Na pewno sprzyjałoby to jeszcze większej imersji w świat gry i byłbym na tak, chociaż bardzo chętnie zobaczyłbym opinię fabularów. W każdym razie ode mnie na tak.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Do opisu przywódców można by dopisać krótkie zdanie o wieku. Co rok fabularny należałoby przelecieć tematy wtedy z opisem i zedytować wiek. Nie dawałbym tutaj czegoś takiego jak średni wiek przeżywalności, bo nie mówimy też o zwykłych ludziach a o wybitnych jednostkach ;) Mimo tego gdyby w klanie, szczepie pojawili się godni następcy... nie widzę przeciwskazań do wymiany na stołku. Czy to byłby event, czy krótki zabieg fabularny (choćby zwyczajne ustąpienie, przekazanie władzy) - zależy już od specyfiki sytuacji w jakiej pojawiłby się następca.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Shijima

Post autor: Shijima »

Ja jak najbardziej na tak.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

A ja bym proponowała, żeby zamiast wieku, wpisać po prostu datę urodzenia i oszczędzi to corocznego edytowania. ;)
0 x
Shijima

Post autor: Shijima »

Data chyba by niewiele zmieniła, nikomu nie chciałoby się pewnie tego liczyć i pilnować, chyba że w hajdach od razu uwzględniać potencjalny rok śmierci ze starości danego NPC, czy coś w tym rodzaju. Gdyby trzeba było co rok fabularny dopisywać cyferki to samo przez siebie by się pilnowało.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

W sumie racja ;) popieram.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Tak więc proponuję aby w temacie z zasad i mechaniki z opisem rodów i szczepów doszła dodatkowa informacja o wieku liderów. Dokładniej w tym temacie -> http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=24&t=457
Po prostu pod liderem rodu jego wiek też. Najlepiej data urodzenia, a jak chcecie to można w nawiasie dodać obecny wiek i co pół roku przelecieć jeden temat, co nie będzie aż takie uciążliwe. Skoro mod fabularny od tego chce, to czemu też nie, a ułatwi to.

Takie moje zdanie i propozycja, zieloni 300 kto da więcej. kappa
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Przerzucam do wprowadzenia.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Wprowadzone już od jakiegoś czasu, więc przenoszę tutaj
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość