Kuchiyose: Aian Meiden

Unagi

Post autor: Unagi »

PROBLEM
Zły opis techniki?

ROZWIĄZANIE
Zmienić opis techniki

DODATKOWE UWAGI
Brak

Link do filmiku: https://www.cda.pl/video/4822394d <- od 16:00
Link do wiki: http://naruto.wikia.com/wiki/Summoning:_Iron_Maiden

Rozumiem, że pojawia się tylko w animcu etc. ale to chyba powinno działać tak jak działa faktycznie.

Czyli zmieniłabym z:
Nazwa
Pieczęci
Świnia › Pies › Ptak › Tygrys
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Dodatkowe
Znajomość Kuchiyose no Jutsu
Opis Technika wymagająca uprzedniego przygotowania - oraz posiadania specjalnego przedmiotu. Poprzez wykorzystanie techniki Kuchiyose no Jutsu, w pobliżu użytkownika pojawia się żelazna dziewica - kopuła w dowolnym kształcie, zależnym od kowala i wyobraźni (dziewica musi zostać przygotowana u kowala). Kopuły tej można użyć albo do obrony, albo do uwięzienia przeciwnika. Uwięzionego w żelaznej dziewicy przeciwnika MOŻNA zapieczętować razem z nią!
Na:
Nazwa
Pieczęci
Zasięg
Dowolny
Koszt
Dodatkowe
Znajomość Kuchiyose no Jutsu
Opis Technika wymagająca uprzedniego przygotowania - oraz posiadania specjalnego przedmiotu. Poprzez wykorzystanie techniki Kuchiyose no Jutsu, spod przeciwnika wyrasta otwarta żelazna dziewica (dziewica musi zostać przygotowana u kowala) i zamyka go w środku. Po tym następuje obwiązanie więzienia łańcuchami i ponowne wciągnięcie pod ziemię. Kopuły tej można użyć albo do obrony, albo do uwięzienia przeciwnika. Uwięzionego w żelaznej dziewicy przeciwnika MOŻNA zapieczętować razem z nią!
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Kuchiyose: Aian Meiden

Post autor: Sans »

Czyli w sumie dodanie do opisu łańcuchów i skasowanie możliwości dowolnego kształtu w opisie?
No cóż dowolny kształt to bym zostawił, ten kotek też pewnie nie był seryjny tylko na zamówienie :v
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Post autor: Hitsukejin Shiga »

Przeczytałeś to? To ważna zmiana. Aktualnie dziewica się pojawia obok użytkownika i siema. A wersja Unagi prostuje, że ona wyrasta spod celu i go łapie. Dla mnie to ważne.

Ja jestem za.
0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:
Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Jin

Post autor: Jin »

Zasięg dowolny? Może jednak z ograniczeniem?
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Generalnie jestem za.

Usunąć dopisek o tym, że to może służyć do obrony, bo to wprowadza niepotrzebny zamęt. Technika stricte atakująca (chociaż teoretycznie do obrony też można jej użyć). No chyba, że chcecie powiedzieć, że "najlepszą obroną jest atak" kappa.

No i usunąć dopisek o pieczętowaniu. Ta technika chyba nie pieczętuje niczego, nie? Przynajmniej na forum. Co najwyżej można odesłać tą dziewicę z osobą w środku, ale pieczętowanie to to nie jest. Jeśli chcecie pieczętowanie to walnijcie w wymogach Fuinjutsu.

No i dodajcie kolce. Podobno (tak czytałem na wiki) ta dziewica zawierała kolce, które powodowały bolesną i długą śmierć.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Przeczytałem i spojrzałem na wiki itd. ale po prostu byłem zmęczony i zrobiłem to na opak jak widać przez przypadek. Godzina też lekko tłumaczy. Jakoś tak myślałem, że w obu jest to spod ziemi napisane, zwróciłem uwagę na dalszą część. :v

Yamiyo jest napisane, że można zapieczętować, ale warto dopisać, że do tego wymagana jest technika pieczętująca z Fuinjutsu aby nie było problemów. Może służyć za obronę, bo można i siebie zamknąć, a czy są kolce czy też nie to zależy jaką sobie żelazną dziewicę zrobimy u kowala.
0 x
Obrazek
Unagi

Uwzględniając zmiany:
Nazwa
Pieczęci
Zasięg
50 metrów
Koszt
Dodatkowe
Znajomość Kuchiyose no Jutsu, Posiadanie utworzonej żelaznej dziewicy w kuźni (dowolnego kształtu)
Opis Technika wymagająca uprzedniego przygotowania - oraz posiadania specjalnego przedmiotu. Poprzez wykorzystanie techniki Kuchiyose no Jutsu, spod przeciwnika wyrasta otwarta żelazna dziewica i zamyka go w środku. Po tym następuje obwiązanie więzienia łańcuchami i ponowne wciągnięcie pod ziemię. Techniki można użyć na sobie czy sojusznikach, lecz w takim wypadku lepiej nie tworzyć kopuły z kolcami we wnętrzu. Przy odpowiedniej technice Fuinjutsu można zapieczętować ofiarę w żelaznej dziewicy.

1) Na zasięg to nie mam pojęcia. W anime było utworzone na blisko, ale to raczej z sytuacji wynikało. Na wiki chyba to pociągnęli i dali opis - short range - więc zaproponowałam 50m.

2) Zawarłam w Dodatkowe: że wymaga wykonania sprzętu w kuiźni - tak chyba jest bardziej przejrzyste a to wymóg taki sam jak i kuchiyose no jutsu.

3) Opis lekko zmieniony z uwzględnieniem Waszych propozycji.

Kolców w sumie to nie było w odcinku który podesłałam w pierwszym poście, ale to zależy od wykonania w kuźni już. Jaką kto żelazną dziewicę zrobi taką mieć będzie.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

Tylko uwzględniłbym jakiś wymóg Fuinjutsu, np. rangi B. Bo nie ma techniki, która pieczętuje ludzi (no może oprócz tej ze zwojami).
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Short range to świadczy, że tutaj dostanie maksymalnie z 10 metrów.
Tyle też bym proponował.

Cóż w dodatkowe wstawić, że do zapieczętowania żelaznej dziewicy z kimś w środku wymagana jest odpowiednia technika fuin i tyle.
Będzie do wprowadzenia jak nikt nie ma nic przeciwko.
0 x
Obrazek
Asa

Post autor: Asa »

Myślę że te 10m to odpowiedni zasięg balansujący w kierunku tej techniki. Na B sposób na zamknięcie kogoś z tak daleka (50m)? Nie sądzę. Chociaż z drugiej strony z 10metrów łatwo umrzeć, no ale tak się właśnie stało w anime i dlatego była konieczność kawarimi. Technika wysokiego ryzyka, ale i wysokiego profitu.

btw. Tutaj niektóre mega obszarowe i long rangeowe techniki mają zasięg 50m, więc nie ma co się sugerować odległością z anime zawsze.

Co do samej techniki, ewidentnie widać iż nie jest ona instant (co też byłoby zbyt op). Dopisać że jest okienko czasu powiedzmy 5 sekund dla wielkości summona i ze 2/3 dla wielkości człowieka od momentu wykonania techniki do wgl. pojawienia się puszki.
Więcej obiekcji nie mam, po tym można wprowadzać.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Również optowałbym za 10-15 metrami, aczkolwiek łańuchy skoro elementem techniki bym zostawił. To co mi się jeszcze rzuciło w oczy to nie dopatrzyłem się żadnego pieczętowania zamkniętej ofiary. Pozostawała uwięziona więc sam nie wiem jak z tym elementem.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

10 metrów będzie akurat - nie za mało, nie za dużo. Co do pieczętowania jeszcze tej statuy to mam mieszane odczucia bo:
-już i tak zamykany ogromny kawał żelastwa zabiera nas pod ziemię
-kto będzie w stanie zapieczętować takiego giganta
-co z zapieczętowanym człowieczkiem...
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Czy można mieć parę dziewic? Np. jedną z kolcami, drugą bez, trzecią wielką na summony, czwartą jakąś jeszcze inną, itd. itp.?
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Według mnie tak i to nawet kilka głównie z tego powodu, że człowieka nie zamknie się (efektywnie) w dziewicy dla summona :F
0 x
Unagi

Nazwa
Pieczęci
Zasięg
10 metrów
Koszt
Dodatkowe
Znajomość Kuchiyose no Jutsu, Posiadanie utworzonej żelaznej dziewicy w kuźni (dowolnego kształtu)
Opis Technika wymagająca uprzedniego przygotowania - oraz posiadania specjalnego przedmiotu. Poprzez wykorzystanie techniki Kuchiyose no Jutsu, spod przeciwnika wyrasta otwarta żelazna dziewica i zamyka go w środku. Po tym następuje obwiązanie więzienia łańcuchami i ponowne wciągnięcie pod ziemię. Techniki można użyć na sobie czy sojusznikach, lecz w takim wypadku lepiej nie tworzyć kopuły z kolcami we wnętrzu.

Zmieniłam range z 50 na 10 metrów

Wywaliłam dopisek z pieczętowaniem - okey, technika ma na celu zamknięcia kogoś w sobie i wciągnięcie pod ziemię. Teraz jeśli ktoś zna fuuinjutsu i ma jakąś technikę pieczętującą to niech sobie kombinuje, no już bez przesady. Chyba nie trzeba pisać w każdej technice więżącej: "jeśli chcesz to możesz zapieczętować też taką osobę, ale to musisz mieć taką i taką technikę i taką i taką rangę fuuinjutsu"

Trwałość zależna jest od materiału przedmiotu - wiadomo. To zaś ustala się już indywidualnie w kuźni, więc tego też nie trzeba moim zdaniem.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości